Category: DOGAĐAJI

NOVI REDOVI VOŽNJE U GRADSKOM I PRIGRADSKOM SAOBRAĆAJU

Bor-Novi redovi vožnje u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji borske opštine, prema navodima Službe za protokol i informisanje opštine Bor, važi od ponedeljka 19. marta 2018. godine.  Prevoz će obavljati, prema novom ugovoru o javnoj nabavci za prevoz putnika, kao i do sada, firma “Bortravel” iz Bora.

Pregled polazaka autobusa na svim linijama od 19.03.2018 godine novo- grad

Pregled polazaka autobusa na svim linijama od 19.03.2018 godine novo- prigrad

Foto: www.bortravel.net

KLADOVO USPEŠAN DOMAĆIN SEMINARA

Kladovo-Uz podršku Saveza učitelja Srbije, Učiteljsko društvo  u Kladovu bilo je domaćin 34. Zimskih susreta učitelja koji se održavaju u više od 20  gradova Srbije. Kladovo je prvi put ugostilo učesnike  akreditovanih  obuka, koje doprinose razmeni iskustava i nadogradnji znanja.

– Pod sloganom „Dan stručnog usavršavanja“, polaznici seminara u Kladovu imali su dve teme:  „Kompleksna metoda u nastavi početnog čitanja i pisanja“ i „Efikasno disciplinovanje-prisutupi i tehnike“ koje su važne za kvalitetnu realizaciju nastavnog programa. Susreti su okupili 60 učitelja i nastavnika iz naše i susednih opština. Svi učesnici učitelji i nastavnici  dobili su Uverenje na osam bodova za pohađanu jednodnevnu obuku- kazala je Jovanka Modrić iz Učiteljskog društva Kladovo.

Više

„MOJ POGLED“

MAJDANPEK- Majdanpečani i njihovi gosti dobili su mogućnost da uživaju u novoj izložbi slika u Muzeju grada pod Staricom. Samostalna izložba „Moj pogled“ Slađane Đurđekanović Mirić, istoričarke umetnosti i dugogodišnje direktorke Muzeja u Boru, sa slikama nastalim u poslednjoj deceniji, rađenim u tehnici akrilik na platnu, oplemenili su i krasiće i narednih dana izložbeni prostor Muzeja u kojem 18 slika ekspresivnog poteza i izuzetne snage izražavaju emocije trenutka i bogatstvo prepoznatljivih ambijenata rudarskog Bora.

Više

PRIPREMNA NASTAVA ZA OSMAKE I MATURANTE

Knjaževac-U prostoru Regionalnog centra za stručno usavršavanje u Knjaževcu organizovana je besplatna pripremna nastava za osmake i maturante.

Nastavu, kao i prethodnih godina, organizuje opština Knjaževac. Cilj je da se mladima pomogne da se što bolje pripreme za nastavak školovanja, ali i da se rasterete kućni budžeti, kaže Branislav Josifović, šef kabineta predsednika opštine:

Više

REGIONALNA DEPONIJA NIJE INTERESANTNA KLADOVLJANIMA

Kladovo-Na prošlogodišnjoj martovskoj  sednici Skupštine opštine Kladovo podršku odborničke većine dobio je predlog Odluke o prestanku važenja Sporazuma o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom čiji su potpisnici bili  grad Zaječar i opštine Majdanpek, Negotin, Kladovo, Bor, Knjaževac i Boljevac.

Više

OTVORENA IZLOŽBA “BLAGO I CAREVI – RASKOŠ RIMSKE SRBIJE”

U italijanskom gradu Akvileji, u palati Meizlik, otvorena je izložba “Blago i carevi  – raskoš rimske Srbije”.

Na otvaranju su govorili Antonio Zanardi Landi, predsednik Fondacije Akvileja, ambasador Srbije u Rimu Nj. E. Goran Aleksić, Danijela Vanušić, pomoćnik ministra kulture i infomisanja i gradinačelnik Akvileje Gabrijele Stangero.

Više

ČUVAR TRADICIJE

Kladovo-Zamenik predsednika opštine Kladov,o Dragan Novaković, primio je delegaciju Udruženja domaće radinosti „Misija Kreativa“ kojoj je u Vladi Republike Srbije  uručeno priznanje „Čuvar tradicije“. Kladovsko uduženje uključilo se u realizaciju projekta Vladinog Koordinacionog tela  za rodnu ravnopravnost , Etno mreže Srbije i NALEDA-a  “Uposlimo 1.000 žena” i mladih u ruralnim područjima na poslovima izrade tradicionalnih rukotvorina kao poslovnih i diplomatskih poklona.

Više

VREDNA DONACIJA ZA NAJMLAĐE BOLESNIKE

KNJAŽEVAC-Kompanija Falc East donirala je Zdravstvenom centru u Knjaževcu špric infuzionu pumpu, dva oksimetra, otoskope i digitalnu vagu za bebe. Stefan Dvojaković, direktor proizvodnje i Sauro Deci, generalni direktor kompanije, kazali su da je društvena odgovornost veoma važan faktor u poslovanju.

Zahvaljujući ovim aparatima idemo u korak sa savremenim tendencijama u lečenju najtežih pacijenata, kazao je Željko Milojić, specijalista anestezije, reanimacije i intenzivne terapije: “Reč je o špricinfuzionoj pumpi, koja koristi špriceve od samo 50 milimetara, što će reći da pacijenti, pogotovu kritični, teško oboleli, koji ne mogu da primaju veliku količinu tečnosti, mogu da budu precizno dozirani. U svetu se sve više koriste ovakve pumpe za uvođenje anestezije, a Knjaževac počinje da liči na moderne ustanove. Našim prijateljima iz Falc East-a možemo da zahvalimo i na donaciji dva pulsna oksimetra, dva otoskopa za lakši pregled ušiju, kao i na digitalnoj vagici za bebe.“

Više

DO SADA ZA POLJOPRIVREDU 222 MILIONA DINARA

Knjaževac-U velikoj sali Regionalnog centra za stručno usavršavanje, predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, poljoprivrednim proizvođačima knjaževačke opštine predstavio je mere podrške poljoprivredi u 2018. godini.

„Podsticanjem razvoja poljoprivredne proizvodnje, opština Knjaževac bavi se već nekoliko godina. Mere agrarne politike, za koje se trudimo da budu prave i pravedne, daju rezultate. Zainteresovale su ne samo starije stanovnike, koji se tradicionalno bave poljoprivrednom, već i mnoge mlade ljude“, kazao je na tribini u Regionalnom centru za stručno usavršavanje predsednik opštine Milan Đokić.

Više

MILJAN ĐORĐEVIĆ, NAJBOLJI SPORTISTA OPŠTINE MAJDANPEK

Donji Milanovac-„Veče šampiona”, tradicionalna 47. po redu manifestacija Sportskog saveza opštine Majdanpek,  prošlog petka održana je po prvi put u Donjem Milanovcu da bi još jednom bili proglašeni najbolji sportisti opštine Majdanpek u prethodnoj godini. Titulu najboljeg sportitse poneo je Miljan Đorđević, najuspešniji takmičar Boks kluba „Miners“, a Šahovski klub Majdanpek najbolji je u kategoriji sportskih klubova.

Gost, izuzetno lepo organizovane i dobro posećene manifestacije, bio je srpski svetski i olimpijski šampion Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije koji je prethodno posetio i selo Debeli Lug nadomak Majdanpeka i upoznao sa mladim sportistima ovog sela. Naglasivši da je njegova i misija Sportskog saveza Srbije da se uslovi za bavljenje sportom učine dostupnim i u selima, kako bi šanse za postizanje dobrih sportskih rezultata bile jednake, a uslovi približni, Štefanek je u Debelom lugu, gde je SSO Majdanpek organizovao šahovski i turnir u stonom tenisu,  na radost okupljenih mladih sportista odigrao revijalni meč sa mlađanim Danilom Čarapićem, pobednikom stonoteniskih turnira u Majdanpeku i Rudnoj glavi, a potom na poklon Debelom Lugu uručio košarkašku tablu.

Više

TREĆI OSMOMARTOVSKI BAZAR SUVENIRA

Bor-U susret  Danu žena, Turistička organizacija „Bor“ će održati  Treći „Osmomartovski bazar suvenira“ ,8.marta. 2018. godine, na platou Doma kulture. Bazar će biti prodajno-izložbenog karaktera, a radno vreme bazara je od 10-15 časova.

U prodajnoj ponudi će se naći suveniri ručne izrade od keramike, drveta, papira, ukrasni predmeti, nakit, rukotvorine, suveniri  rađeni dekupaž tehnikom,  proizvodi  od  vune,  meda,  lekovito bilje…

Na bazaru će svoje proizvode izložiti oko 10 izlagača iz Bora, a izlaganje robe na štandovima Turističke organizacije „Bor“ je besplatno.

Turistička organizacija „Bor“

ČEKOVI SU PROŠLOST

KladovoU opštini Kladovo počela je distribucija Penzionerskih kartica Fonda PIO sa kojom vlasnici dokazuju status penionera. Prvu karticu penzioneru iz Podvrške, Vlasti Papiću, uručio je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo u prisustvu Verice Čarapić, direktorke Filijale Fonda PIO Bor i Siniše Stamenkovića, predsednika Udruženja penzionera opštine  Kladovo.

Više

VANREDNA SITUACIJA U OPŠTINI KLADOVO

KLADOVO-Na preporuku članova Štaba za vanredne situacije, zbog snežnih padavina predsednik opštine Radisav Čučulanovi, proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji opštine Kladovo. Tokom noći u tom delu Srbije palo je dvadesetak centimetara snega, u planinskim predelim i više i to je uticalo na odluku da se uvede vanredna situacija, naglašeno je na sednici štaba.

Više

„LEKAR NA SELU“

SOKOBANJA-Pored već postojećih seoskih ordinacija u mesnim zajednicama Žučkova, Mužinac i Jošanica protekle nedelje je, u okviru projekta „Lekar na selu“, otvorena ordinacija i u MZ Šarbanovac. Zalaganjem rukovodstva ove mesne zajednice, Dom zdravlja u Sokobanji ,pod pokroviteljstvom ministarstva zdravlja Republike Srbije i uz pomoć lokalne samouprave je, na zadovoljstvo meštana, otvorio još jednu seosku ambulantu. Ambulanta će raditi ponedeljkom i petkom od 12 do 14 časova.

Više