JOŠ NIJE IZABRAN NOVI PREDSEDNIK SO KNJAŽEVAC

Početak 27. zasedanja Skupštine opštine Knjaževac obeležile su primedbe opozicije na dnevni red. I  Dragan Mančić, šef odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno” i nezavisni odbornik Miodrag Ivković, očekivali su da će na ovom skupštinskom zasedanju biti izabran novi predsednika lokalnog parlamenta.

– Ovde je došlo do kardinalnog kršenja poslovnika o radu i ja tražim odgovornost svih onih koji su doprineli da se izvrši kršenje poslovnika – kazao je Ivković.

Zašto do izbora predsednika Skupštine nije još uvek došlo, videlo se na kraju sednice, kada  se pred odbornicima našao predlog  izmena Poslovnika o radu Skupštine, kojim za taj izbor ne postoji vremensko ograničenje. Opozicioni odbornici tvrdili su da se na taj način krši Zakon.

– Neophodno je da Skupština ima predsednika i ako vi za mesec dana niste našli među vas tridesetoro ko treba da bude predsednik, onda treba da se pitate šta radite sa drugim odlukama i kako treba da se pojavite pred građanima Knjaževca – istakao je šef odborničke grupe ”Za Knjaževac zajedno” Dragan Mančić.

Vladajuća većina želi vreme, kako bi pronašla pravo i dobro rešenje za ovu funkciju, kazao je predsednik Opštine Milan Đokić.

– Želimo da damo sebi vreme da nađemo zaista pravo i dobro rešenje. Zbog čega bismo robovali odredbama iz Poslovnika, koje definišu rok od 30 dana. Zašto da žurimo sa izborom predsednika SO ? Ja sam predsednik Opštine već drugi mandat i, najiskrenije, ni od prethodna dva nismo imali kao grad nikakve vajde, samo trošak, pa zašto da žurimo, da nametnemo građanima još jedan trošak – kazao je Đokić.

Dragan Mančić je replicirao da verovatno da „ko god da dođe, makar to bila i Maja Gojković lično, neće biti dovoljno dobra za sve one potrebe koje ima predsednik Opštine sa svojim saradnicima“.

Ostale tačke dnevnog reda, poput izveštaja o radu Crvenog krsta, ili mreže javnih predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, prošle su bez diskusija i usvojene većinom glasova odbornika, u čijim redovima je od danas, u odborničkoj grupi ”Za Knjaževac zajedno” i Nina Milutinović, nastavnica razredne nastave.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *