Category: EKONOMIJA

ODRŽAN AERO SKUP U BORU

Više stotina Borana i gostiju sa strane, po lepom letnjem vremenu, imalo je danas priliku da na borskom aerdromu uživa u akrobacijama aviona, zmajeva, jedrilica i dronova, na tradicionalnom, šestom po redu, Aero skupu u Boru. Iz šest srpskih gradova, u Bor je jutros sletelo 15-tak letilica. Više

DANI BRESTOVAČKE BANJE 2017.

Manifestacija “Dani Brestovačke banje 2017” održaće se u subotu, 19. avgusta, na prostoru kulturno-istorijskog jezgra, ovog od davnina poznatog lečilišnog i izletničkog mesta.

Više

KONSULTACIJA SA CIVILNIM DRUŠTVOM O RURALNOM RAZVOJU

MAJDANPEK- Na području opštine Majdanpek održava se niz sastanka za reviziju postojeće i izradu nove strategije ruralnog razvoja opštine Majdanpek. U Majdanpeku i Donjem Milanovcu skupove je vodila Ivana Stefanović Ristin iz Nacionalne LEADER mreže, a u okviru Projekta “Dijalogom do održivih ruralnih politika” Resurs centra iz Majdanpeka, koji predviđa tromesečni proces konsultacija sa civilnim društvom i kreiranje nacrta strategije ruralnog razvoja opštine Majdanpek na osnovu definisanih problema i predloga mera za podsticaje preporučenih od strane krajnjih korisnika ovih sredstava, odnosno, poljoprivrednika i poljoprivrednih gazdinstava, zadruga, i udruženja.

Više

POTPISAN UGOVOR SA „PRODŽETIJEM“

KNJAŽEVAC – Potpisivanjem ugovora o prodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni, u Knjaževcu je počela realizacija prve grinfild investicije nakon 30 godina. Ugovor su poptisali Romano Rosi, vlasnik i direktor italijanske kompanije „Prodžeti“ i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Romano Rosi je naglaiso da je projekat započet pre nekoliko meseci.

Više

SUBVENCIJE ZA MEHANIZACIJU I OPREMU

BOLJEVAC – Nakon raspisanog konkursa za dodelu subvencija za podsticaj poljoprivredne proizvodnje iz opštinskog Fonda za poljoprivredu, sedamdesetoro proizvođača je potpisalo ugovore o ostvarivanju prava na isplatu ovog novca.

 Visina subvencija iznosi oko pedest procenata od ukupnog iznosa izdvojenog za kupovinu opreme ili mehanizacije. Za opremu i mehanizaciju je obezbeđeno pet i po miliona dinara, a ukupan iznos sredstava u Fondu je sedam miliona.

Više

STOL U PUNOM SJAJU

Tradicionalna, masovna i opštenarodna manifestacija “Sportski i kulturni susreti borskih mesnih zajednica“ na planini Stol, prema svedočenju organizatora poslednji put je održana još davne 1985. godine. Juče,06. avgusta, je tradicija obnovljena. Predstavnici borskih sela takmičili su se u skoku u dalj, bacanju kamena s ramena, nadvlačenju konopca, pikadu, a izabrana je i planinska lepotica. Više

EKSKLUZIVNO: „DENIM TREND DOLAZI U KNJAŽEVAC“-USKORO U KNJAŽEVCU I VLASNIK TURSKE KOMPANIJE

Tekstilna kompanija „Denim trend“ iz Turske zakupila je nekadašnji pogon „Tine“ u Minićevu, gde će pokrenuti proizvodnju i zaposliti veliki broj radnika, nezvanično saznaju „Timočke“. Ekskluzivno saznajemo da će vlasnik kompanije Hamdi Ozkan uskoro posetiti Knjaževac kako bi se upoznao sa investicionim lokacijama.

Više

PODSTICAJ BAVLJENJU STOČARSTVOM

_IMG_6480 (1)Opština Knjaževac raspisala je konkurs za izbor korisnika za dodelu sredstava za razvoj ovčarstva i kozarstva iz Bužetskog fonda za razvoj poljoprivrede. Iznos sredstava, opredeljenih za ove namene, najbolje govori o nameri lokalne samouprave da podstakne domaćinstva koja ovom proizvodnjom žele da se bave profesionalno, kaže Vladan Mitić, direktor Agencije za razvoj.

Više

SARADNJA NA PROJEKTIMA

vesti_2017-jul-memorandumZamenik predsednika opštine Knjaževac Miroljub Mihajlović i Mauricio Kamin, direktor i Asocijacije “Trentino za Balkan“ iz Italije potpisali su memorandum o saradnji na projektima koji će doprineti iskorišćenju lokalnih resursa u oba grada.

Više

PODRŠKA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA

Ugovori divacU opštini Knjaževac desetoro mladih poljoprivrednika potpisalo je ugovore sa Fondacijom “Ana i Vlade Divac“ o donaciji jaganjaca rase romanovska, svrljiška i vitenberg, kako bi na svojim gazdinstava razvijali ovčarstvo kao poljoprivrednu delatnost. Vrednost projekta “Divac poljoprivredni fondovi u opštini Knjaževac“ je 1.800.000 dinara.

Više

U EVROPU SA EVROPSKIM SRPSKIM SELIMA

Naslovna_0085“Da bismo ušli u Evropu, najpre trebamo da uđemo u sva srpska  sela, a pogotovu ona koja se nalaze u rubnim delovima naše države,  i novom agrarnom politikom zaustavimo odliv pretežno mladog stanovništa, ali i stvorimo uslove za njihov povratak , za udruživanje mladih poljoprivrednika, njihovu konkurentnost i ekonomsku održivost na selu“-rekao je Milan Krkobabić, ministar zaduže za regionalni razvoj, na današnjem sastanku u Borskom upravnom okruga u Boru. Više

KNJAŽEVAC-REGION ATRAKTIVAN ZA NOVE INVESTICIJE

EBA 2Opština Knjaževac dobila je prestižnu nagradu Evropske biznis Skupštine kao region atraktivan za nove investicije, koja je 3. jula uručena u Lucernu u Švajcarskoj, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine Knjaževac.

Više

LETO NA ĐERDAPU

hoteli u kladovuKladovski hoteli „Akvastar“ i „Đerdap“ spremno su dočekali sezonu godišnjih odmora. Gostima iz zemlje i inostranstva nude se raznovrsni sadržaji koji su naišli na dobar odziv probirljive  turističke klijentele.

Više

NASLEĐA NA GRANICI DUNAVA ZAJEDNIČKI INTERES

TIMOKU Kladovu je održan prvi sastanak međunarodnog projektnog tima koji će učestvovati na realizaciji projekta „Nasleđa na granici Dunava“ koji iz IPA fondova u iznosu od 1,3 miliona evra sufinansira Evropska unija u okviru prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. Lider na projektu je opština Kladovo,a partneri su  Episkopija iz Tun Severina,  opština Brošteni i Asocijacije iz Lupše.
Više