BEZ SPASILACA NA GLAVNOJ PLAŽI NA BORSKOM JEZERU

Ove godine na glavnoj plaži na Borskom jezeru nije bila angažovana spasilačka ekipa. Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora ističe da je razlog za ovakvu odluku donet jer ne postoji uređeno javno kupalište.

– Grad Bor nije vlasnik parcela na glavnoj plaži već su ona u privatnom vlasništvu. Krenuli smo u proces eksproprijacije zemljišta kako bismo formirali javno kupalište – rekao je prvi čovek Bora.

On je istakao da predstoji donošenje niza odluka kako bi se ispunili svi uslovi propisani zakonom.

– Eksproprijacijom za koju će saglasnost dati Vlada Srbije i formiranjem gradske plaže moći ćemo da uredimo gradsko kupalište. Neophodna je i eksproprijacija puteva i staza oko jezera , obaveza oko uređenja vodosistema, nova kanalizaciona mreža i sve će se to raditi u budućem periodu. Ne želimo da radimo mimo zakona zato je i potrebno ispuniti sve neophodne uslove kako bi formirali gradsko kupalište i uredili prostor oko jezera kako i dolikuje a to mesto nadalje razvijati   kao idealnu turističku destinaciju – dodao je Milikić.

Borsko jezero  omiljena je destinacija  Borana, ali i velikog broja ljudi širom Srbije  i inostranstva koji upravo na tom mestu nalaze spas od ekstremno visokih temperatura . Prekrasno izletničko mesto na 438 metara nadmorske visine okruženo je zelenilom među gustim šumama. Osim što se ubraja u najlepše veštačke vode bogato je i ribom a zaljubljenicima u pecanje predstavlja pravi užitak za aktivni odmor u prirodi.

Na Borskom jezeru  se od  1987. godine do pre nekoliko godina kada nije bilo spasilaca, u  jezeru  utopilo više od 20 osoba.

Poslednji tragični slučaj desio se 2012. godine kada se udavila osamdesetčetvorogodišnja žena , koja je u vodu ušla sa namerom da se rashladi. Iako je bila u plićaku i nije išla duboko, najednom je izgubila tlo pod nogama i potonula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *