Category: VESTI

MILISAV RATOPEKIĆ NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE KLADOVO

KLADOVO-Nakon ostavke Radisava Čučulanovića dosadašnjeg predsednika opštine Kladovo na tu funkciju izabran je Milisav Ratopekić (69) penzioner  iz Male Vrbice sa izborne liste „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“. Dosadašnji pomoćnik predsednika opštine Kladovo, obavljao je funkcije zamenika predsednika opštine i predsednika SO Kladovo, ima bogato političko i radno iskustvo i kako kaže, ne plaši se izazova,  jer želi da opština Kladovo postane bolje mesto za život svih građana. Više

ČUČULANOVIĆ PODNEO OSTAVKU

KLADOVO-Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo i član SNS, koji je tu funkciju obavljao od 16.juna 2016. godine, podneo je ostavku. Odluka prvog čoveka te podunavske opštine biće na dnevnom redu skupštinskog zasedanja, a na istoj sednici trebalo bi da budu izabrani novi predsednik opštine Kladovo, njegov zamenik, kao i članovi Opštinskog veća kojima prestaju funkcije nakon podnošenja ostavke dosadašnjeg predsednika opštine. Iz zdravstvenih razloga krajem januara Čučulanović je podneo ostavku na funkciju predsednika OO SNS, kako bi se, oslobođen stranačke dužnosti, više posvetio upravljanju lokalnom samoupravom. Na toj sednici raspušten je Opštinski odbor SNS, a krajem aprila formirano je Povereništvo, na čijem čelu je Saša Nikolić, menadžer opštine Kladovo. Prema nezvaničnim saznanjima  Čučulanović je kandidat za direktora Pupin Telekoma. Više

ZAJEČARSKO PIVO I OVE GODINE UZ GITARIJADU!

Ljubitelji rok zvuka imaju priliku da i ove godine uživaju u dobrim svirkama, ali i u omiljenom ukusu Zaječarskog piva na 52. „Gitarijadi“ koja će se održati od 28. do 30. juna, na prostoru park šume Kraljevica, u Zaječaru.

Više

FINANSIJSKA PODRŠKA ŽENAMA ZA POKRETANJE POSLA

KNJAŽEVAC-Objavljen je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava ženama koje učestvuju u projektu „Socijalno i ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim oblastima jugoistočne Srbije“, zainteresovanim za pružanje usluga u seoskom turizmu, proizvodnju pčelinjih ili domaćih prehrambenih proizvoda i preradu lekovitog bilja.

Pravo na prijavu za bespovratna sredstva imaju žene starosne dobi od 18 do 65 godina, koje su nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

Više

KNJAŽEVČANIN NAJBOLJI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U “FEEDER“ RIBOLOVU

KNJAŽEVAC-Dalibor Okolić, član Organizacije sportskih ribolovaca “Beli Timok“ ostrvario je najbolji rezultat u prva dva kola državnog prevenstva u sportskom ribolovu u disciplini “feeder“, koja su 16. i 17. juna održana na jezeru Ćelije kod Kruševca.

Dalibor je imao najbolje rezultate sa dva prva sektorska plasmana u oba dana.

Učestvovalo je 36 takmičara iz cele Srbije, a pecalo se pet sati u četiri sektora sa po devet takmičara. Predrag Stević iz Niša, drugi predstavnik OSR “Beli Timok“, bio je peti.

Više

KNJAŽEVČANI ŠAMPIONI EVROPE

KNJAŽEVAC-Kajakaši Marko Tomičević i Milenko Zorić šampioni su Evrope u dvosedu na 1000 metara i vlasnici novog svetskog rekorda. Dvojicu vrhunskih sportista stipendira opština Knjaževac u ciklusu “Tokio 2020“.

Srpski dvojac osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama, koje je održano u Beogradu. Aktuelni svetski šampioni jednom su pokazali da su apsolutni vladari ove elitne discipline, saopštio je Kajakaški savez Srbije.

Više

Udruženja: Ne prihvatamo novac od Ministarstva – konkurs je bio nelegitiman

Novinarska i medijska udruženja odlučila su da ne prihvate novac koji im je dodeljen za medijske projekte kojima su konkurisali kod Ministarstva kulture i informisanja – zbog toga što je konkurs bio u potpunosti nelegitiman i što su o dodeli sredstava odlučivali nestručni i nekredibilni ljudi sa jasnom političkom agendom.

Iako novinarska i medijska udruženja rade u veoma teškim uslovima i neprijateljskom okruženju, o čemu svedoče i brojni međunarodni izveštaji, na ovaj korak su se odlučila kao izraz protesta zbog toga što se katastrofalna praksa konkursnog sufinansiranja sa lokalnog nivoa preselila na republički, ali i kao izraz solidarnosti sa svim onim kvalitetnim i profesionalnim medijima i medijskim projektima koji nisu, zbog političke nepodobnosti, dobili novac na konkursu. Više

OTVORENA SEZONA KUPANJA

Sezona kupanja na otvorenim bazenima Ustanove Sportski centar „Bor“ počela je danas. Bazeni će raditi svakodnevno od 11 h do 19 h, a cena celodnevne karte je kao i prošle godine 150 dinara. Mesečna karta iznosiće 2.300 dinara, dok iz ove ustanove obaveštavaju posetioce da su bazeni za ovogodišnju sezonu obnovljeni novim ležaljkama, suncobranima i opremom za ugostiteljski deo. Više

“DAR MAR“ IDE U GUČU

KNJAŽEVAC-Pobednik predtakmičenja za Dragačevski sabor trubača u Guči je knjaževački orkestar “Dar Mar“. Na manifestaciji “Zvuci trube sa Timoka“ učestvovalo je sedam orkestara iz različitih krajeva zemlje. Organizator je, kao i prethodnih godina, bila Turistička organizacija opštine Knjaževac.

Kao i prethodine godine, defile takmičarskih orkestara bio je prava pozivnica Knjaževčanima da vide, čuju i pozdrave učesnike predtakmičenja za Dragačevski sabor trubača u Guči. Drugu po redu manifestaciju “Zvuci trube sa Timoka“ otvorio je predsednik opštine Milan Đokić.

Za titulu najboljih u nekoliko kategorija i mogućnost da se direktno plasiraju na najveći svetski sabor trube, borilo se sedam orkestara od Vladičinog Hana do Banatskog Novog Sela. Odlukom žirija, u Guču putuje trubački orkestar “Dar Mar“ iz Knjaževca.

Više

PRIZNANJA ZA 261 ĐAKA

KNJAŽEVAC-Opština Knjaževac organizovala je svečanost za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. Pohvalnice, najviša opštinska priznanja, namenjena deci i mladima, a povodom 17. maja, Dana opštine, dobio je 261 učenik osnovnih i srednjih škola.

Majske svečanosti, posvećene Danu opštine, uvek su prilika da se istaknu najbolji učenici Knjaževca. Upravo njima bila je posvećena svečanost, organizovana u velikoj dvorani Doma kulture. Predsednik Skupštine opštine Miodrag Ivković najpre se osvrnuo na istoriju ovoga kraja: “1833. godine, 17. maja, zbačena je turska okupacija i tadašnji Gurgusovac postao je ponovo slobodan i vraćen Srbiji. Od tog datuma Knjaževac stalno ide uzlaznom putanjom. Knjaz Miloš počeo je da sprovodi reforme, u Knjaževcu se otvaraja bolnica, prva škola, pošta…“

Više

KONCERT GOCE TRŽAN

BOR-Povodom završetka školske godine i maturskog plesa Ustanova ,,Centar za kulturu opštine Bor” organizuje koncert Goce Tržan 31. maja 2018. godine u amfiteataru Doma kulture sa početkom u 20 sati. Publika će imati priliku da uživa u mnogobrojnim hitovima ove poznate pevačice, koja će za Borane zapevati nakon tradicionalnog maturskog plesa učenika osnovnih i sredenjih škola.

OPŠTINA BOR DOBIJA NOVOG PRAVOBRANIOCA

BOR-Opštinsko veće opštine Bor je na danas održanoj sednici predložilo Milenu Strojić, dosadašnju načelnicu odeljenja lokalne poreske administracije za novog opštinskog pravobranioca, s obzirom da je predhodnom javnom pravobraniocu Bosi Janaćković mandat istekao još 2012.godine. Članovi Opštinskog veća usvojili su i predlog rešenja o razrešenju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine “Bor“, tako da će umesto Mirjane Marić, tu funkciju obavljati Maja Bakoč. Važna tačka koja se našla na četvrtoj sednici veća je i predlog odluke o prihvatanju zaključka Vlade Republike Srbije, po kojoj se akcije “Centroistoka“ prenose na opštinu Bor. Po rečima nadležnih iz opštinske uprave opštine Bor, lokalna samouprava će sa dosadašnjih 23 odsto akcija, biti većinski vlasnik sa oko 80 odsto akcija. Slobodan Badža, sekretar Skupštine opštine Bor, pojasnio je da je država na opstinu Bor prenela samo akcije, a da je imovina i dalje u njenom vlasništvu i da se treba raditi na tome da se prenese i imovina. Više

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA U NEGOTINU PRIVUKAO VELIKI BROJ NEZAPOSLENIH

NEGOTIN – Ovogodišnjem, 12. po redu Sajmu zapošljavanja, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale Bor i Opštine Negotin, odazvalo se 29 poslodavaca koji su iskazali potrebe za 131 radnim mestom.Karakteristika ovog Sajma, kao i prethodnih, bila je činjenica da na postojećem tržištu rada, na osnovu iskazanih potreba, mesta ima uglavnom za nekvalifikovane radnike i one sa trećim i četvrtim stepenom stručnosti. Više

BOR DOBIJA NOVO OBDANIŠTE

BOR-Opština Bor se našla među 33 lokalne samouprave kojima su odobreni projekti za infrastrukturne radove iz Fonda za  lokalne samouprave Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Sredstva od devet miliona dinara biće iskorišćena za adaptaciju lokala u ulici D.R. Bobija u Novom gradskom centru u kome će se formirati celina za predškolsko obrazovanje. Prema procenama nadležnih, obdanište bi imalo kapaciteta da primi 120 mališana, što bi znatno smanjilo broj onih koji su danas na listi čekanja. Više