Category: DRUŠTVO

VUKOVCIMA PO TABLET RAČUNAR

vukovci (1)Nastavljajući lepu praksu započetu prošle godine, u Skupštini opštine Majdanpek prošle nedelje upriličili su prijem za ovogodišnje nosioce Vukove diplome iz svih pet osnovnih škola opštine. Za ostvaren uspeh i zalaganje tokom osmogodišnjeg školovanja, 21 učenik i učenica koji su tokom školovanja znali samo za petice, ili u proseku svaki 10. svršeni osnovac nagrađen je tablet računarom koje im je uz čestitke uručio Dejan Vagner, predsednik Opštine Majdanpek:

Više

ZDRAVA VODA ZA NAREDNIH 50 GODINA

KFWPredsednik opštine Milan Đokić potpisao je u Vladi Srbije ugovor sa Nemačkom razvojnom bankom KfW za projekat vodosnabdevanja u okviru programa „Pomoć vodosnabdevanju i kanalizaciji u opštinama srednje veličine u Srbiji”.

Više

DUVAN-PRETNJA RAZVOJU

slika 1Kontrola duvana može da prekine krug siromaštva, doprinese nestanku gladi, unapredi održivu poljoprivredu i ekonomski rast i bori se protiv klimatskih promena. Povećanje poreza na duvanske proizvode može se takođe iskoristiti da se finansira univerzalna zdravstvena zaštita i drugi državni programi koji podstiču razvoj.

Više

SERTIFIKATI ZA LAKŠI PUT DO RADNE KNJIŽICE

SETRIFIKATU Kladovu je  dodelom sertifikata završena  osnovna  informatička obuka za devetoro lica sa evidencije Ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje. Prvoj grupi polaznika  Dejan Mihajlović održao  je 90 časova,svi su uspešno završili obuku  i sada se nadaju daće  lakše stići do radne knjižice kod poslodavca.

Više

NOVI ŽIVOT POSLE POPLAVA

DSCF7353Petočlana porodica Dejana Jenića, čiji je dom potpuno stradao u poplavama koje su 2014.  pogodile Negotin, posle dve godine podstanarskog života, uselila se u novu kuću, površine 100 kvadrata, koju im je u okviru programa pomoći Evropske unije poplavljenima u Srbiji, izgradio Danski savet za izbeglice (DRC).

Više

O INTERKULTURI U TEHNIČKOJ ŠKOLI

Razmena ucenika (1)U Tehničkoj školi u Knjaževcu predstavljen je program međunardone razmene srednjoškolaca, koji se realizuje kroz organizaciju Interkultura Srbija. Učenici ove škole ugostili su Tonija iz Meksika i Rozu sa Tajlanda, koji borave na razmeni u zaječarskoj gimnaziji.

Više

ZA POLJOPRIVREDU SEDAM MILIONA DINARA

Poljoprivredno zemljiste, oranje (3)Na području Boljevca ima oko tri hiljade poljoprivrednih domaćinstava, a dve hiljade i dvesta je upisano u registar gazdinstava. S obzirom na uslove, kvalitet zemljišta i tradicionalnu zastupljenost pojedinih vidova proizvodnje, poput ratarstva i stočarstva, opština Boljevac već nekoliko godina unazad stimuliše proizvođače, kako bi postigli kvalitetniju proizvodnju.

Više

OCENJIVANJE JAKIH PIĆA U KNJAŽEVCU

RakijeUdruženje proizvođača vina i rakija “VIR” organizovalo je u restoranu “JB” ocenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića proizvođača iz cele Srbije.

Više

Otvoren IT centar u Boru

DSC_0012Uz romoć  Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i podrške kompanije Rakita, IT zajednica u Boru dobila je zajednički prostor za rad (coworking) namenjen IT preduzetnicima i frilenserima (freelance) iz Bora i okoline koji žele da razvijaju svoje proizvode i usluge uz romoć informaciono-komunikacionih tehnologija. Četiri borske organizacije: WebDan, BITNO, Bor030 i Obrazovno kreativni centar, napravili su IT Centar koji se nalazi u prostorijama OŠ „Branko Radičević“ u ul. Nikole Pašića bb u Boru. Više

BORSKI MATURANTI SLAVILI KRAJ ŠKOLE

IMAG0254Poslednje školske dane borski maturanti obeležili su juče pesmom i igrom u amfiteatru kod Doma kulture u centru Bora.  Veselje je nastavljeno uz koncert Željka Vasića.

Više

U SUSRET SVETSKOM DANU BEZ DUVANSKOG DIMA, 31. MAJ 2017

banner-portraitDuvanpretnja za razvoj

Svake godine, 31. maja, SZO i partneri obeležavaju Svetski dan bez duvanskog dima (VNTD), naglašavajući zdravlje i dodatne rizike povezane sa upotrebom duvana, i zalaganje za efikasne politike za smanjenje potrošnje duvana.

Tema Svetskog dana bez duvanskog dima 2017. godine je Duvanpretnja za razvoj.“

Više

ZNANJEM DO POSLA

Znanjem do poslaOpština Knjaževac i Centar za obuku i radno angažovanje mladih predstavili su poziv za podnošenje predloga za finansiranje programa “Partnerstva za zapošljavanje mladih i zapošljivosti“ u okviru projekta “Znanjem do posla“.

Više

OBELEŽEN DAN OPŠTINE KNJAŽEVAC

Dan opstine (1)Intoniranjem himne “Bože pravde“ u knjaževačkom Domu kulture počelo je obeležavanje 17. maja, Dana opšine. Na vreme kada je ovaj kraj oslobođen od turske vladavine, pozdravljajući prisutne goste iz regiona i republike, podsetio je predsednik SO mr Miodrag Ivković.

Više

KNJAŽEVAC NAJBOLJI U AGROBIZNISU

Centralna fotka Knjazevac najbolji u agrobiznisu str 3Na „Večeri šampiona“ 84. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu opština Knjaževac dobila je veliko priznanje za svoj program podsticanja poljoprivredne proizvodnje.

Više