Category: VESTI

VELIČKOVIĆ: (NE)OPOZIVA OSTAVKA

’’Vladimir Veličković, aktuelni predsednik opštine Negotin, podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju, navodno da bi se 24.decembra održali lokalni izbori. Neopoziva ostavka prvog čoveka Negotina uredno je zavedena na opštinskoj pisarnici, ali zvanično saopštenje o tome nije dao ni jedan od opštinskih funkcionera’’, objavio je u petak, 13. oktobra, Eastside, portal Negotinske Krajine. Više

PONOSNIH 170 GODINA

KLADOVO-Školstvo u Brzoj Palanci ima tradiciju dugu 170 godina, a na to je posetioce priredbe u OŠ „Stefanija Mihajlović“  podsetio muzičko-scenski program  „Nekad i sad “ jer ih  je vodio kroz vremenski period od vek i po i još dve decenije više. U Staroj Brzoj Palanci školski program je realizovan u nekadašnjem Trgovačko-esnafskom domu koji je zbog velikog broja dece vremenom postao tesan. Nakon izgradnje hidroelektrane „Đerdap 2“ taj objekat otišao je u zaborav jer je ostao pod vodom Đerdapskog jezera. Kada je 1983. godine sazidana zgrada nove škole površine 2700 kvadrata u njoj su nastavu pohađala 1182 osnovaca.

Više

OČUVANJE KULTURNOG NASLEĐA

KNJAŽEVAC-Erika Kin, ataše za kulturu AmbasadE Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu posetila je Knjaževac i Arheo etno park u Ravni, gde se završava projekat “Socijalno preduzetništvo kao vid očuvanja tradiconalnih zanata“. Projekat je ralizovan uz podršku američke ambasade i lokalne samouprave.

Erika Kin, izrazila je zadovoljstvo posetivši Arheo etno park u Ravni, gde se završava projekat, koji je Muzej realizovao uz podršku američke ambasade. Oprobavši se i sama na grnčarskom točku, odala je priznanje ljudima koji žele da sačuvaju stare zanate:

“Čast mi je da budem ovde, ponosimo se ovim projektom. Sa Muzejom sarađujemo već godinama i rezultat je fantastičan,“ istakla je Erika Kin.

Više

DIREKTNO DO NOVOG SADA

DONJI MILANOVAC-  Od početka oktobra Donjomilanovčani mogu da računaju na direktnu autobusku vezu sa Novim Sadom. Kako saznajemo, na Autobuskoj stanici “Arriva” u Donjem Milanovcu, reč je o njihovoj postojećoj liniji za Beograd uz koju je aktivirana i ranije registrovana, od Beograda do Novog Sada, pa putnici mogu da autobusom krenu iz Donjeg Milanovca u dva sata posle ponoći, kako bi u Beogradu bili u 5,30, a 15 minuta kasnije produžili za Novi Sad. U povratku, autobus iz Novog Sada polazi u 17.40, iz Beograda u 19,30, a u Donji Milanovac stiže oko 23 časa.

Više

OD NEDELJE TOPLI RADIJATORI

MAJDANPEK- U gradskoj toplani u Majdanpeku početkom ove radne nedelje užurbano su privodili kraju radovi na postrojenjima i mreži, neophodne za uspešan početak grejne sezone. Odgovorni u Javnom preduzeću za proizvodnju i distribuciju toplotne energije “Majdanpek” kažu da je učinjeno sve kako bi početak ove grejne sezone dočekali spremno i obećavaju da će u nedelju, 15.oktobra, radijatori u stanovima, više od dve hiljade korisnika, biti topli.

Više

SOLIDNO INTERESOVANJE

MAJDANPEK- U Majdanpečkom Domu zdravlja “Dr Veroljub Cakić” već dve nedelje se odvija imunizacija protiv gripa. Higijensko epidemiološkoj službi isporučeno je 450 doza vakcina, od kojih je 100 odmah prosleđeno Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu, a po 50 seoskim ambulantama u Rudnoj Glavi i Jasikovu.

Vakcinacija se odvija svakog radnog dana, a zainteresovani prethodno moraju da se zbog pregleda jave svom izabranom lekaru. Prioritetne grupe kojima se preporučuje vakcinacija protiv gripa su osobe starije od 65 godina, pacijenti sa hroničnim bolestima, kao i oboleli od srčanih, plućnih i bubrežnih oboljenja, dijabetičari , pušači i gojazne osobe, ali i zdravstveni radnici i osobe zaposlene u javnim službama.

   I.Ć.

“ČAROBNE POLICE BIBI SLIKOVČICE“

KNJAŽEVAC- Manifestacija dečjeg stvaralaštva “Čarobne police Bibi Slikovčice“ okupila je i ove godine veliki broj talelntovane dece iz svih knjaževačkih škola. Vredno se radilo u muzičkoj, likovnoj, literarnoj radionici, a Bibina pozorišna družina priprema novu predstavu.

Zanimljivo, kreativno, zabvano, uz mnogo ideja, ozbiljnog rada, bilo je na Bibinim umetničkim radionicama, koje su i ove godine okupile veliki broj talentovanih osnovaca. Likovnu je i ove godine vodio Rade Ristić.

“Ove godine je bio daleko veći odziv dece. Dvadesetak deteta je izuzetno dobro radilo i imamo izuzetne radove. Radili smo, uglavnom, ilustraciju na zadatu temu“, kazao je Ristić.

Muzička radionica je novina ovogodišnje manifestacije, osmišljena kao mala škola komponovanja. Zadatak – da stihovi pesnika za decu dobiju note. Sa budućim kompozitorima radio je nastavnik muzika Vladislav Dopuđa.

Više

„DAN OTVORENIH VRATA“

BOLJEVAC-U Dečjoj ustanovi „Naša radost“ brojnim zabavnim, likovnim i sportskim sadržajima, obeležena je Dečja nedelja.

Više

TRENUCI DEČJE RADOSTI

KLADOVO-Pod sloganoma „Gradimo mostove među generacijama za radost svakog deteta“ nizom programa  u opštini Kladovo obeležena je Dečja nedelja. Bila je to nova prilika da mališani skrenu pažnju široj  javnosti na prava, potrebe i mesto  dece u društvenoj zajednici.

Više

U STANOVIMA TOPLI RADIJATORI

KLADOVO-Javno preduzeće  “ Jedinstvo“ u Kladovu aktiviralo je system daljinskog grejanja u Kladovu i  Brzoj Palanci  5 dana pre zvaničnog početka sezone grejanja u Srbiji koja startuje 15. oktobra. Radijatori su topli u 1950 stanova površine oko 97.500 kvadrata i u poslovnom prostoru površine  41.000 metara kvadratnih,  koliko se zagreva ukupnom toplovodnom mrežom dugom osam kilometara.

Više

ZA BOLJI ŽIVOT U SELU

BOLJEVAC- Domovi kulture u većini sela na području Boljevca, građeni su posle Drugog svetskog rata i sve do danas su mesto okupljanja svih žitelja , u njima se organizuju slavlja i razne druge manifestacije. Iz tog razloga je za meštane sela održavanje i rekonstrukcija ovih zgrada izuzetno važna i to ističu kao jedan od prioriteta u svojim sredinama.

Više

OPŠTINSKO VEĆE O REBALANSU BUDŽETA

KNJAŽEVAC-Izmene i dopune budžeta za 2017. godinu bile su jedna od tema 42. sednice Opštinskog veća u Knjaževcu.

Kako je objasnio predsednik opštine Milan Đokić, rebalans je “tehničke prirode“ i omogućiće da se do kraja godine realizuje nekoliko manjih, ali veoma važnih projekata.

Više

KOŠARKAŠICE I KOŠARKAŠI BORA DOBILI NOVI TEREN

Rekonstruisan teren za košarku i napravljeno igralište za mini-basket u akciji „Sto terena za jednu igru”

Bor, 10 .oktobar-Praznik lepote i sporta u Boru! Košarkašice ŽKK Bor su za vikend otvorile sezonu u meču s Crvenom zvezdom, a već u ponedeljak svečano su presekle vrpcu na novom terenu u Boru obnovljenom u akciji „Sto terena za jednu igru”.

One su bile i prve koje su se „upisale” na novim terenima!

Kentra Vošington, Nena Trajčevska, Jelena Jozić, Danijela Vučković, Kristina Stamenković, Tamara Golubović, Ivana Milićević, Sanela Suturović, Milica Sulejman, Tamara Bekan, Katarina Surdulović, Danica Glišić i Bojana Mikić zajedno sa šefom stručnog štaba Dejanom Aleksićem napravile su sjajnu atmosferu za sve sugrađane koji su došli da ih pozdrave i vide potpuno rekonstruisan teren.

U Ulici Đorđa Andrejevića Kuna sada je moguće igrati i mini-basket, što je novitet u ovom gradu, kao i u samoj akciji kompanije Mozzart. Veliko košarkaško igralište sada ima profesionalne konstrukcije, zglobne obručeve i kliritne table, dok se odmah pored nalaze i dva koša za pionirski uzrast po svim standardima FIBA takmičenja.

Više

NASLEĐA NA GRANICI DUNAVA

KLADOVO-U okviru realizacije projekta „Nasleđa na granici Dunava“ u kladovskom Domu kulture  članovi međunarodnog projektnog tima održali  su promo konferenciju za novinare. Bila je to prilika da se javnosti predstave dosadašnje aktivnosti i dinamika sprovođenja programa koji  sadrži izgradnju viztorskog centra na ulazu u srednjovekovnu tvrđavu „Fetislam“. Lider na projektu je opština Kladovo, dok su  partneri Episkopija iz Tun Severina,  opština Brošteni i Asocijacije iz Lupše.

Više