AREŽINA NOVI PREDSEDNIK SO KLADOVO

Na 19. sednici SO Kladovo socijalista Radovan Arežina izabran je za predsednika na zasedanju na kojem je prekompovana vlast u lokalnom parlamentu, jer su konstatovane ostavke Slaviši Tufajeviću predsedniku i Draganu Marinoviću, zameniku predsednika Skupštine. Kako je rečeno to je rezultat  dogovora jer prema važećem  sporazumu, vladajuću većinu u SO Kladovo sada  čini kolalicija SNS i SPS sa 24 od 28 odbornika.

Zbog toga se, pristupilo novim kadrovskim rešenjima kojima su prethodile odluke o povlačenju sa čelnih funkcija dosadašnjeg predsednika i njegovog zamenika. Nakon sprovedenog glasanja za novog predsednika Skupštine izabran je socijalista Radovan Arežina , dok će njegov zamenik biti Slaviša Tufajević iz redova naprednjaka. Oni su dobili poverenje 20 od 23 odbornika koliko ih je bilo u skupštinskim klupama.

Naprednjaci su uz podršku socijaldemokrata 29. maja 2015. godine smenili Arežinu sa funkcije predsednika te podunavske opštine,a 40 meseci kasnije vratili su ga u vlast koja kreira politiku na lokalu. U nastavku sednice nova odbornička  većina  konstatovala je  prestanak dužnosti dosadašnjeg opštinskog prvobranioca Zlatka Kalinovića koji
preuzeo funkciju načelnika Opštinske uprave,  tako da je umesto njega imenovana Snežana Popović diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom.

Podršku članova Skupštine dobio je Predlog Odluke o izmeni i dopuni budžeta opštine Kladovo za 2018. godinu.  Usvojene izmene neće uticati na povećanje prihoda koji ostaju u iznosu od 976,4 miliona dinara, s obzirom da je rebalansom budžeta urađeno prepakivanje unutar postojećih rashoda u iznosu od 30,5 miliona dinara.

Odbornici opozicije nisu glasali za rebalans budžeta. Na sednici Skupštine konstatovane su i ostavke Branka Majkanovića, direktora JP “Jedinstvo”,  i Veselina Majovića, direktora JP “Komunalac”. Za vršioce dužnosti su imenovani Saša Savić u Jedinstvu i Nikola Dumitrašković koji je ranije uspešno obavljao funkciju direktora komunalnog preduzeća.

Jednoglasnu podršku odborničke većini dobili su Izveštaj o radu, Program i Godišnji plan rada Predškolske ustanove “Neven”. Nakon prekomponovanja vlasti u lokolanom parlamentu za člana Opštinskog veća izabran je socijalista Nebojša Stojanović.

One comment on “AREŽINA NOVI PREDSEDNIK SO KLADOVO

  1. janko kaže:

    Na sreću građana opštine Kladovo, Arežini je mandat trajao četiri dana, s obzirom da će Milisav Ratopekić u ponedeljak 1. oktobra podneti ostavku na funkciju predsednika opštine.Umesto njega do 16. decembra za kada su zakazani lokalni izbori na vlasti će biti Privremeni organ.Zasluga za to pripada onima koji su Arežinu doveli na vlast…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *