OBELEŽEN DAN POLJA KUKURUZA U DEBELICI

U organizaciji Poljoprivredne i savetodavne stručne službe Poljoservis u Knjaževcu, u Debelici je održan tradicionalni jesenji Dan polja kukuruza.

U demo ogledu koji je postavljen na njivi Dušana  Vulića, učestvovale su sve značajnije kompanije koje se bave proizvodnjom semena ratarskih biljnih vrsta. Vulić kaže da je izuzetno zadovoljan ovogodišnjim prinosom.

Kukuruz je u fazi zrenja i očekuje se devet do deset tona suvog zrna po hektaru, kazao je Srđan Cvetković koordinator ogleda.

Smernice i uputstva koje na ovaj način dobijaju, mogu da pomognu ratarima da na svojim njivama postignu bolji rod, smatra Dragan Kolčić, direktor Poljoservisa.

Dan polja kukuruza bio je prilika da poljoprivrednici knjaževačkog kraja direktno od predstavnika semenskih kuća i stručnjaka dobiju odgovore na sva pitanja koja se tiču izbora sorti i hibrida, kao i tehnologije proizvodnje.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *