Category: DOGAĐAJI

POVEREN PRIVREMENI PREVOZ PUTNIKA

BOR-Iako su se na dnevnom redu ovonedeljne, prve sednice lokalnog parlamenta u ovoj godini, našle samo tri tačke, među odbornicima vladajuće većine i opozicije  vođena je dvočasovna žustra rasprava.

Većinom glasova usvojen je Predlog Odluke o privremenom poveravanju prevoza putnika na gradskim i prigradskim linijama na teritoriji opštine Bor. Preduzeću Bortravel,  koje je i do sada obavljalo prevoz, biće poveren ovaj posao do okončanja tendera. Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić naglasio je da je lokalna samouprava po zakonu dužna da obezbedi minimum prevoza i da je razlog kašnjenja raspisivanja javne nabavke isključivo tehničke prirode, dok su odbornici opozicije tražili detaljnije obrazloženje i oštro kritikovali kašnjenje nabavke i  pozvali nadležne na odgovornost.

Više

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE

Bor – Pod pokroviteljstvom Opštine Bor, a u organizaciji Ustanove ,,Centar za kulturu opštine Bor“, 13. januara biće organizovan doček Srpske Nove godine na platou Doma kulture.

Borani i njihovi gosti će u ovoj noći imati priliku da uživaju u muzici sa razglasa, nastupu trubača i ponoćnom vatrometu. Posetioci programa će uživati uz kuvanu rakiju, kuvano vino i čaj.

Početak programa je zakazan za 22 sata.

U realizaciji Srpske Nove godine učešće će uzeti veliki broj Ustanova, javnih i javno komunalnih preduzeća opštine Bor.

Izvor: Centar za kulturu Bor

OBRAZOVAN SAVET ZA MLADE

Bor-Nakon dužeg vremena Opština Bor je oformila Savet za mlade koji se danas po prvi put i sastao. Na konstitutivnoj sednici je formiran Savet  koji će se baviti izradom Lokalnog akcionog plana za mlade, u naredne četiri godine.

Više

UMESTO ĐAKA MAJSTORI U KABINETIMA

Kladovo-Načelnik opštinske Uprave Kladovo Jovan Stingić i Dragan Ilić, direktor građevinske  firme „BIMBO“ d.o.o. Beograd, vodećeg člana konzorcijuma izvođača radova, potpisali su Ugovor o rekonstrukciji zgrade osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu. Vrednost investicije je 130,5 miliona dinara, a novac je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije.

Više

HUMANI KLADOVLJANI

Kladovo-Zahvaljujući inicijativi Kladovskog udruženja mladih „Eden“ na Badnje veče nebo nad gradom na Dunavu obasjalo je stotinu „Lampiona nade“ koji su leteli zahvaljujući zagrejanom vazduhu i predstavljali su simbol humanosti i nade. Bilo je to finale akcije prikupljanja novčanih sredstava za pomoć osobama ometenim u razvoju iz Udruženja „Nada“.

Više

POZIV ZA PRIJAVLJIVANJE PLIVAČA ZA BOGOJAVLJENSKO PLIVANJE 2018.

Zaječar-U duhu negovanja tradicije, Grad Zaječar i Srpska Pravoslavna Eparhija Timočka, za praznik Bogojavljenja 19. januara 2018. godine, posle četiri godine pauze, ponovo organizuju plivanje za Bogojavljenski Časni krst na Crnom Timoku na Popovoj plaži.

Više

USVOJENI PROGRAMI RADA

MAJDANPEK- Na decembarskoj sednici opštinskog parlamenta u Majdanpeku održanoj u utorak, 26.decembra najviše pitanja bilo je vezano za budžet  opštine i funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova u narednoj godini.

Više

VIŠE PARA ZA EKO BUDŽET

MAJDANPEK- Opštinsko veće u Majdanpeku  je na prošlonedeljnoj sednici,  nakon sprovedene javne rasprave, usvojilo Nacrt odluke o naknadi za zaštitu i unapređenje životne sredine. Za primenu ove odluke koja sa aspekta države ima poseban značaj za pristup Evropskoj uniji, biće potrebno da se nakon obezbeđene saglasnosti resornog ministarstva ponovo nađe pred organima odlučivanja u lokalnoj samoupravi.

Više

NAJLEPŠI NOVOGODIŠNJI POKLON

KLADOVO-Predstavnici lokalne samouprave i firme Bauvesen iz Lazarevca potpisali su Ugovor o izgradnji novog mosta u Velikoj Kamenici. Reč je o objektu dužine 30 metara koji će povezati dve obale Velikokameničke reke širina kolovozne trake  4,5 metara, a s obe strane  biće pešačke staze širine 1,5 metara. Rok za završetak posla je 120 dana.

Više

„MOTO DEDA MRAZ“

KLADOVO- U okviru humanitarne akcije „Moto Deda Mraz“ sa ciljem da im ulepšaju novogodišnje praznike sa članovima Udruženja „Nada“ družili su se kladovski bajkeri. Uz miris benzina i buku moćnih mašina praznična radost stigla je i članovima kladovskog društva zahvaljujući motociklistima  koji  su šestu  godinu za redom u kostimima Deda Mraza organizovali druženje koje je potvrda neraskidivog drugarstva.

Više

DIGITALNO SA TEKIJANKOM

KNJAŽEVAC-U susret Novoj 2018.godini u odeljenje III/2 OŠ“Dimitrije Todorović Kaplar“ stigla je interaktivna tabla. Porodica Bolbotinović, koja je nedavno otvorila dve prodavnice „Tekijanke“ u Knjaževcu, donirala je nastavno učilo odeljenju učiteljice Gordane Janevske.

Više

ZAJEČARSKA PIVARA NE UTIČE NA DRUGE POTROŠAČE VODE U ZAJEČARU

ZAJEČAR– Rad bunara IEB-6K iz kojeg Zaječarska pivara crpi vodu za proizvodnju piva nema uticaja na druge potrošače vode u Zaječaru, zaključak je studije pod nazivom Ekspertska analiza uticaja eksploatacije podzemnih voda putem bunara IEB-6K na ostala  izvorišta podzemnih voda u Zaječaru.

Više

ZA PREDSEDNIKA GO SNS-A IZABRAN MILAN STANKOVIĆ

ZAJEČAR- Prošlog petka  je u punoj sali zaječarskog pozorišta održana Izborna Skupština Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zaječaru.

Delegati su na glasanju za predsednika GO SNS-a izabrali Milana Stankovića, diplomiranog menadžera, inače pomoćnika gradonačelnika u Gradskoj upravi Zaječar.

Više

MILAN ĐOKIĆ PREDVODI SNS U KNJAŽEVCU

KNJAŽEVAC-U Domu kulture predhodnog  vikenda je održana Izborna skupština Opštinskog odbora SNS. Jednoglasno, javnim glasanjem, za lidera knjaževačkih naprednjaka izabran je Milan Đokić, predsendik opštine Knjaževac.

Intoniranjem stranačke himne “Tamo daleko“, u Knjaževcu je počela Izborna skupština Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, na kojoj su delegati i predstavnici mesnih odbora birali lidera stranke. Predlog da se na tu funkciju izabere Milan Đokić obrazložio je Branislav Josifović.

Više