„VIVAK-2015“OČARAO PUBLIKU SVOJIM NASTUPOM

Da se po jutru dan poznaje pokazao je na ovogodišnjim 53. „Mokranjčevim danima“ u Negotinu i nastup najmlađeg negotinskog hora, Hora „Vivak-2015“, koji je naprosto očarao publiku svojim raznovrsnim repertoarom, ali i ozbiljnošću svojih članova. Nazvani po istoimenom Mokranjčevom delu za dvoglasni dečji hor po stihovima Jovana Jovanovića Zmaja, „Vivak-2015“ treći put zaredom nastupa na Festivalu. I kao što stručan muzički izraz vivo-vivace označava živo-živahno, tako ova deca unose u svoj nastup život, radost, svetlost i toplinu.

– Veoma sam uzbuđena ovim javnim nastupom. Velika je čast i zadovoljstvo da već treću godinu zaredom nastupamo na „Mokranjčevim danima“. Da smo na pravom putu, potvrdile su i reči ovogodišnjeg besednika na otvaranju festivala, balerine Aje Jung. Priču o Mokranjcu hor „Vivak“ pronosi svojim gostovanjima već tri godine nastupima u Bugarskoj, Rumuniji, Austriji– kaže Dragana Marinović Simonović.

„Vivak-2015“ nastupio je sa solistom Damjanom Dobrićem, ali i uz muzičku pratnju profesora i učenika ove škole Njihov nastup na „Mokrančevim danima“ u okviru programa „Klasika u 11“ obogatili su profesori Milja Videnović (klavir), Predrag Tasić (truba), Dušan Đorđević (harmonika), Valentina Dimitrijević (flauta), Vesna Garabantin (violončelo), Vladimir Vasiljević (klarinet), kao i učenici David Surdanović na trubi i Anita Dobrić na violini.

Na ovogodišnjem festivalu predstaviće se i Hor osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ koji uz korepeticiju Kristine Đukić na klaviru uspešno vodi Aleksandra Đukić. Tu je i nastup hora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ pod upravom Tanje Milosavljević.

Negotinski horisti iz Hora Umetničke škole „Stevan Mokranjac“, Hora Crkve Svete Trojice i novoformiranog Negotinskog pevačkog društva „Mokranjac“ uveličali su i ceremoniju svečanog otvaranja 53. „Mokranjčevih dana“, a u završnici festivala očekuje se da danas nastupe i ovdašnji dečji horovi koji će sa Horom i simfonijskim orkestrom RTS, pod upravom Bojana Suđića,  izvesti Orfovu „Carminu buranu“.

Ovaj medijski projekat sufinansiran je od strane opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *