Category: EKONOMIJA

ZATVARA SE ALPHA BANKA

?

Više stotina Majdanpečana neprijatno je iznenadila informacija da se u gradu pod Staricom 1.jula zatvaraju filijala i bankomat Alpha Banke Srbija.

Više

RUDE U RTB-U  ZA NAREDNIH 100 GODINA

DSC_0033Rudarsko-topionicarski basen Bor posetila je danas, 16. juna, delegacija visokih gostiju i predstavnika svetskih rudarskih kompanija, proizvođača opreme i banaka na čelu sa direktorom EBRD banke u Srbiji Danielom Bergom. Poseta je realizovana u sklopu Evropskog foruma o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji se u Srbiji održavao u protekla dva dana. Više

PETA ATV AVANTURA U KNJAŽEVCU

atv_4147Ulicama Knjaževca i njegovom okolinom, kao i Starom planinom 10. juna provozali su se ljubitelji sve popularnijih kvadova. Na Petu ATV avanturu stigli su zaljubljenici u četvorotočkaše iz cele Srbije i zemalja regiona.

Više

ZA VIZITORSKI CENTAR 1,3 MILIONA EVRA

čučulan u temišvaru (1)Na  prigodnom skupu u Temišvaru u Rumuniji u prisustvu zvanica i Dragana Novakovića, njegovog zamenika, predsednik opštine Kladovo Radisav Čučulanović sa partnerima iz Episkopije iz Tun Severina, iz opština Brosteni i  iz Asocijacije iz Lupše  poptpisao  je Ugovor o realizaciji  projekta „Nasleđa na granici Dunava“ koji iz IPA fondova u iznosu od 1,3 miliona evra sufinansira Evropska unija u okviru prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. Reč je o izgradnji vizitorskog centra na ulazu u srednjovekovnu tvrđavu „Fetislam“, a opština Kladovo je  vodeći partner na projektu.

Više

DANI VIŠNJE U VASILJU

VisnjeU čast i slavu višnje, voća koje dominira u vasiljskim voćnjacima, pod motom “Višnjičica rod rodila“, organiziju se u ovom selu “Dani višnje“. Drugi po redu održani su u subotu, trećeg juna.

Više

ODRŽAN PETI ULTRA TRAIL STARA PLANINA

IMG_3684Preko 300 ljubitelja prirode i aktivnosti u prirodi boravilo je od 26. do 28. maja na “krovu Srbije“ da bi učestvovalo na petom brdsko – planinskom maratonu Ultra trail Stara planina.

Više

100 POSTO POVRAĆAJA ZA NOVE VINOGRADE

Negotin, Zgrada opstine, foto SMJovanovic, april 2017Opština Negotin raspisala je Konkurs za dodelu sredstava iz Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja opštine Negotin, koji je otvoren je do 16.juna. Poljoprivrednicima je ove godine na raspolaganju 28 miliona dinara iz opštinske kase. Ta sredstva će, po konkursu, biti raspoređena za subvencije u svim granama poljoprivrede, ali i za organsku proizvodnju, adaptaciju Rajačkih, Rogljevačkih i Smedovačkih pivnica, ruralni turizam i pčelarstvo.

Više

BUDŽETSKA PODRŠKA 3,4 MILIONA DINARA

?

U opštini Majdanpek, prošlog petka sa predstavnicima organizacija civilnog društva potpisani su ugovori o finansiranju programa, programskih aktivnosti i projekata sredstvima opštinskog budžeta u ovoj godini.

Više

ORGANSKA PROIZVODNJA I ZAŠTITA BILJAKA

DSC_0001 (2)Na tribini, održanoj u Agenciji za razvoj opštine Knjaževac, pored razgovora o merama agrane politike Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, bilo je reči i o organskoj proizvodnji u povrtarskih, voćarskih i vinogradarskih kultura, kao i o zaštiti biljaka od bolesti i štetočina.

Više

NENAD ČOLOVIĆ: NEOPHODNA PODRŠKA KORIDORU-ISTOK

Foto naslovnaO strateškom značaju multimodalnog koridora- Istok, koji u svom idejnom rešenju obuhvata drumski, železnički i rečni saobraćaj i direktno spaja države Balkana sa zapadnom Evropom i Bliskim istokom, o njegovoj ekonomskoj, socijalnoj, ekološkoj i demografskoj važnosti za naš region i celu Istočnu Srbiju  intezivno se govori još od 2006. godine, kada se po prvi put u javnost izašlo sa idejnim rešenjem. Više

ULAGANJA ZA OPSTANAK SELA

Bogovina-fotoSelo Bogovina sa više od hiljadu žitelja, jedno je od većih seoskih naselja na području boljevačke opštine. Zahvaljujući Rudniku mrkog uglja i svom položaju,  u selu ima dosta mladih, a u dve mesne zajednice rade i dve četvororazredne škole.

Više

SEZONA POČINJE 9.APRILA

brodovi u dm (1)I ove godine mala đerdapska varoš, Donji Milanovac u opštini Majdanpek, biće uz Beograd i Novi Sad mesto u Srbiji koje će posetiti na hiljade stranih turista koji su se opredelili za plovidbu Dunavom velikim turističkim brodovima.

Više

DOBRA INFRASTRUKTURA – SIGNAL ZA INVESTITORE

Milan Đokić

Opština Knjaževac potpisala je ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, koji se odnosi na infrastrukturno opremanje Jabučkog ravništa. Predsednik opštine Milan Đokić kaže za nedeljnik „Timočke“ da je nastavak radova na Staroj planini dobar signal za buduće investitore.

Više

POČETAK IZGRADNJE RUDARSKIH OBJEKATA KOD BORA 2019. GODINE

????????????????????????????????????

Rakita Exploration, kompanija koja trenutno vrši istražne radove kod Bora, i koja je u zajedničkom vlasništvu kompanija Nevsun Resorsis i Friport Mekmoran, saopštila je juče da je u toku izrada studije izvodljivosti gornje zone rudnog ležišta Čukaru Peki kod Bora, sa ciljem da se proceni isplativost eksploatacije kao i prerade bakra i zlata ovog ležišta sa visokim sadržajem rude.

Više