USKORO ZAVRŠETAK RADOVA NA ČIŠĆENJU MULJA LAZAREVE REKE

U toku su radovi na čišćenju i akumulaciji  mulja Lazareve reke ispred motela kod Lazareve pećine koji bi trebalo  da budu završeni u narednih 20 dana.

– Čišćenje reke se radi  na osnovu elaborata koji je urađen 2016. godine na koje su saglasnost dali JP “Srbija šume” i Zavod za zaštitu prirode. Po završetku ovog posla, posle nekoliko desetina godina dobićemo čisto korito reke . U prethodnom periodu smo rešili problem sa motelom na Zlotskim pećinama , tako što smo javnom licitacijom taj objekat dali trećem licu  na upravljanje , a takođe i rešili problem sa ribnjakom posle 18 godina,  što je, takođe, dato privatnom licu na upravljanje – kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora prilikom obilaska radova kod Zlotskih pećina.

On je naglasio da je naredne godine u planu uređenje unutrašnjosti Lazareve pećine.

– Sledeće godine se očekuje otvaranje novih kanala i  dvorana u pećini. Sve ovo radimo sa ciljem podizanja turističkih kapaciteta kako bi kompletno okruženje dobilo novi i savremeniji izgled a onda sa razlogom možemo reći  da  su turistička destinacija i ponos grada Bora i Zlota upravo Lazareva pećina i Lazarev kanjon – dodao je Milkić.

Za  čišćenje Lazareve reke iz gradskog budžeta je izdvojeno četiri miliona dinara. Izvođač radova je firma S inženjering.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *