Category: VESTI

USKORO BEZ LISTE ČEKANJA

Kladovo- U Službu onkologije Zdravstvenog centra „Kladovo“ stigla je oprema za montažu novog linearnog akceleratora. Savremeni aparat za zračenje pacijenata  sa pratećom opremom  montiran  je u prostorijama površine oko 80 kvadrata u novizgrađenom bunkeru.

– Taj posao američka kompanija „Varijan“ poverila serviserima iz nemačke firme „Renus“. Oni su ugradili 16 tona složene i najsavremenije opreme. Narednih dana uslediće probna ispitivanja, tako da će aparat za zračenje biti u funkciji u ugovorenom roku-kazao je Ratko Kraković projekt menadžer za tehnologiju.

Više

SVE VEĆA VAŽNOST INFORMISANJA I EDUKACIJE

Majdanpek.- U politici podsticaja u poljoprivredi potreban je radikalni preokret i pored toga što opštine u istočnoj Srbiji svake godine dodeljuju određena sredstva poljoprivrednim gazdinstvima kao podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji, govore rezultati istraživanja o efikasnosti ovih mera koje je sprovelo udruženje građana Resurs centar iz Majdanpeka realizujući projekat “Održive poljoprivredne politike u programima subvencija lokalnih samouprava u Srbiji”.

Istraživanje je trajalo šest meseci i obuhvata 10 opština – Golubac, Kučevo, Majdanpek, Bor, Kladovo, Negotin, Zaječar, Knjaževac, Sokobanju i Boljevac, a u središtu pažnje bili su efikasnost, efektivnost i nivo usklađenosti podsticajnih mera sa realnim potrebama poljoprivrednih gazdinstava.

Više

PREDLOŽENA DVA ODELJENJA GIMNAZIJE

Majdanpek.- Čelnici opštine Majdanpek su sa predstavnicima majdanpečkih srednjih škola  još jednom razmotrili predloženi plan upisa za narednu školsku godinu i u skladu sa novodobijenim informacijama nastojali da sagledaju prave, realne mogućnosti i potrebe upisa.

Budući da se odustalo od plana za formiranje dva odeljenja carinskog tehničara u narednoj školskoj godini, Tehnička škola će imati jedno odeljenje turističkog tehničara u Donjem Milanovcu, a tri u Majdanpeku i to za zanimanja elektrotehničar računara, mašinski tehničar motornih vozila i mešovito odeljenje trećeg stepena bravar- zavarivač.

Više

DA SE NE ZABORAVI

Kladovo- Do 11. marta  u galerijskom prostoru gradskog Doma kulture u Kladovu može se razgledati  foto dokumentaciona izložba   „Srbija i Srbi na filmu u Prvom svetskom ratu” Jugoslovenske kinoteke. Postavka sadrži 40 panoa na kojima je više od stotinu  dokumenata koji oslikavaju Srbiju i srpski narod u Velikom ratu.  Izložba je napravljena 2014. godine, a  Kladovo je 27 grad u kojem je izložena građa koja svedoči o stradanju srpskog naroda u Prvom svetskom ratu.

Više

IZVOĐAČI POŠTUJU ROKOVE

Kladovo-U  osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kladovu u toku su obimni radovi na rekonstrukciji  objekta „B“. Reč je o poslovima koji sadrže, molersko-fasaderske radove, zamenu kompletnih  elektroinstalacija, zamenu dela oštećene stolarije i toplovodnih instalacija, uređenje podova i sanitarnih čvorova. Poslovi na gradilištu odvijaju se planiranom dinamikom, a u to se uverio i Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo tokom obilaska gradilišta.

– Izuzetno sam zadovoljan angažovanjem izođača radova „BIMBO“ d.o.o. Beograd  i AD „Đerdap-usluge“ iz Kladova koji poslove obavljaju stručno i profesionalno.Ukoliko se radovi nastave ovom dinamikom kompleksan posao biće završen 10 do 15 dana pre ugovorenog roka tako da će objekti đacima biti predati na upotrebu pre 16. jula- naglasio je Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo.

Više

DAN ZALJUBLJENIH U ZOO VRTU

Bor – JP „Zoološki vrt“ Bor i ove godine tradicionalno obeležava 14.februar. – Dan Sv.Trifuna, a kod omladine popularan – „Dan zaljubljenih“.

 Za sve ljubitelje vina akcija u kafiću „Jana“ : kuvano vino će biti 50,oo dinara.

Tog dana će takođe biti popust za sve parove: dvoje ulaze po ceni jedne karte, kao i dve palačinke po ceni jedne.

ŠARČEVIĆ: BORSKI INSTITUT  NA ZAVIDNOM NIVOU

BOR-Iako je nedavno boravio u Boru i obišao borske osnovne i srednje škole, današnja poseta ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, bila je usmerena na obilazak visokoškolskih ustanova. Nakon prijema u opštini Bor,ministar je posetio Studentski centar, Institut za rudarstvo i metalurgiju, Tehnički fakultet i budući Dom omladine, koji se renovira i tom prilikom direktoru Mašinsko elektrotehničke škole, Milovanu Božoviću, uručio ključeve automobila  Škode Fabie, koja će koristiti za obuku učenika.

Više

ZA NOVO ZAPOŠLJAVANJE ČETIRI MILIONA DINARA

KLADOVO-Na 52. sednici Opštinskog veća jednoglasnu podršku dobio je Program Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u opštini Kladovo za 2018. godinu.Tim dokumentom definisani su prioriteti politike zapošljavanja na lokalu, prvenstveno lica  sa evidencije ispostave NSZ. Reč je o dva programa, stručna praksa i o programu zapošljavanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih. Za te programe iz budžeta opštine Kladovo opredeljen je iznos od četiri miliona dinara.

Više

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI KNJAŽEVCA

KNJAŽEVAC-U Domu kulture proteklog petka, organizovana je svečana dodela sportskih nagrada i priznanja. Sportski savez Knjaževca proglasio je najbolje u sportu u 2017. godini.

Više stotina sportista, sportskih radnika i prijatelja sporta okupilo se u velikoj dvorani Doma kulture na proglašenju najboljih u protekloj godini. Sve njih povezuje ideja o postizanju što boljih rezultata,  a na nama je da za to stvorimo preduslove, kazao je na svečanosti predsednik opštine Milan Đokić: “Moram da kažem, da je opština Knjaževac u proteklom periodu uložila puno logistike da animira decu i omladinu da počnu da se bave sportom. Tu postoji nekoliko važnih stvari. Pre svega, sportska infrastruktura. Mi, kao lokalna samouprava, ne možemo nikoga da nateramo da se bavi sportom, ali možemo da stvorimo preduslove. Preduslovi se ogledaju u tome da neko ima gde da se bavi sportom. Trudili smo se da svaka škola ima adekvatnu sportsku salu, da svaki sport ima poligon, da svi oni koji žele da se bave sportom, to imaju gde da rade.“

Više

„ODRASLI PUŠE I MENE GUŠE“

MAJDANPEK- Uličnom podelom lifleta i organizacijom tribine za srednjoškolce, volonteri Crvenog krsta u Majdanpeku obeležili su 31.januar, Nacionalni dan bez duvanskog dima koji se ove godine obeležava pod sloganom „Odrasli puše i mene guše“.

Više

KUĆE ZA IZBEGLIČKE PORODICE

Knjaževac-U Knjaževcu su, u okviru Regionalnog stambenog programa, uručena četiri ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, namenjinih izbegličkim porodicama, koje imaju prebivalište na teritorij knjaževačke opštine.

O obezbeđivanju trajnih stambenih rešenja za najugroženije porodice stara se Komesarijat za izbeglice i migracije.

Više

ODRŽANA SEDNICA OKRUŽNOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE ZAJEČARSKOG UPRAVNOG OKRUGA

Zaječar-U Zaječaru je održana sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Zaječarskog upravnog okruga. Na sednici je razmatran i usvojen izveštaj o radu Okružnog štaba za vanredne situacije Zaječarskog upravnog okruga za 2017. godinu kao i Plan rada za 2018. godinu.

Više

NOVI KABINET ZA INFORMATIKU U OSNOVNOJ ŠKOLI 9. SRPSKA BRIGADA

Boljevac-U Osnovnoj školi 9. srpska brigada u Boljevcu, opremljen je još jedan kabinet za informatiku, sa dvadeset novih računara, koje je škola dobila u prošlogodišnjoj akciji „Stvaramo znanje“, koju je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, realizovala kompanija Telekom Srbija.

Tokom trajanja akcije, glasalo se za četrdeset škola u Srbiji, a dvadeset, među kojima je i boljevačka, nagrađeno je računarskom opremom.

Više

NA REŠENJE ČEKALI 38 GODINA

Kladovo – Realizacijiom sporazuma koji je sa  Elektroprivredom Srbije potpisao Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo, posle 38 godina stvoreni su uslovi za  završetak  obaveza u naseljima u Dunavskom priobalju nastalih nakon izgradnje đerdapskih hidroelektrana. Reč je o krovnom dokumentu u kojem su sadržani radovi definisani u dva  Ugovora koji su  potpisani 22. avgusta 1979.  i 22. septembra 1983.godine.

Više