MARINA NICOJEVIĆ: PRIORITETI SU INFRASTRUKTURA, NOVA RADNA MESTA, POLJOPRIVREDA

Sa građanima komuniciram lično,  preko društvenih mreža, u okviru raznih akcija i manifestacija koje organizuje grad Zaječar, kao i kada organizujemo prijem građana. Trudim se da maksimalno saslušam sve njihove potrebe i da im izađemo u susret u svakom pogledu. Prioriteti grada Zaječara su bolja infrastruktura, otvaranje novih radnih mesta, povećanje nataliteta i nastavak uređenja grada i na tome i radimo. Kada govorimo o seoskim mesnim zajednicama, cilj ove vlasti je da vratimo mlade da ostanu da žive i rade u selima. Moram da napomenem da nam u poslednje vreme stiže više pohvala nego kritika za naš dosadašnji rad što nas posebno raduje, poručila je u intervjuu za nedeljnik „Timočke“ Marina Nicojević, šef odborničke grupe „Pokreta za Krajinu – Boško Ničić“ u Skupštini grada Zaječara.

Ispred koje partije ste odbornik i koji Vam je mandat po redu?

– Šef sam odborničke grupe “Pokret za Krajinu-Boško Ničić” u Skupštini grada Zaječara i ovo je moj prvi odbornički mandat. Odgovornost je velika i trudim se da pružim svoj maksimum, da se sagledaju sve potrebe građana i reše svi problemi u što kraćem roku.

Kako ocenjujete rad Skupštine grada Zaječara i da li se može reći da su sednice konstruktivne?

– Rad Skupštine ocenjujem jako dobro. Sednice su konstruktivne i ono što je najvažnije bave se temama rešavanja problema građana. Osim toga, bave se i problemima  rada i funkcionisanja lokalne samouprave.

Na koji način komunicirate sa građanima?

– Sa građanima komuniciram lično,  preko društvenih mreža, u okviru raznih akcija i manifestacija koje organizuje grad Zaječar.  Takođe, i u okviru  prijema građana čujemo za razne probleme koji ih tište kao i za pohvale koje upućuju za naš dosadašnji rad. Građani se mahom žale na lošu infrastrukturu, u pojedinim mestima gde još uvek nismo krenuli sa radovima. Pohvale upućuju za  uređenje i osvetljenje grada, kao i za obnovu puteva ka selima, što je posebno važno stanovnicima seoskih mesnih zajednica. Obraćamo pažnju na sve probleme koje nam predoče i trudimo se da ih rešavamo u skladu sa mogućnostima. Ipak smo mi izabrani od strane građana i tu smo da ih saslušamo i rešimo probleme. Moram da napomenem da nam u poslednje vreme stiže više pohvala nego kritika za naš dosadašnji rad što nas posebno raduje.

Da li ste član nekog radnog tela u SG Zaječara i da li se uvažavaju stavovi tih radnih tela?

– Predsednik sam Odbora za društvene delatnosti. Naravno da se u svakom pogledu poštuju i uvažavaju stavovi radnih tela. Ono što nas iznenađuje je da su članovi tih radnih tela  i odbornici  iz redova opozicije, koji retko kad učestvuju u radu ili uopšte ne glasaju kada zaseda radno telo a onda  kasnije na sednici Skupštine  kritikuju te iste odluke. To je po meni nepojmljivo, jer ako zaista imaju primedbi, sugestije onda to trebaju da iznesu i na sednicama radnih tela.

Da li ste u dovoljnoj meri upoznati sa svojim nadležnostima shodno Zakonu, Statutu i poslovniku SG Zaječara?

 – Naravno da jesam. Redovno pratim svaku promenu i izmenu Zakona i u potpunosti sam upoznata sa svojim nadležnostima. Sa druge strane Skupštinska služba je tu uvek na raspolaganju za neke nedoumice i dodatna pojašnjenja. Moram da naglasim da se apsolutno poštuju svi zakonski propisi pri donošenju odluka na Skupštini.

Da li se često javljate za reč i koliko puta ste podneli neki amandman ili predlog odluke?

– Do sada se nisam javljala za reč ali ne znači da neću ubuduće. Ukoliko bude bilo potrebe, u skladu sa potrebama i temama koje su na dnvnom redu, naravno da ću se javiti za reč.  Smatram da su sednice iscrpne,  izvestioci su jako opširni tako da do sada nije bilo potrebe za nekim dodatnim objašnjenima. Sednice su redovne, zakazuju se i sednice po hitnom postupku, kada je to neophodno zbog određenih zakonskih propisa i smatram da sve to funkcioniše bez problema.

Kakva je vaša saradnja sa predsednikom Skupštine grada Zaječara, njegovim zamenikom, sekretarom Skupštine …?

-Što se toga tiče sa svima imam izuzetnu saradnju. U svakom trenutku su na raspolaganju odbornicima i uvek su tu za svaki dogovor.

Kakva je saradnja između odbornika pozicije i opozicije?

-Mislim da bi saradnja između odbornika pozicije i opozicije  trebala da bude mnogo bolja. Svi smo tu u službi građana, i tako treba da se ponašamo i radimo. Međutim opozicija često kritikuje razne odluke bez osnove i bez agrumenata. Smatram da to nije u redu kada sagledavamo potrebe građana, jer se kritikuju odluke bez ikakvog valjanog razloga, bez  pojašnjenja zašto se nešto kritikuje, ili šta nije dobro što se tiče odluka koje donosimo na sednici SG Zaječara. Uostalom građani to vide i prepoznaju i na kraju krajeva najbitnije je njihovo mišljenje i konačan sud o dosadašnjem radu svih nas.

Šta su prioriteti grada Zaječara?

– To su pre svega: bolja infrastruktura, otvaranje novih radnih mesta, povećanje nataliteta i nastavak uređenja grada. Kada govorimo o seoskim mesnim zajednicama, cilj ove vlasti je da vratimo mlade da ostanu da žive i rade u selima. Neophodni su dobri putevi i dobra saradnja sa lokalnom samoupravom. Grad Zaječar dosta čini na polju podsticaja razvoja poljoprivrede. Dobro je što smo iz budžeta predvideli sredstva za subvencije za nabavku mehanizacije, za razvoj pčelarstva i voćarstva, jer ima zainteresovanosti pa i kod mladih za bavljenje poljoprivredom. Dosta je urađeno na samom uređenju i osvetljenju grada, sređivanju seoskih i prigradskih naselja, obnovi putne infrastrukture  u selima. Prigradski prevoz funkcioniše ali trebali  bi da imamo češće polaske i odlaske od grada do sela i obrnuto i na tome ćemo raditi. Radi se puno i na uređenju škola a dosta se izdvaja i za omladinu i razvoj sporta. Prihvatamo sve sugestije građana  i nastojaćemo da rešimo sve probleme, gde je to potrebno.

D.K.

https://www.youtube.com/watch?v=FIUvCAQIPTo

Projekat  “Zaječar: Odbornici imate reč” sufinansira Grad Zaječar. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *