Category: VESTI

POSTAVLJANJE ZNAKOVA I UREĐENJE TROTOARA

ulice (3)U Donjem Milanovcu će tokom avgusta, budući da se ovih dana očekuje potpisivanje ugovora, započeti radovi na rekonstrukciji glavne ulice, ulice Kralja Petra I.

Više

ULAZNICE ZA VATERPOLO TURNIR U BORU OD PONEDELJKA

Medjunarodni juniorski vaterpolo turnirOd 27 do 30 jula na otvorenim bazenima Ustanove Sportski centar „Bor“  biće održan Međunarodni juniorski turnir u vaterpolu“ Bor 2017“. Prodaja ulaznica za turnir počinje u ponedeljak 24. jula od 14 sati na biletarnici ustanove Sportski centar „Bor“, saopštila je Služba za protokol i informisanje Opštine Bor.

Više

“ORFEO 2017.”

oU Majdanpeku je minulog vikenda održan V Međunarodni festival folklora – ORFEO, kao tradicionalna manifestacija koja u skladu sa prvobitnom idejom okuplja folklorne trupe iz svih podunavskih zemalja i iz celog sveta, a ove godine iz Argentine, Kolumbije, Portorika, Rumunije i Srbije, dok je najavljeno učešće ansambala iz Bugarske i Kine izostalo.

Više

VELIKA NAGRADA IZLOŽBE NIJE DODELJENA

majdanpek (4) (1) (1) (1)Ozbiljnost rada Međunarodnog žirija VIII Međunarodne izložbe „Umetnost u minijaturi MajdanArt 2017“ je i potvrda ozbiljnosti ove manifestacije navedeno je prilikom saopštenja da velika, Grand prix nagrada nije dodeljena.

Više

“MRŠAVI” POBEDILI “DEBELE”

dmViše od šest i po decenija u Donjem Milanovcu se održava tradicija i odigravaju sportsko zabavni spektakli koje uvek predstavljaju fudbalske utakmice između Mršavih i Debelih.

Više

“IRON GATE ART OPEN”

festNa prvom Međunarodnom festivali kratkog filma “Iron gate Art open” koji je od 7.do 9.jula održan u Donjem Milanovcu, pod pokroviteljstvom Opštine Majdanpek i u organizaciji Inicijative mladih “Hoću, mogu”, pobedio je film “Flafi” u režiji Milice Lee Filipovski.

Više

PRIPREME ZA NOVU GREJNU SEZONU

TOPLANA (4)Letnji period je vreme kada za zaposlene u službi održavanja Javnog preduzeća „Jedinstvo“ nema predaha jer je u toku revitalizacija opreme i postrojenja daljinskog grejanja.To su  redovne aktivnosti koje se  leti  u kotlarnicama sprovode  u okviru priprema za novu grejnu sezonu. U toplani „Centar“ u Kladovu u toku je montaža savremene podstanice za razgrevanje mazuta snage 600 kilovata.

Više

POBEDA KLOKOČEVCA

sso (2)Sveukupni pobednik 44. Seoske sportske olimpijade u Rudnoj glavi je ekipa Klokočevca, koja je tako ponovila prošlogodišnji uspeh. Drugo mesto je ponovo pripalo Crnajki, a treće Kršu dok je ekipa domaćina zauzela četvrto mesto.

Više

OSVOJILI DVE ZLATNE I TRI SREBRNE MEDALJE

18493808_10213008342593862_969061423_oČlanovi Pauerlifting kluba Knjaževac ponovo su briljirali na Drugom otvorenom Međunarodnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u paraolimpijskoj disciplini Bench Press koje je održano u Knjaževcu 14. maja, gde su osvojili  dve zlatne i tri srebrne medalje.

Više

DALI HONORARE ZA STRUČNU EKSKURZIJU ĐAKA

majdanpek-2Profesori Tehničke škole u Majdanpeku su se još jednom, sada već treći put, odrekli honorara koje su zaradili u jednom  ispitnom roku za vanredne učenike kako bi poboljšali uslove za rad učenika.

Više

U MARTU 122 POŽARA U KLADOVU

POZARITokom marta  pripadnici Kladovske  vatrogasno – spasilačke jedinice  gasili su 122 požara ili u proseku 4 dnevno. Na otvorenom prostoru na oko 800 hekatar u 114 požara su  goreli  trava, makija i nisko rastinje. Vatrena stihija zahvatila je i tri građevinska, a pravovremenim intervencijama  vatrogasaca spašeno je oko 70  ekonomskih  objekata.

Više

FUDBALSKI TEREN U MALOJ VRBICI

RADOVI MALA VRBICANa obali Dunava na ulazu u Malu Vrbicu  radnici i mehanizacija preduzeća „Gradcop“ iz Beograda izvode grube zemljane radove na površini od 9000 kvadrata koji prethode izgradnji fudbalskog terena dimenzija 100 x 60 metara sa drenažnim i sistemom za zalivanje.Investicijom u fudbalsko igralište meštani Male Vrbice, naselja u kome u 300 domaćinstava živi oko 1100 stanovnika, rešiće se dva problema koji ih optetećuju dugi niz godina.

Više

U BORU OBELEŽENO 18 GODINA OD NATO BOMBARDOVANJA

DSC_0128Polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje poginulim policajcima u zgradi Policijske uprave u Boru obeleženo je 18 godina od početka NATO bombardovanja Srbije.

Više

IZOLACIJA ZA TOPLIJE STANOVE

ENERGETSKA EFIKASNOSTU okviru poboljšanja energetske efikasnosti, na osnovu Ugovora lokalne samouprave sa Skupštinom stanara, u toku su radovi na  izolaciji solitera za kolektivno stanovanje u kladovskoj ulici Bukatarevića. Ideja lokalne samouprave koja je raspisala konkurs za sufinansiranje radova na poboljšanju energetske efikasnosti u stanovima, realizuje se uz podršku Skupštine stanara. Značaj tog posla  prepoznala su 34 vlasnika stanova u objektu sagrađenom pre više od tri decenije na kome je zub vremena učinio svoje.

Više