Category: VESTI

„MIŠA GVOZDENI 2018“

Minulog vikenda na vodama Dunava kod Donjeg Milanovca održan je Prvi memorijalni turnir u varaličarenju „Miša Gvozdeni 2018“. Kad nisu Smederevci, setili su se Beograđani, prijatelji Miše Gvozdenog i organizovali takmičenje u sportskom ribolovu – varaličarenju, u znak sećanja na poznatog ribolovca (smuđaroša) iz Smedereva, koji je poslednjih desetak godina života proveo na relaciji Lepenski Vir – Donji Milanovac.

Više

USKORO VATROGASNI DOM

U Mosni kod Donjeg Milanovca ubrzano se radi na izgradnji objekta Centra za upravljanje u vanrednim situacijama. U okviru projekta koji sprovode opštine Majdanpek, preko Mesne zajednice Mosna i Šišešti u Rumuniji, a kroz program prekogranične saradnje Srbija – Rumunije, ova sredina će već početkom naredne godine dobiti izuzetno vredan objekat koji joj nedostaje, sa ciljem da se smanje rizici u vanrednim situacijama i stanovništvo uključi kroz volonterski rad, kako bi se kvalitetno sprovela preventiva.

Više

ZAVRŠENI RADOVI

Onako kako je i najavljeno, remont pruge Majdanpek – Požarevac duge 90 kilometara, završen je na vreme, 21. novembra. Zahvaljujući remontovanom koloseku, putnički vozovi moći će da postignu brzinu od 80, a teretni od 60 kilometara na sat. Saobraćaj na toj relaciji još nije uspostavljen, a od železničara saznajemo da je u pripremi i da će verovatno, sa zimskim redom vožnje koji se očekuje u narednom mesecu, krenuti i vozovi.

Više

“NAJLUĐA NOĆ“ U BORU UZ KERBER, ZA SRPSKU NOVU GODINU MIROSLAV ILIĆ

Borane će u najluđoj noći zabavljati poznati niški rok bend Kerber. Srestva za novogodišnji koncert obezbeđena su iz budžeta grada Bora.  Koncert Kerbera biće održan u amfiteatru Doma kulture u centru grada sa početkom u 22 časa i trajaće do ponoći. Posetioci će imati prilike da uživaju uz stare dobre hitove ovog rok benda poput „Na raskršću“, „Bolje da sam druge ljubio“, „Ratne igre“ i mnoge druge.

Više

OBNOVA ARTESKIH ČESAMA U ZAJEČARU

Građani Zaječara, kao i svi turisti, od danas  će moći da koriste zdravu pijaću vodu sa tri obnovljene javne arteske česme u tom gradu – u naseljima Ključ i Kraljevica, kao i sa česme Zelengora u Hajduk Veljkovoj ulici.

Više

VREME JE ZA SIGURNU ŠTEDNJU – AKCIJSKA PONUDA AIK BANKE

FLEKSIBILNA OROČENA ŠTEDNJA U EVRIMA                                             

AIK Banka je omogućila štedišama da oroče svoj novac na period od 12, 25 ili 36 meseci, uz veoma atraktivne nominalne kamatne stope, i to akcijskom ponudom FLEKSIBILNE OROČENE ŠTEDNJE u evrima koja će trajati do 31.12.2018. U okviru proizvoda fleksibilna oročena štednja u evrima, klijenti će moći da raspolažu svojim novcem, u slučaju da im isti zatreba pre dospeća, a sve to uz odgovarajuću kamatu za period tokom kojeg su štedeli.   

                           
Više

NOVO IZDANJE „NOVE“ ŠKOLE

Ove nedelje privedeni su kraju radovi na sanaciji Osnovne škole „12.septembar“ u Majdanpeku.  „Nova škola“ koja to ime nosi iako postoji više od četiri decenije, sada ima potpuno sređen hol, binu, kuhinju i sanitarne prostorije, a zbog toga i krovnu konstrukciju, podove, zidove, stepeništa ali i zamenjena sva vrata, zbog kojih će i energetska efikasnost biti bolja, a učenici i nastavnici moći da računaju na neuporedivo bolje uslove za učenje i rad.

Više

POSAO ZA 151 LICE U MAJDANPEKU

Na području opštine Majdanpek prema najnovijim podacima 1737 lica nije zaposleno. Od toga skoro hiljadu (990) su žene, najveći broj nezaposlenih, 685 nema kvalifikacije, a 484 su srednjoškolci.

Više

PAO PRVI SNEG U BORU

Tokom noći pao je prvi sneg i u Boru i zabeleo ulice, parkove  i krovove zgrada.

Više

REKONSTRUKCIJA PETLJE NA IZLAZU IZ BOLJEVCA

Realizacija projekta rekonstrukcije petlje na izlazu iz Boljevca ka Zaječaru i Boru je u završnoj fazi, izjavio je Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac. On je naglasio da je reč o vrlo važnom projektu s obzirom da Boljevac nije imao dobar ukrštaj sa državnim putem drugog reda od Paraćina ka Zaječaru i Bugarskoj granici.

Više

MINI ROBOT

U skladu sa činjenicom da su Javno komunalnom preduzeću “Donji Milanovac” od ove godine povereni, odnosno u nadležnost preneti poslovi na održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva, vodotokova drugog reda i uklanjanje nekomunalnog otpada, u delu opštine od Klokočevca do Boljetina, lokalna samouprava u Majdanpeku pomogla je opremanje ovog preduzeća nabavkom nove kombinovane mašine, popularnog mini robota.

Više

REKONSTRUKCIJA SISTEMA JAVNE RASVETE

U okviru realizacije projekta „Rekonstrukcija i implementacija nove led rasvete“ kroz javno-privatno partnestvo  na više lokacija u gradu i u naseljenim mestima u opštini Kladovo u toku je zamena starih novim led svetiljkama. Ta podunavska opština spada u one  lokalne samouprave  u Srbiji koje su se s razlogom opredelile za rekonstrukciju i održavanje sistema javne rasvete kroz javno privatno partnerstvo.

Više

NAPREDNJACI PRVI PREDALI IZBORNU LISTU

KLADOVO-Sinoć u 23 sata Opštinskoj izbornoj komisiji  u Kladovu, Srpska napredna stranka (SNS) prva je predala listu „Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo“  sa imenima 28 kandidata za odbornike u SO Kladovo za vanredne lokalne izbore, 16. decembra. Lista  SNS podržana  je sa 887 potpisa građana koji su prikupljeni za nekoliko sati, a prvi na listi je Saša Nikolić, Poverenik OO SNS Kladovo. Na listi naprednjaka  se nalaze imena lekara, profesora, inženjera, pravnika, ekonomista, stručnih ljudi  koji su se dokazali u svojoj delatnosti, jer oni kako kažu vole Kladovo.

– Iako su  predstojeći izbori  jako važni za opštinu Kladovo, jer građani odlučuju kako će živeti u budućnosti, na temeljima dosadašnih rezultata koje će verujem  birači prepoznati, očekujemo  fer i korektnu kampanju i našu pobedu-poručio je Nikolić.

U roku od 24 časa Opštinska izborna komisija dužna je da detaljno pregleda dokumentaciju. Ako je sve u redu, izborna lista se verifikuje, a u slučaju konstatovanja nekih nedostataka, predavač liste ima rok od 48 sati da uočene nedostatke ispravi. Osim  Nikolića na  listi su i Dragan Maksimović, Gordana Jovanović, Milisav Ratopekić, dr Borislav Petrović, profesor Bojan Božanović, Goran Matović, Žaklina Nikolić, dr Željko Krstić, Ljubiša Paporović, Ljubomir Gušatović, Branislav Atanacković, Milan Ćeha…

GUSENIČAR ZA CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

Centru za socijalni rad u Boru dostavljen je danas guseničar za invalidska kolica kako bi se osobama sa inavliditetom omogućio prilaz ovoj ustanovi.

Više