Category: EKONOMIJA

NA REŠENJE ČEKALI 38 GODINA

Kladovo – Realizacijiom sporazuma koji je sa  Elektroprivredom Srbije potpisao Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo, posle 38 godina stvoreni su uslovi za  završetak  obaveza u naseljima u Dunavskom priobalju nastalih nakon izgradnje đerdapskih hidroelektrana. Reč je o krovnom dokumentu u kojem su sadržani radovi definisani u dva  Ugovora koji su  potpisani 22. avgusta 1979.  i 22. septembra 1983.godine.

Više

REALIZOVAN IPA PROGRAM PREKOGRANIČNE SARADNJE BUGARSKA-SRBIJA

Kladovo-Asocijacija „Bugarska u Evropi“ iz Vidina i Opština Kladovo realizovale su Projekat “Očuvanje i unapređenje životne sredine u pograničnom regionu kroz kompostiranje biorazgradivog otpada“, koji se sufinansirao iz sredstava Evropske Unije kroz Interreg IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020.

Projekat je trajao od 23.11.2016.godine do 22.01.2018.godine, s osnovnim ciljem da stimuliše uravnotežen i održivi razvoj kroz prilagođavanje na promene u životnoj sredini u skladu s ekonomskim razvojem.

Više

IPA PROGRAM PREKOGRANIČNE SARADNJE

 

Kladovo – Asocijacija „Bugarska u Evropi“ iz Vidina i Opština Kladovo realizuju Projekat “Očuvanje i unapređenje životne sredine u pograničnom regionu kroz kompostiranje biorazgradivog otpada“, koji se sufinansira iz sredstava Evropske Unije kroz Interreg IPA Program prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020.

Više

ZAJEČARSKA PIVARA NE UTIČE NA DRUGE POTROŠAČE VODE U ZAJEČARU

ZAJEČAR– Rad bunara IEB-6K iz kojeg Zaječarska pivara crpi vodu za proizvodnju piva nema uticaja na druge potrošače vode u Zaječaru, zaključak je studije pod nazivom Ekspertska analiza uticaja eksploatacije podzemnih voda putem bunara IEB-6K na ostala  izvorišta podzemnih voda u Zaječaru.

Više

OTVORENA ZIMSKA SEZONA NA STAROJ PLANINI

KNJAŽEVAC-Manifestacijom “Ski opening“ proteklog vikenda je na Staroj planini otvorena nova zimska sezona. Medijima nacionalne, regionalne, ili lokalne pokrivenosti, predstavljeni su rezultati letnje i planovi za sezonu 2017/2018, destinacije koja predstavlja veliki turističku i investicioni potencijal Srbije.

Više

KONFERENCIJA PROJEKTA „7 WONDERS”

DONJI MILANOVAC- Fondacija Bios fond, partner u Projektu „7 Wonders of Mehedinti and Borski“ (“7 Wonders”), na konferenciji u Donjem Milanovcu predstavila je realizaciju i status u projektu „7 Wonders“,  koji se sprovodi i finansira u okviru Programa INTERREGIPA CBC Rumunija – Srbija.

Više

ČETINARI I LIŠĆARI OPLEMENILI GRAD

KLADOVO-Radnici JP “ Komunalac “ posadili su 130  sadnica četinara i lišćara koje će u gradskom parku „Jezero“ u Kladovu  upotpuniti vetrozaštitni pojas. Sadnice su raspoređene na nekoliko lokacija, dok su na gradskom skveru postavljene nove žardinjere sa zimzelenim  vrtnim biljem. Zimzelene vrste su najpopularnije na zelenim površinama i zato su zauzele mesto u gradskom parku.

Više

INVESTICIONI I RAZVOJNI BUDŽET

KNJAŽEVAC-U Knjaževcu je održana 19. sednica Skupštine opštine. Odbornici su usvojili budžet opštine za 2018. godinu. Budžet je planiran na nešto više od 997 miliona dinara. Najvažniji dokument loklane samouprave obrazložio je predsednik opštine Milan Đokić, koji je naglasio da će budžet u velikoj meri biti investicioni i razvojni.

Više

SLAVSKA POVELJA I ZLATNA MEDALJA “MIROČANCU”

MAJDANPEK- Vlaškom nacionalnom restoranu “Miročanac” u Miroču, Staniše Kržanovića, na ovogodišnjem Festivalu slava i pravoslavlja koji se tradicionalno održava u decembru mesecu, dodeljena je Slavska povelja i Zlatna medalja. Festival je posvećen slavama koje su glavno obeležje pravoslavlja, a njegovo obeležje je  prezentacija dobre i zdrave kuhinje, kako mrsne tako i posne trpeze koja je sastavni deo svake slave.

Više

VEĆINOM GLASOVA USVOJEN BUDŽET I U KLADOVU

KLADOVO-Većinom glasova odbrnici Skupštine usvojili su predlog Odluke o budžetu opštine Kladovo  za 2018. godinu kojim su planirani prihodi u iznosu od 885,4 miliona dinara.Budžetski  prihodi  planirani su iznosu od 857, 6 miliona , dok  su ukupni sopstveni prihodi korisnika budžeta kao i prihodi  iz donacija planirani u iznosu od oko 26 miliona dinara.

Više

UTVRĐEN PREDLOG BUDŽETA ZA NAREDNU GODINU

MAJDANPEK-Javna rasprava o budžetu opštine za 2018.godinu organizovana prošlog ponedeljka bila je samo uvod za sednicu Opštinskog veća održanu istog dana, na kojoj je utvrđen predlog o kojem će se opštinski parlament izjasniti na sednici naredne nedelje. Uz to raspravljalose  i o nizu drugih pitanja, a saglasnost izglasala predloženim programima rada većine javnih preduzeća i ustanova za narednu godinu, kao i mesnih zajednica. Opštinsko veće je zasedalo i u četvrtak kako bi raspravljalo o programima rada onih preduzeća i ustanova koji svoje predloge nisu dostavili na vreme, do ponedeljka.

Više

USVOJENA ODLUKA O BUDŽETU  ZA 2018. GODINU!

ZAJEČAR-U Zaječaru je održana sednica Skupštine grada na kojoj se pred odbornicima našla i najvažnija tačka dnevnog reda, Odluka o budžetu grada Zaječara za 2018. godinu sa predlogom kadrovskog plana za narednu godinu.

Ipak, pre zvaničnog otpočinjanja 9. sednice Skupštine grada Zaječara odbornici su većinom glasova usvojili izmenu i dopunu dnevnog reda sa 11 novih tačaka.

Više

BORANI U NOVU GODINU UZ ALEKSANDRU RADOVIĆ

Za tradicionalni doček Nove godine u Boru- pevaće Aleksandra Radović, a građanima će biti pripremljena kuvana rakija, kuvano vino i čaj. Kada se na to dodaju trubači i vatromet, iz budžeta će za ovu manifestaciju biti izdvojeno oko 2,2 miliona dinara. Više

PRIHODI NALAŽU REBALANS

MAJDANPEK- Posle julskog, u opštini Majdanpek pripremljen je i drugi ovogodišnji rebalans opštinskog budžeta, a na bazi desetomesečnog ostvarenja prihoda i rashoda. Odluka o izmenama i dopunama odluke o budžetu, prošla je bez većih primedbi obaveznu javnu raspravu i dobila saglasnost Opštinskog veća na ovonedeljnoj sednici, tako da će se pred odbornicima Skupštine opštine Majdanpek naći na prvoj sledećoj sednici koja se očekuje do kraja decembra.

Više