Category: DRUŠTVO

SVE IZGLEDNIJA REALIZACIJA PROJEKTA „HALOVO“

Boško Ničić, gradonačelnik grada Zaječara i Marija Tasić, predstavnik konzorcijuma konsultanstkih firmi potpisali su danas ugovor o pružanju konsultantskih usluga za javno privatno partnerstvo u procesu odabira privatnog partnera –operatera budućeg regionalnog centra za upravljanje otpadom.

Više

ZA ŠKOLE U NEGOTINU IZDVOJENO 122,7 MILIONA DINARA

Nakon višegodišnjih problema sa grejanjem Tehnička škola u Negotinu dobila je novi kotao, vredan preko 1,5 miliona dinara. Novi kotao, snage 550 kilovati, proizvođača “Šukom” zagrevaće oko 4.000 kvadratnih metara ove vaspitno obrazovne ustanove, a kupljen je sredstvima koje je Tehničkoj školi za ove namene odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u visini od 1.566.206 dinara.

Više

NEGOTIN DOBAR DOMAĆIN

Dragan Giga Balačikić, član ASK “G.A.G.A Avala racing team” iz Beograda, još jednom je pokazao da mu nema ravnog, osvojivši pobedu ne samo u svojoj klasi, već i u generalnom plasmanu Šampionata i Kupa Srbije na poslednjoj brdskoj trci u sezoni za Prvenstvo Srbije koja je održana na stazi Manastir Bukovo u Negotinu. Drugi je Aleksandar Vidosavljević iz istog tima, a treći Aleksa Radojković iz Auto Royal kluba.

Više

SANACIJA POTPORNOG ZIDA

Potporni zid, koji se, zbog kiša i snegova, srušio u knjaževačkoj ulici Lole Ribara, biće saniran do početka zime, ukoliko budu rešeni imovinski odnosi, čulo se u ovom kraju grada, u naselju na kaličinskom putu. Sa problemom koji treba rešavati meštani su upoznali predsednika Opštine i stučnjake Preduzeća za razvoj i “Standarda“.

Više

NIJE IZGUBLJENA LJUDSKA SOLIDARNOST

Opština Knjaževac obezbedila je građevinski materijal kako bi se kuća porodice Najdanović, izgorela u požaru prvog oktobra, pre zime stavila pod krov.

Više

PROJEKAT VREDAN DVA MILIONA DINARA

U opštini Knjaževac potpisani su ugovori sa četrnaestoro mladih ljudi, koji su dobili bespovratna sredstava za razvoj poljoprivrede.

Više

MILIKIĆ: ULAGANJE U OBRAZOVANJE JE INVESTICIJA ZA BUDUĆNOST

Najbolji osnovci, srednjoškolci, nosioci Vukove diplome, učenici generacije i đaci koji su osvojili nagrade na takmičenjima, kao i njihovi mentori dobitnici su nagrada, koje su im  uručili predstavnici grada Bora na svečanosti u sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“, koja je održana protekle nedelje. Lokalna samouprava je za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojila 700 hiljada dinara.

Više

U KLADOVU OBELEŽENA DEČJA NEDELJA

Pod sloganom „Moje je pravo da da živim srećno i zdravo“ i ovog oktobra nizom  programa  u opštini Kladovo obeležena je Dečja nedelja. Bila je to nova prilika da mališani skrenu pažnju široj javnosti na prava, potrebe i mesto  dece u društvenoj zajednici, ali i da se ukaže na sve prisutniji problem vršnjačkog nasilja. Zato je Dečja nedelja  obeležena  aktivnim učešćem predškolaca i školaraca, ali i odraslih  u promociji odluka koje se njih tiču, a koje doprinose poboljšanju položaja dece kroz ostvarivanje njihovih prava. Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola iz Kladova, Tekije i Podvrške u velikoj sali gradskog Doma kulture upoznali su pesnika Ljubivoja Ršumovića. Druženje je otpočelo  dečjom himnom „Deca su ukras sveta“, a zatim su usledili neizbežni „fazoni i fore“ koji kod dece razvijaju logičko razmišljanje jer traže brze i kreativne odgovore.

Više

OTVOREN „LIDL“ U BORU

U Boru je danas počeo sa radom nemački „Lidl“. Svečano otvaranje kome su prisustvovali predstavnici „Lidla“ i lokalne samouprave počelo je jutros u osam sati i presecanjem vrpce, objekat je pušten u rad. Veliki broj Borana okupio se od ranih jutarnjih sati ispred novootvorenog „Lidla“, koji se nalazi nedaleko od srednjih škola Gimnazije „Bora Stanković“ i Mašinsko elektrotehničke škole, nestrpljivo iščekujući da uđu u prodavnicu.

Više

POČINJE KONZERVACIJA

Jesen će, nema sumnje, definitivno biti u znaku konzervatorskih radova na kasnoantičkom lokalitetu „Vrelo“ na Šarkamenu, carskom memorijalnom kompleksu imperatora Maksimina Daje, jednog od četiri tetrarha. Radovi počinju na jugoistočnoj kuli, jednoj od deset kula ovog kompleksa s kraja trećeg i početka četvrtog veka nove ere.

Više

GIMNAZIJA “BRANISLAV NUŠIĆ“ PROSLAVILA 56 GODINA POSTOJANJA

Srednja škola (SŠ) „Branislav Nušić“ u ponedeljak je u kongresnoj sali hotela „Moravica“ proslavila Dan škole. Tim povodom, učenici sokobanjske srednje škole su izveli predstavu „Gospođa ministarka“ u režiji profesorke srpskog jezika Milene Denić i profesorke engleskog jezika Dijane Marijanović a na tekst našeg komediografa čije ime nosi škola. Ceremoniju je otvorila direktorka škole Ana Milićević koja je pozdravila sve goste i čestitala Dan škole svim učenicima i zaposlenima.

Više

U MAJDANPEKU SIGURNA KUĆA POČINJE SA RADOM

Tokom oktobra očekuje se početak rada Sigurne kuće, koji će do kraja 2018.godine biti finansiran iz sredstava Evropske unije, Vlade Republike Srbije i Opštine Majdanpek u okviru projekta “Sigurna kuća Istočna Srbija”.

Više

IZGRADNJA „RUTEVAČKE PETLJE“

SOKOBANJA– Protekle nedelje je, u maloj sali opštine Sokobanja održan sastanak povodom izgradnje državnog puta drugog A reda na deonici Rutevac-Mali Cvet.

Više

OBELEŽEN DAN GRADA BORA

Polaganjem cveća na spomen obeležje nastradalima u Drugom svetskom ratu i Svečanom akademijom u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ obeležen je 3. oktobra Dan grada Bora. U svom obraćanju na Svečanoj akademiji, Dragan Žikić, predsednik Skupštine grada naglasio je da je obaveza lokalne samouprave da omoguće budućim generacijama da ostanu da  žive i rade u Boru.

Više