Category: DRUŠTVO

BOR DOBIJA NOVO OBDANIŠTE

BOR-Opština Bor se našla među 33 lokalne samouprave kojima su odobreni projekti za infrastrukturne radove iz Fonda za  lokalne samouprave Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Sredstva od devet miliona dinara biće iskorišćena za adaptaciju lokala u ulici D.R. Bobija u Novom gradskom centru u kome će se formirati celina za predškolsko obrazovanje. Prema procenama nadležnih, obdanište bi imalo kapaciteta da primi 120 mališana, što bi znatno smanjilo broj onih koji su danas na listi čekanja. Više

OBELEŽEN DAN HE „ĐERDAP 2“

NEGOTIN-U Domu kulture u Negotinu  zaposleni u HE „Đerdap 2“ svečanom akademijom su obeležili 33. godine od početka proizvodnje struje. Đerdapska „dvojka“ je  druga zajednička srpsko-rumunska hidroelektrana na Dunavu. Izgrađena je na 863. kilometru  Dunava od ušća u Crno more
kod Kusjaka,na mestu gde je Dunav, u zavisnosti od vodostaja, širok 850 do 900 metara. Više

DOBRICA ĐURIĆ: KOLIKO GRAĐANA SE ’’OTKAČILO’’ SA GREJANJA?

Izveštaji o radu javnih komunalnih preduzeća za 2017. godinu pokazuju da postoji alarmantno stanje u JKP Toplana i Vodovod. Ova dva preduzeća konstantno povećavaju gubitke, a, primera radi, Toplana od samog svog prelaska u javni sektor, 2002. godine, konstantno posluje sa gubitcima, koji su premašili 1,4 milijardu- samo prema dobavljačima, što je bezmalo trostruko više od procenjene vrednosti kapitala ovog preduzeća, siže je rasprave vođene na jučerašnjoj sednici Opštinskog veća(OV) Opštine Bor, na kojoj je u sklopu pet tačaka bila i tačka usvajanja izveštaja o radu javnog sektora u protekloj godini. Pored iznetih mnogobrojnih primedbi izveštaji su jednoglasno usvojeni, čime se stekao uslov da se oni nađu pred odbornike SO Bor na usvajanje. Više

KOALICIJA: BOR DA OBUSTAVI JAVNU NABAVKU ZA PROMOVISANJE RADA OPŠTINE I FUNKCIONERA

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja upozorava Opštinu Bor da finansiranje medijskih sadržaja kroz javne nabavke umesto projektnog sufinansiranja medijskog sadržaja od javnog značaja nije u skladu Zakona o javnom informisanju i medijima i traži od predsednika Opštine da obustavi postupak javne nabavke. Više

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTISTI OPŠTINE KLADOVO

KLADOVO-  Košarkaš “Đerdapa“ Goran Petrović i odbojkašica  „Đerdapa“ Nevena Markov najbolji su sportisti u opštini Kladovo za 2017. godinu. Oni su dobili  podršku žirija u 52. anketi Sportskog saveza koji je posle jednogodišnje pauze ponovo izabrao laureate. Reč je o mladim sportistima kojima će nagrada biti podstrek više  u nastavku karijere.

– Košarku treniram više od 15 godina, ali nisam očekivao priznanje koje imponuje i obavezuje. Hvala svima koji su prepoznali moje angažovanje- kazao je Petrović.

Odluka žirija iznenadila je i odbojkašicu Nevenu Markov, učenicu treće godine SŠ „Sveti Sava “ u toj podunavskoj opštini.

– Hvala žiriju, hvala i mojim klupskim drugaricama, bez čije podrške ne bi stigla da značajnog priznanja-naglasila je Markov.

Više

OTVORENA AUTOBUSKA STANICA „NIKOLIĆ PREVOZ“ U ZAJEČARU

ZAJEČAR-U Zaječaru je svečano otvorena moderna autobuska stanica „Nikolić Prevoz“, vlasnika Goran Nikolića iz Negotina.

U prisustvu velikog broja zvanica iz grada Zaječara, ali i iz Negotina, vrpcu su presekli direktor „Nikolić Prevoza“ Goran Nikolić, Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Gospodin Ilarion, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

„Ovo je moderan i funkcionalan objekat, mi smo se potrudili da podignemo kvalitet naših usluga i da u ovoj godini jubileja, kada „Nikolić Prevoz“ slavi 20 godina postojanja i rada, obogatimo i vozni park i da otvorimo dva objekta. Jedan smo već otvorili u Negotinu i ovaj drugi danas u Zaječaru“, ističe Predrag Dinkić iz kompanije „Nikolić Prevoz“ i dodaje da je u planu, krajem godine, nabavka i najmodernijeg autobusa, dabldekera marke „Setra“.

Više

LICITACIJA ZA ZAKUP PIJAČNIH TEZGI

KNJAŽEVAC-Javno komunalno preduzeće “Standard“ oglasilo je licitaciju za godišnji zakup pijačnih tezgi i mesta na zelenoj pijaci u Knjaževcu. Licitacije će biti održane 31. marta i 7. aprila od 10:00 časova u novim prostorijama pijačne uprave.

Prvog dana, 31. marta, tezge i obeležena mesta na platou mogu licitirati i zakupiti isključivo registrovana poljoprivredna domaćinstva sa teritorije knjaževačke opštine. Drugog dana, 7. aprila, slobodne tezge i obeležena mesta na platou mogu licitirati svi zainteresovani sa svojstvom trgovca.

Više

PLANINARI IZ CELOG REGIONA U SOKOBANJI

SOKOBANJA-Planinarsko društvo „Oštra čuka“ je u okviru svog progama rada uspešno organizovalo još jednu akciju „Vrmdžila“, koja već pet godina okuplja veliki broj planinara, ne samo iz Srbije već i van granica naše zemlje. Oko 700 planinara su na raspolaganju imali dve staze, kraću dužine devet i dužu 15 kilometara. Obe staze su prilagođene svim starosnim kategorijama tako da su njih mogli videti planinari svih generacija. Start obe staze bio je u selu Vrmdža , koje je i ove godine bilo suorganizator ove akcije. Pored predivne prirode i čistog vazduha, najveće atrakcija za sve učesnike je Vrmaško jezero u kome po legendi živi mitsko biće , Vrmdžila, po kome akcija i nosi ime.

Više

“PREDAH” U “MOZAIKU”

BOR-Nova usluga „Predah“ koju finanisira Opština Bor, a koja će se realizovati u sklopu pilot projekta u naredna tri meseca, biće omogućena u dnevnom boravku za decu sa posebnim potrebama „Mozaik“.
Ova usluga će deci koja su do sada u Mozaiku boravila samo tokom prepodneva, omogućiti duži boravak i tokom popodneva, kao i da prespavaju preko vikenda, što će i roditeljima i starateljima pružiti više slobodnog vremena i drugačiju organizaciju.

-Cilj ove usluge je da roditeljima olakša život, da zaštitimo te porodice koje su praktično 24 časa sa decom koja traže posebnu negu. Roditelji te dece su heroji, njima treba i više energije, i više ljubavi, i više vremena, i bolja organizacija i mi se zato trudimo da im, kroz ovakvu vrstu usluge, olakšamo život-rekao je Dobrica Đurić, član Opštinskog veća zadužen za socijalnu politiku i brigu o deci i istakao da se očekuje da ova usluga od naredne godine bude stalno finansirana iz budžeta opštine Bor.

Više

KNJAŽEVAČKA VINA U BRISELU

KNJAŽEVAC-Opštini Knjaževac ukazana je velika čast da se sa svojim vinarima predstavi u Briselu. Vina Vinarije “Jović“ i “Džervina“, probala je politička elita nezvaničnog glavnog grada Evropske unije.

Domaćin celog skupa bila je nemačka regija Baden Virtemberg, jedan od najjačih regiona Evrope i sveta, a predstavljena su, pored knjaževačkih, i vina negotinskog kraja.

Više

HEINEKEN SRBIJA – TRAINEE PROGRAM „IGRAJMO U ISTOM TIMU“

Beograd/Zaječar,  – Kompanija HEINEKEN Srbija pokrenula je jednogodišnji plaćeni program – Trainee program „Igrajmo u istom timu“, namenjen talentovanim i ambicioznim mladim ljudima. Pozivamo da se prijave studenti završnih godina, apsolventi i/ili studenti koji su u poslednje tri godine završili Tehnički, Mašinski, Poljoprivredni ili Tehnološki fakultet.

Više

VJU SA TAJLANDA I ASJA IZ ITALIJE NOSE NAJLEPŠE UTISKE IZ BOLJEVCA

BOLJEVAC-Srednja škola „Nikola Tesla“ u Boljevcu, u okviru projekta „Interkultura“, prvi put je bila u prilici da bude domaćin učenicama iz inostranstva, koje borave u Srbiji kako bi naučile jezik i upoznale se sa kulturom i istorijom naše zemlje.

Vju Nadhagranvat je došla sa dalekog Tajlanda, boravi u Čačaku, a u boljevačkoj školi je u okviru međurazmene. Boravila je kod svoje vršnjakinje Marije Kurdumanović u selu Podgorac.

– Lepo je ovde, naročito u selu. Ja živim u velikom gradu i zbog toga mi je ovde sve zanimljivo. Drugačija je klima, priroda, u školi su me lepo prihvatili, kaže Vju.

Asja Kareri je sa juga Italije, sedam dana je boravila u selu Lukovo. Najveći utisak na nju je ostavila priroda, a posebno joj se dopada hrana. Nada se takođe, da će prijateljstvo koje je stekla među vršnjacima u boljevačkoj školi, još dugo negovati.

Više

ZA VIŠE DECE

MAJDANPEK- Sa ciljem da podstakne rađanje dece, afirmiše roditeljstvo i pomogne porodicama sa decom, a zainteresovanim parovima u finansiranju četvrtog postupka vantelesne oplodnje, Opština  Majdanpek je na prošlonedeljnoj sednici Opštinskog veća utvrdila predlog Odluke o ostvarivanju prava na finansiranje troškova vantelesne oplodnje. Ona predviđa pomoć u pokrivanju troškova postupka i nabavke neophodnih lekova u visini od 300 hiljada dinara po paru.

Više

NOVI REDOVI VOŽNJE U GRADSKOM I PRIGRADSKOM SAOBRAĆAJU

Bor-Novi redovi vožnje u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji borske opštine, prema navodima Službe za protokol i informisanje opštine Bor, važi od ponedeljka 19. marta 2018. godine.  Prevoz će obavljati, prema novom ugovoru o javnoj nabavci za prevoz putnika, kao i do sada, firma “Bortravel” iz Bora.

Pregled polazaka autobusa na svim linijama od 19.03.2018 godine novo- grad

Pregled polazaka autobusa na svim linijama od 19.03.2018 godine novo- prigrad

Foto: www.bortravel.net