Category: DOGAĐAJI

UČEŠĆE GRADA BORA U BFC PROGRAMU

U Boru su u utorak predstavnici NALED-a predstavili Program sertifikacije gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC) a glavna tema je bila učešće grada Bora u tom programu.

Više

KNJAŽEVČANIMA PREDSTAVLJEN NACRT BUDŽETA

Predsednik Opštine Milan Đokić predstavio je građanima Knjaževca Nacrt budžeta za 2019. godinu na veoma dobro posećenoj javnoj raspravi, održanoj u prostorijama Doma kulture.

Više

FORMIRA SE SAVEZ ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE

Predstavnici NALED-a, lokalne samouprave i nevladinog sektora razgovarali su u utorak o bitnim temama vezanim za ekologiju. Slobodan Krstojević, predstavnik NALED-a, najavio je ovom prilikom inicijative koje je ova organizacija pokrenula i važne projekte koje sprovode i koji su planirani za narednu godinu.

Više

LONČAR:NEMA ZAŠTIĆENIH

Zbog sumnje da je medicinska sestra, radnica Opšte bolnice u Boru zavisnicima prodavala metadon policija vrši proveru dokumentacije i proverava sve činjenice vezane za ovaj slucaj. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najoštrije je osudio ovakav postupak medicinskog radnika i najavio strožu kontrolu sektora u kome postoje lekovi “interesantni” upravo zavisnicima od psihoaktivnih supstanci.

Više

IZGORELA KUĆA U POŽARU U ZLOTU

Kompletno domaćinstvo Miroslava Krajanovića (45) i Valentine Stojkanović (25) izgorelo je u požaru koji je izbio u njihovoj kući u selu Zlot kod Bora u kojoj su se u tom trenutku nalazila i njihova maloletna deca.

Više

ZA ŽRTVE PORODIČNOG NASILJA

Na konferenciji za novinare, koja je prošle nedelje održana u Majdanpeku u okviru projekta “Sigurna kuća – istočna Srbija”, odnosno, Prihvatilište za žrtve porodičnog nasilja koje Centar za socijalni rad u Majdanpeku uspostavlja i koji se polako privodi kraju, istaknuto je da nasilje u porodici više nije lični već društveni problem.

Više

NEGOTINKE ZAUZELE ČETVRTO MESTO

Gimnastički klub „Hajduk Veljko“, koji ove godine obeležava petu godišnjicu svog postojanja, a zahvaljujući rezultatima svojih članova spada u red trofejnijih, bio je domaćin finala Državnog prvenstva C programa u ženskoj sportskoj gimnastici.

Više

OBELEŽENA SLAVA ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE „TIMOK“(VIDEO)

ZAJEČAR-Zavod za javno zdravlje „Timok“ dugi niz godina obeležava slavu Sveti Kozma i Damjan posvećenu zdravstvenoj profesiji. U prisustvu sveštenstva presecanju slavskog kolača prisustvovali su i predstavnici lokalnih samouprava, zdravstvenih organizacija, predskolskih i školskih ustanova, kao i mnogobrojni poslovni partneri zaječarskog Zavoda. Više

OBELEŽEN DAN OŠ „VUK KARADŽIĆ“ U BORU

Osnovna škola „Vuk Karadžić“, najstarija obrazovna ustanova u gradu, obeležila je u utorak, jubilej-81 godinu uspešnog rada i poslovanja.

Više

OBELEŽEN DAN VATROGASACA U BORU

Povodom obeležavanja 7. novembra Dana vatrogasaca u Srbiji na platou kod Doma kulture spasilački timovi Vatrogasno spasilačke jedinice u Boru prikazali su građanima simulaciju spasavanja sa visina i nepristupačnih predela.

Više

NAPREDNJACI PRVI PREDALI IZBORNU LISTU

KLADOVO-Sinoć u 23 sata Opštinskoj izbornoj komisiji  u Kladovu, Srpska napredna stranka (SNS) prva je predala listu „Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo“  sa imenima 28 kandidata za odbornike u SO Kladovo za vanredne lokalne izbore, 16. decembra. Lista  SNS podržana  je sa 887 potpisa građana koji su prikupljeni za nekoliko sati, a prvi na listi je Saša Nikolić, Poverenik OO SNS Kladovo. Na listi naprednjaka  se nalaze imena lekara, profesora, inženjera, pravnika, ekonomista, stručnih ljudi  koji su se dokazali u svojoj delatnosti, jer oni kako kažu vole Kladovo.

– Iako su  predstojeći izbori  jako važni za opštinu Kladovo, jer građani odlučuju kako će živeti u budućnosti, na temeljima dosadašnih rezultata koje će verujem  birači prepoznati, očekujemo  fer i korektnu kampanju i našu pobedu-poručio je Nikolić.

U roku od 24 časa Opštinska izborna komisija dužna je da detaljno pregleda dokumentaciju. Ako je sve u redu, izborna lista se verifikuje, a u slučaju konstatovanja nekih nedostataka, predavač liste ima rok od 48 sati da uočene nedostatke ispravi. Osim  Nikolića na  listi su i Dragan Maksimović, Gordana Jovanović, Milisav Ratopekić, dr Borislav Petrović, profesor Bojan Božanović, Goran Matović, Žaklina Nikolić, dr Željko Krstić, Ljubiša Paporović, Ljubomir Gušatović, Branislav Atanacković, Milan Ćeha…

„ZLATNU SVADBU” PROSLAVILO 56 PAROVA U BORU

Tradicionalna manifestacija „Zlatna svadba” u Boru okupila je ove godine 56 bračnih parova koji su proslavili 50 godina braka. U sali gradske Skupštine gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić poželeo je prisutnima da se i dalje poštuju i dočekaju i proslave i dijamantsku svadbu, 75 godina braka.

Više

GRAD BOR DONIRAO NOVO VOZILO POLICIJI

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić uručio je danas ključeve novog vozila marke „Škoda Fabia“ načelniku Policijske uprave (PU)  Bor Branislavu Stojadinoviću. Vozilo koje je grad Bor donirao policiji kupljeno je sredstvima iz Fonda za bezbednost u saobraćaju.

Više

SVEČANA AKADEMIJA ODRŽANA U DOMU KULTURE

Nakon liturgije u hramu Svete Trojice, obeležavanje veka oslobođenja Negotina u Prvom svetskom ratu počelo je parastosom postradalima, koji je služio Episkop timočki Ilarion, uz sasluženje sveštenika arhijerejskog namesništva negotinskog i sveštenika Vojske Srbije.

Više