Category: VESTI

OSVOJILI DVE ZLATNE I TRI SREBRNE MEDALJE

18493808_10213008342593862_969061423_oČlanovi Pauerlifting kluba Knjaževac ponovo su briljirali na Drugom otvorenom Međunarodnom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u paraolimpijskoj disciplini Bench Press koje je održano u Knjaževcu 14. maja, gde su osvojili  dve zlatne i tri srebrne medalje.

Više

DALI HONORARE ZA STRUČNU EKSKURZIJU ĐAKA

majdanpek-2Profesori Tehničke škole u Majdanpeku su se još jednom, sada već treći put, odrekli honorara koje su zaradili u jednom  ispitnom roku za vanredne učenike kako bi poboljšali uslove za rad učenika.

Više

U MARTU 122 POŽARA U KLADOVU

POZARITokom marta  pripadnici Kladovske  vatrogasno – spasilačke jedinice  gasili su 122 požara ili u proseku 4 dnevno. Na otvorenom prostoru na oko 800 hekatar u 114 požara su  goreli  trava, makija i nisko rastinje. Vatrena stihija zahvatila je i tri građevinska, a pravovremenim intervencijama  vatrogasaca spašeno je oko 70  ekonomskih  objekata.

Više

FUDBALSKI TEREN U MALOJ VRBICI

RADOVI MALA VRBICANa obali Dunava na ulazu u Malu Vrbicu  radnici i mehanizacija preduzeća „Gradcop“ iz Beograda izvode grube zemljane radove na površini od 9000 kvadrata koji prethode izgradnji fudbalskog terena dimenzija 100 x 60 metara sa drenažnim i sistemom za zalivanje.Investicijom u fudbalsko igralište meštani Male Vrbice, naselja u kome u 300 domaćinstava živi oko 1100 stanovnika, rešiće se dva problema koji ih optetećuju dugi niz godina.

Više

U BORU OBELEŽENO 18 GODINA OD NATO BOMBARDOVANJA

DSC_0128Polaganjem venaca i cveća na spomen obeležje poginulim policajcima u zgradi Policijske uprave u Boru obeleženo je 18 godina od početka NATO bombardovanja Srbije.

Više

IZOLACIJA ZA TOPLIJE STANOVE

ENERGETSKA EFIKASNOSTU okviru poboljšanja energetske efikasnosti, na osnovu Ugovora lokalne samouprave sa Skupštinom stanara, u toku su radovi na  izolaciji solitera za kolektivno stanovanje u kladovskoj ulici Bukatarevića. Ideja lokalne samouprave koja je raspisala konkurs za sufinansiranje radova na poboljšanju energetske efikasnosti u stanovima, realizuje se uz podršku Skupštine stanara. Značaj tog posla  prepoznala su 34 vlasnika stanova u objektu sagrađenom pre više od tri decenije na kome je zub vremena učinio svoje.

Više

OBAVEŠTENJE – ADAPTACIJA PROSTORIJA

negotin-u-susret-mokranjcevim-danimaZbog predstojećeg Konkursa za raspodelu sredstava iz programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Negotin u 2017. god., Komisija za realizaciju programa podrške, poziva poljoprivrednike koji su zainteresovani za adaptaciju/uređenje prostorija za proizvodnju meda, mlečnih proizvoda, vinarije i prostorije za seoski turizam , da prijave adaptaciju/uređenje za tzv. „nulti“ pregled prostorija.

Više

PLIVAČKI MITING „COPPER CUP“ U BORU

Foto: Plivacki klub Bor

Foto: Plivački klub Bor

U Boru će u subotu 04. marta biti održan peti po redu plivački miting „Copper cup“. Organizatori očekuju da će na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju učešće uzeti oko 40 plivačkih klubova iz Srbije, Bugarske, Rumunije i Makedonije.

Više

MILICA DABOVIĆ U KLADOVU

Milica Dabovic u KladovuSa neskrivenim oduševljenjem i zadovoljstvom što imaju tu privilegiju devojčice iz ŽKK „Đerdap“ na parketu dvorane „Jezero“ dočekale su Milicu Dabović doskorašnjeg kapitena ženske  reprezentacije Srbije.

Više

SMETOVI U BORSKIM SELIMA PREKO DVA METRA, PUTEVI PROHODNI

image-0-02-05-4ac8997b6dbda1eb984525726ed8134637ae200f5a76c48b503b8adc533fc83b-VSmetovi u selima borske opštine : Luka, Tanda, Gornjane i Bučje prethodnih dana prelazili su  dva metra. Dalibor Orsovanović, direktor borskog Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar“  naglašava da su ekipe bile aktivne na terenu od ujutru do uveče.

Više

U RADNIKA RTB-A SRCE VELIKO

1-5U plemenitoj akciji simbolično nazvanoj „Ne dozvolimo da dečak oslepi“ radnici Rudnika bakra Bor, Matičnog preduzeća, Topionice i rafinacije prikupili su za operaciju Novaka Milojevića 240.400 dinara.

Više

IZABRANI ČLANOVI SAVETA MESNE ZAJEDNICE

majdanpek-2Na ovonedeljnim izborima za Savet Mesne zajednice u Jasikovu od 19 predloženih, izabrano je 11 kandidata, od kojih su svi sa liste Srpske napredne stranke, koji će u narednom četvorogodišnjem mandatu voditi ovo selo.

Više

DODELJENA PRIZNANJA GOLUBARIMA

golubariNa godišnjoj skupštini Opštinskog saveza odgajivača srpskih golubova visokoletača u Knjaževcu okupili su se članovi četiri udruženja iz Knjaževca i jednog udruženja iz Svrljiga, kako bi zajedno sumirali rezultate i podelili priznanja najboljim golubarima.

Više

TEKIJANKA MINIBASKET KUP 2016

foto-1U prepunoj hali sportova u Negotinu, održan je nedavno, prvi Minibasket turnir košarkaškog saveza Istočne Srbije, koji je okupio 27 košarkaških klubova: Hajduk Veljko Negotin, Zlatara Majdanpek, Timok Zaječar, Bin Zaječar, Basket Bor, Naisus Niš, Leda Knjaževac, Svrljig i Bela Palanka.

Više