ZA NOVA RADNA MESTA ČETIRI MILIONA DINARA

KLADOVO – Opština Kladovo i Lokalni savet za zapošljavanje potpisali u Ugovor o radu sa 16 poslodavaca kod kojih će 20 nezaposlenih  lica iz kategorije teže zapošljivih, koja su starija od 50 godina, biti radno angažovana 12 meseci.

Ugovori o radu  doprineće rešavanju njihovog statusa, zahvaljujući i podršci poslodavaca. U lokalnoj samoupravi su prepoznali težak status lica koja se godinama nalaze na evidenciji Ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje i pokušavaju da reše problem onih koji su zbog neuspele privatizacije i tranzicije ostali bez radnog mesta. Preduzetnicima su Ugovore uručili  Milisav Ratopekić, predsednik opštine Kladovo i njegov pomoćnik Saša Nikolić.

– Naša je namera da pomognemo nezaposlenim licima koja su zbog subjektivnih okolnosti bez sopstvene krivice ostali bez posla. Za tu meru iz budžeta smo izdvoijili četiri miliona dinara, više nego što je planirano, jer nam je cilj bio da ispunimo zahteve svih onih koji su sa poslodavcima konkurisali za radno mesto. Osim tog u okviru programa Stručna praksa finansiramo i obuku za 14 mladih Kladovljana koji se usavršavaju kod osam poslodavaca- istakao je Saša Nikoilić, pomoćnik predsednika opštine Kladovo.

Program zapošljavanja nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, opština Kladovo je realizovala uz tehničku podršku Nacionalne službe za zapošljavanje.

– Bez posla i primanja sam ostao pre 15 godina i od tada živim na granici siromaštva. Zahvaljujući podršci lokalne samouprave mojim mukama je došao kraj  – kazao je Mile Jovanović, nekadašnji radnik kladovske “Plastike” firme koje odavno više nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *