Category: VESTI

BOR DOBIJA NOVO OBDANIŠTE

BOR-Opština Bor se našla među 33 lokalne samouprave kojima su odobreni projekti za infrastrukturne radove iz Fonda za  lokalne samouprave Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Sredstva od devet miliona dinara biće iskorišćena za adaptaciju lokala u ulici D.R. Bobija u Novom gradskom centru u kome će se formirati celina za predškolsko obrazovanje. Prema procenama nadležnih, obdanište bi imalo kapaciteta da primi 120 mališana, što bi znatno smanjilo broj onih koji su danas na listi čekanja. Više

KOALICIJA: BOR DA OBUSTAVI JAVNU NABAVKU ZA PROMOVISANJE RADA OPŠTINE I FUNKCIONERA

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja upozorava Opštinu Bor da finansiranje medijskih sadržaja kroz javne nabavke umesto projektnog sufinansiranja medijskog sadržaja od javnog značaja nije u skladu Zakona o javnom informisanju i medijima i traži od predsednika Opštine da obustavi postupak javne nabavke. Više

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI OPŠTINE KLADOVO

KLADOVO-  Košarkaš “Đerdapa“ Goran Petrović i odbojkašica  „Đerdapa“ Nevena Markov najbolji su sportisti u opštini Kladovo za 2017. godinu. Oni su dobili  podršku žirija u 52. anketi Sportskog saveza koji je posle jednogodišnje pauze ponovo izabrao laureate. Reč je o mladim sportistima kojima će nagrada biti podstrek više  u nastavku karijere.

– Košarku treniram više od 15 godina, ali nisam očekivao priznanje koje imponuje i obavezuje. Hvala svima koji su prepoznali moje angažovanje- kazao je Petrović.

Odluka žirija iznenadila je i odbojkašicu Nevenu Markov, učenicu treće godine SŠ „Sveti Sava “ u toj podunavskoj opštini.

– Hvala žiriju, hvala i mojim klupskim drugaricama, bez čije podrške ne bi stigla da značajnog priznanja-naglasila je Markov.

Više

OTVORENA AUTOBUSKA STANICA „NIKOLIĆ PREVOZ“ U ZAJEČARU

ZAJEČAR-U Zaječaru je svečano otvorena moderna autobuska stanica „Nikolić Prevoz“, vlasnika Goran Nikolića iz Negotina.

U prisustvu velikog broja zvanica iz grada Zaječara, ali i iz Negotina, vrpcu su presekli direktor „Nikolić Prevoza“ Goran Nikolić, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Gospodin Ilarion, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

„Ovo je moderan i funkcionalan objekat, mi smo se potrudili da podignemo kvalitet naših usluga i da u ovoj godini jubileja, kada „Nikolić Prevoz“ slavi 20 godina postojanja i rada, obogatimo i vozni park i da otvorimo dva objekta. Jedan smo već otvorili u Negotinu i ovaj drugi danas u Zaječaru“, ističe Predrag Dinkić iz kompanije „Nikolić Prevoz“ i dodaje da je u planu, krajem godine, nabavka i najmodernijeg autobusa, dabldekera marke „Setra“.

Više

LICITACIJA ZA ZAKUP PIJAČNIH TEZGI

KNJAŽEVAC-Javno komunalno preduzeće “Standard“ oglasilo je licitaciju za godišnji zakup pijačnih tezgi i mesta na zelenoj pijaci u Knjaževcu. Licitacije će biti održane 31. marta i 7. aprila od 10:00 časova u novim prostorijama pijačne uprave.

Prvog dana, 31. marta, tezge i obeležena mesta na platou mogu licitirati i zakupiti isključivo registrovana poljoprivredna domaćinstva sa teritorije knjaževačke opštine. Drugog dana, 7. aprila, slobodne tezge i obeležena mesta na platou mogu licitirati svi zainteresovani sa svojstvom trgovca.

Više

„STOP NASILJU“ POZORIŠNA PREDSTAVA ZA DECU

BOR-Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor“ organizuje dve  pozorišne predstave za decu ,,Stop nasilju“, 29. marta 2018.godine, u sali Muzičke škole u 12 i 13 sati.

Pozorišna predstava za decu ,,STOP NASILJU obrađuje veoma aktuelnu, a za čitavo društvo odgovornu temu. Namera je da se, kroz poruke koje prenose glavni junaci, doprinese sprečavanju vršnjačkog nasilja, a da se deca podstaknu da budu humanija i bolja. Vrlo edukativna i zabavna. Mornar Popaj, Mačak u čizmama i smešna Veštica uspevaju da svojim komičnim sukobima i zapletima dočaraju deci kako se oseća neko koji čini nasilje i kako se oseća neko, na kome se nasilje vrši. Pisac, koji kontroliše njihove sukobe, uspeva da njima, a i deci, objasni da nasilje nikako ne treba da čine .

Informacije na telefon: 030/424-546 od 08 do 14 sati;  064/861-97-59

Ulaz  slobodan.

Izvor: Centar za kulturu Bor

PROJEKAT „ADAPTACIJA BRODSKE PREVODNICE U SASTAVU HE ĐERDAP 1“ NEMA UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU

KLADOVO-Na Javnoj raspravi održanoj u opštini Kladovo, analizom Studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta “Adaptacija brodske prevodnice u sastavu HE Đerdap 1” u kojem su sadržani građevinsko arhitektonski radovi i zamena dotrajalih delova mašinske i elektro opreme zaključeno je da na osnovu zbirnih vrednosti nema uticaja na životni svet i osnovne činioce životne sredine. Neki aspekti sadašnjeg lošeg uticaja na životnu sredine, pre svega, rečnih nanosa, koji su dnevno oko 5 tona raznog drveta i blizu 10 kilograma raznog papira, biće znatno smanjeni -kazao je za nedeljnik “Timočke” Veljko Kovačević, pomoćnik ministra za vodni saobraćaj. Zahtev za davanje saglasnosti na ažuriranje Studije Ministarstvu zaštite životne sredine podneo je Sektor za vodni saobraćaj. Nosilac projekta je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čiji predlog je  Evropska komisija odobrila  finansiranje projekta ”Adaptacija brodske prevodnice u sastavu HE Đerdap 1″, ukupne vrednosti 28,5 miliona evra.

Više

PLANINARI IZ CELOG REGIONA U SOKOBANJI

SOKOBANJA-Planinarsko društvo „Oštra čuka“ je u okviru svog progama rada uspešno organizovalo još jednu akciju „Vrmdžila“, koja već pet godina okuplja veliki broj planinara, ne samo iz Srbije već i van granica naše zemlje. Oko 700 planinara su na raspolaganju imali dve staze, kraću dužine devet i dužu 15 kilometara. Obe staze su prilagođene svim starosnim kategorijama tako da su njih mogli videti planinari svih generacija. Start obe staze bio je u selu Vrmdža , koje je i ove godine bilo suorganizator ove akcije. Pored predivne prirode i čistog vazduha, najveće atrakcija za sve učesnike je Vrmaško jezero u kome po legendi živi mitsko biće , Vrmdžila, po kome akcija i nosi ime.

Više

KNJAŽEVAČKA VINA U BRISELU

KNJAŽEVAC-Opštini Knjaževac ukazana je velika čast da se sa svojim vinarima predstavi u Briselu. Vina Vinarije “Jović“ i “Džervina“, probala je politička elita nezvaničnog glavnog grada Evropske unije.

Domaćin celog skupa bila je nemačka regija Baden Virtemberg, jedan od najjačih regiona Evrope i sveta, a predstavljena su, pored knjaževačkih, i vina negotinskog kraja.

Više

USVOJEN PROGRAM RAZVOJA TURIZMA

NEGOTIN – Odbornici Skupštine opštine Negotin, njih 41, na trećoj po redu sednici lokalnog parlamenta, usvojili su niz odluka i rešenja iz domena svog rada. Većinom glasova usvojena je odluka o izmeni odluke o javnim parkiralištima kojom bi ubuduće trebalo da bude regulisana prodaja polovnih automobila, bostana i kupusa na parking prostoru kod Zelene pijace, što do sada nije bio slučaj.

Odbornici su većinom glasova usvojili prošlogodišnje izveštaje o radu sa finansijskim poslovanjem Doma kulture „Stevan Mokranjac“, Muzeja Krajine, Istorijskog arhiva, Centra za socijalni rad i Turističke organizacije opštine Negotin, koje su obrazložili direktori ovih ustanova.

Više

OPŠTINA BOR 10. APRILA DOBIJA NOVO RUKOVODSTVO

BOR-Za 10. april zakazana je konstitutivna sednica Skupstine opštine Bor, na kojoj će biti potvrđeni mandati odbornicima i izabrano novo opštinsko rukovodstvo. Pored izbora predsednika skupštine, njegovog zamenika i sekretara Skupštine opštine Bor, biće izabran predsednik opštine i njegov zamenik, kao i članovi Opštinskog veća. Nakon redovnih lokalnih izbora, koji su u Boru održani 4. marta, sednicu je u zakonom, predviđenom roku, sazvao dosadašnji predsednik Skupštine opštine Bor, Vidoje Adamović, dok će njome predsedavati Branislav Mihajlović, kao najstariji odbornik.

Više

HEINEKEN SRBIJA – TRAINEE PROGRAM „IGRAJMO U ISTOM TIMU“

Beograd/Zaječar,  – Kompanija HEINEKEN Srbija pokrenula je jednogodišnji plaćeni program – Trainee program „Igrajmo u istom timu“, namenjen talentovanim i ambicioznim mladim ljudima. Pozivamo da se prijave studenti završnih godina, apsolventi i/ili studenti koji su u poslednje tri godine završili Tehnički, Mašinski, Poljoprivredni ili Tehnološki fakultet.

Više

ZA VIŠE DECE

MAJDANPEK- Sa ciljem da podstakne rađanje dece, afirmiše roditeljstvo i pomogne porodicama sa decom, a zainteresovanim parovima u finansiranju četvrtog postupka vantelesne oplodnje, Opština  Majdanpek je na prošlonedeljnoj sednici Opštinskog veća utvrdila predlog Odluke o ostvarivanju prava na finansiranje troškova vantelesne oplodnje. Ona predviđa pomoć u pokrivanju troškova postupka i nabavke neophodnih lekova u visini od 300 hiljada dinara po paru.

Više

NOVI REDOVI VOŽNJE U GRADSKOM I PRIGRADSKOM SAOBRAĆAJU

Bor-Novi redovi vožnje u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji borske opštine, prema navodima Službe za protokol i informisanje opštine Bor, važi od ponedeljka 19. marta 2018. godine.  Prevoz će obavljati, prema novom ugovoru o javnoj nabavci za prevoz putnika, kao i do sada, firma “Bortravel” iz Bora.

Pregled polazaka autobusa na svim linijama od 19.03.2018 godine novo- grad

Pregled polazaka autobusa na svim linijama od 19.03.2018 godine novo- prigrad

Foto: www.bortravel.net