Category: VESTI

FILM „OTAC“ SNIMA SE U OKOLINI BORA

Film „Otac“ u režiji  Srđana Golubovića snima se  u okolini Bora.

Više

GREJANJE USKLAĐENO SA VREMENSKIM PRILIKAMA

U Majdanpeku je kao i u čitavoj Srbiji u ponedeljak, 15.oktobra i zvanično krenula grejna sezona. U rano jutro potpaljen je kotao i zagrejani su radijatori u više od 2200 stanova u gradu pod Staricom, da bi u najtoplijem delu dana grejanje prestalo, pa bilo nastavljeno tokom večeri, a sve zbog vremenskih prilika koje su izuzetno povoljne budući da temperature  dosežu i 18 stepeni.

Više

GREJNA SEZONA POČELA NA VREME U KLADOVU

Zahvaljujući uspešno završenom servisiranju opreme i postrojenja grejna sezona u Kladovu i u Brzoj Palanci počela je na vreme. U skladu sa Uredbom  Javno preduzeće  “ Jedinstvo“ aktiviralo je sisteme daljinskog grejanja u tri toplane tako da su radijatori u prostorijama vlasnika stanova i poslovnog prostora tokom jutra topli. Isporuka toplotne energije se tokom dana prekida jer su temperature vazduha iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine.

Više

MLADI ZAŠTITARI PRIRODE

Učesnici WWF Akademije za prirodu boravili su u Nacionalnom parku Đerdap, predstavili rezultate rada Akademije i saradnje sa našim najvećim nacionalnim parkom, ali i obrazovne programe koji su posebno kreirani za ovo zaštićeno prirodno područje. Svaki učesnik, a u okviru Akademije učestvovale su četiri ambasadorske škole iz Majdanpeka, Donjeg Milanovca, Kladova i Podvrške, bio je u prilici da učestvuje u nekoj od ponuđenih obrazovnih aktivnosti, determinaciji vrsta, potrazi za blagom Nacionalnog parka Đerdap, lancu ishrane, kao i da učestvuje u aktivnostima interaktivne radionice.

Više

GRADILIŠTA PO CELOM KNJAŽEVCU

Izgradnja trotoara ka kompaniji Falc East, stepenište koje će u ulici Bore Stankovića povezati dva dela grada, rekonstrukcija Spomen parka, samo je mali deo infrastrukturnih radova koji su u toku na teritoriji knjaževačke opštine, kazao je, obilazeći radove, predsednik opštine Milan Đokić.

Više

ZAMENJENE VODOVODNE CEVI

U Majdanpeku i Donjem Milanovcu nastavljene su aktivnosti komunalnih preduzeća i ulaganja u sistem, odnosno, mrežu za vodosnabdevanje. U Majdanpeku, „Vodovod“ je zamenio 400 metara dotrajalih vodovodnih cevi u gornjem delu grada, polietilenskim.

Više

NOVA TEHNOLOGIJA ZA MANJE GUBITAKA

Oprema za akustičnu detekciju curenja na vodovodnim instalacijama  švajcarskog proizvođača Guterman omogućava inteligentno rukovođenje  praćenja gubitaka vode izazvanih mehaničkim i tihim curenjima na vodosistemima.

Više

SUBVENCIJE ZA 19 POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA

U sali borske gradske Skupštine  potpisani su danas ugovori sa poljoprivrednim proizvođačima koji su od grada Bora dobili subvencije u oblasti ovčarstva i voćarstva.

Više

REKONSTRUISAN DOM KULTURE U GORNJANU

U toku su radovi na rekonstrukciji Doma kulture u borskom selu Gornjane koji bi trebali da budu završeni u narednih nekoliko dana. Radovi se izvode na investicionom održavanju krova, fasade gornjanskog Doma kulture i dvorane sa binom.

Više

OBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA

Polaganjem venaca na spomenike i spomen obeležja kao i tradicionalnim javnim istorijskim časom, u Donjem Milanovcu je prigodno obeležen 9.oktobar, Dan oslobođenja u II svetskom ratu.

Više

KONTROLA NEREGISTROVANIH VOZILA

Iz Gradske uprave Bor saopštili su da je načelnica Gradske uprave Ljubinka Jelić, na osnovu usmenog naloga gradonačelnika Aleksandra Milikića, izdala komunalnoj inspekciji pisani nalog da u narednom periodu izvrši kontrolu zauzeća javnih površina neregistrovanim, havarisanim vozilima i delovima vozila i da svim vlasnicima nalože da uklone svoja vozila sa javnih površina o svom trošku.

Više

OBELEŽEN DAN POLJA KUKURUZA U DEBELICI

U organizaciji Poljoprivredne i savetodavne stručne službe Poljoservis u Knjaževcu, u Debelici je održan tradicionalni jesenji Dan polja kukuruza.

Više

SUBNOR ČUVA TRADICIJU

Povodom 22. septembra ,dana oslobođenja opštine Kladovo u Drugom svetskom ratu, cveće na spomen obeležja u  gradu i u naselju  Vajuga položile su delegacije SUBNOR-a i lokalne samouprave i  ambasade Rusije u Beogradu. U delegaciji opštine Kladovo bili su Milena Velišić Božanović, zamenica predsednika opštine, Slaviša Tufajević, predsednik SO Kladovo i Miroslav Jonašković, član Opštinskog veća.

Više

USKORO ZAVRŠETAK RADOVA NA ČIŠĆENJU MULJA LAZAREVE REKE

U toku su radovi na čišćenju i akumulaciji  mulja Lazareve reke ispred motela kod Lazareve pećine koji bi trebalo  da budu završeni u narednih 20 dana.

Više