Category: DRUŠTVO

NOVA ZGRADA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Ministarstvo  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u iznosu od 11 miliona dinara  finansiraće izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smešten Centar za socijalni rad u Kladovu , kazao je ministar Zoran Đordević tokom razgovora sa rukovodstom te podunavske opštine.

Više

NEDIMOVIĆ: PRIORITET PODRŠKA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA

Ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije  Branislav Nedimović je tokom radne posete opštini Kladovo podsetio da će budžet za poljoprivredu u narednoj godini biti  gotovo 52 milijarde dinara, sedam milijardi više nego u 2018. To znači da će biti novca  za mehanizaciju, opremu i sve ono što može uticati na bolje prinose u poljoprivrednim gazdinstvima – izjavio je posle sastanka sa rukovodstvom opštine Kladovo resorni mnistar. On je istakao da je uočio da zahteve  za subvencije  podnosi mali broj poljoprivrednika iz kladovskog kraja.

Više

BOLNICA DOBILA DONACIJU VREDNU 110 000 EVRA

Opšta bolnica u Boru dobila je od Blic fondacije neophodne medicinske aparate, vredne 110 000 evra.  Aparati su svečano uručeni u utorak u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara i izvršne direktorke Blic fondacije Ljiljane Knežević.

Više

U NEGOTINU ODRŽANA ZIMSKA ŠKOLA ZA POLJOPRIVREDNIKE

Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Negotin nastavila je tradiciju organizovanja Zimske škole za poljoprivredne proizvođače serijom predavanja iz svih oblasti agrara. Ovogodišnja Zimska škola okupila je više od 50 učesnika iz naše opštine, a organizovana je u tri tematska dana.

Više

VASPITAČI NISU SVEMOĆNI

Roditelji vrlo često previše očekuju od vaspitača, a da pritom često zaboravljaju da oni vode brigu o njihovom detetu i još dvadesetak deteta u grupi. Koje su obaveze vaspitača, kako se organizuje obrazovno-vaspitni rad, šta je donela inkluzija, koji su problemi sa kojima se suočavaju vaspitači, kakvi su odnosi sa roditeljima i o mnogim drugim pitanjima razgovarali smo sa vaspitačima Predškolske ustanove (PU) „Bambi“ u Boru.

Više

MILIKIĆ: BUDUĆNOST SU MLADI I DECA

 – Budućnost su mladi i deca zato i najviše ulažemo u škole i vrtiće. Cilj nam je da mladi imaju uslova za adekvatno školovanje, mogućnost da se razvijaju i sutradan budu uspešni ljudi. U proteklih godinu dana najviše novca je izdvojeno upravo za osnovno, srednjoškolsko i predškolsko obrazovanje, kao što smo dosta izdvojili i za populacionu politiku. Stvaramo uslove da škole budu bolje, širimo kapacitete kada je reč o Predškolskoj ustanovi „Bambi“ i otvaramo novi vrtić, radimo rekonstrukciju školskih objekata u celini, radimo na tome da deca imaju besplatne udžbenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, naredne godine ćemo zanoviti klupe i stolice u školama za sve đake, poboljšati energetsku efikasnost, urediti učionice, kako bismo 2020. godine obezbedili besplatne udžbenike i za učenike od petog do osmog razreda. Mislim da smo na dobrom putu kada je školstvo u pitanju– izjavio je za nedeljnik „Timočke“ Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

Više

ČAROBNE POLICE BIBI SLIKOVČICE

Predstavom “Kalamandarija“, premijenim izvođenjem himne, uručenjem nagrada za najbolja književna, likovna, dramska ostvarenja, sa blizu dve stotine dece na sceni i pred prepunom salom gledalaca, Narodna biblioteka “Njegoš“ organizovala je finale Manifestacije dečjeg stvaralaštva “Čarobne police Bibi Slokovčice“, u kojoj su, kako se čulo, za razliku od drugih mesta, deca u glavnoj ulozi.

Više

VATROGASCI U BORSKOM OKRUGU GASILI 506 POŽARA

Na području Borskog okruga vatrogasci su od početka godine do oktobra intervenisali u gašenju 506 požara na otvorenom prostoru. Po rečima Ivana Jankovića, komandira Vatrogasno spasilačke jedinice Bor na nivou vatrogasnog bataljona Bor koga čine vatrogasno spasilačke jedinice u Negotinu,Kladovu, Majdanpeku, Donjem Milanovcu i Boru samo u oktobru bilo je više od 200 požara na otvorenom prostoru.

Više

ŽENE I PREDUZETNIŠTVO

U okviru regionalnog projekta unapređenja populacionih politika u Borskom okrugu aktivisti organizacije „Inkluzija danas“ iz Prokuplja realizovali su u Negotinu obuku na temu „Žene i preduzetništvo“. Opština Negotin jedna je od četiri opštine Borskog upravnog okruga koja je zaključila ugovor o sufinasiranju mera populacione politike sa Kabinetom Slavice Đukić Dejanović, ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku.

Više

PRVI SNEG DOČEKAN SPREMNO

Prvi sneg ove zime na području Borskog i Zaječarskog okruga je obeležio minuli vikend. Vlažan i težak kopnio je polako, što zbog sunčanih intervala, što pod kišom, pa iako ga je mestimično bilo i u sloju od 10-tak centimetara nije bitnije uticao na nesmetano odvijanje života.

Više

DEFORMITETI UOČENI KOD 90 ODSTO DECE

U Domu kulture u Knjaževcu održana je finalna prezentacija Centra za rano dijagnostifikovanje deformiteta kičme kod dece. Reč je o jedinstvenom Centru na Balkanu koji je rezultat projekta realizovanog u okviru INTEREG programa međudržavne saradnje Bugarske i Srbije.

Više

ULIČNI GIMNASTIČARI ZA ANĐELU

Grupa mladića koja se bavi uličnom gimnastikom, pokrenula je inicijativu za organizaciju humanitarnog događaja na prostoru teretane na otvorenom u Knjaževcu. Pravim performansom, koji je bio kombinacija gimnastike i akrobatike, pozvali su vršnjake da novčanim sredstvima pomognu lečenje Anđele Mudrić (19), devojke koja boluje od tumora kičme.

Više

ZAJEČAR DOBITNIK PRIZNANJA KROSA RTS-a

Osnivač  Krosa RTS-a, Stevan Kovačević, uručio je juče gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću zlatno priznanje i povelju Dobrile Dobrić za učešće u Krosu RTS-a, najmasovnijoj sportskoj manifestaciji u Srbiji. Ovo značajno priznanje za učešće u organizaciji  Krosa dobili su i Dragan Stojanović, Milan Stanković, Saša Vojnović i Dragana Todorović.

Više

DOBILI ASFALT POSLE POLA VEKA

Zaposleni u preduzeću za puteve „Štrabag“ asfaltirali su tri ulice u kladovskom naselju Dedinje. Ukupna dužina pristupnih saobraćajnica koje su dobile novi izgled u toj gradskoj zoni je oko 550 metara, a u njihovu rehabilitaciju ugrađeno je 250 tona asfaltne mase debljine šest centimetara. Reč je o radovima koji će kvalitet života meštana podići na viši nivo s obzirom da u tom delu  grada u saobraćajnu infrastrukturu nije investirano više od pola, tako da su meštani konačno dočekali da ne gaze po prašini i blatu. Zadovoljstvo sa sugrađanima sa  Dedinja ove jeseni podelili su i stanovnici još nekoliko ulica u gradu i na gradskoj periferiji jer i oni sada koračaju  po novom asfaltu.

Više