NOVA TEHNOLOGIJA ZA MANJE GUBITAKA

Oprema za akustičnu detekciju curenja na vodovodnim instalacijama  švajcarskog proizvođača Guterman omogućava inteligentno rukovođenje  praćenja gubitaka vode izazvanih mehaničkim i tihim curenjima na vodosistemima.

– To obezbeđuje optimalno pokrivanje cevovodne mreže na kojoj će biti  automatski identifikovana i precizno locirana tačka curenje. Tome doprinosi najsavremenija tehnologija svetski priznatog proizvođača mernih instrumenata – kazao je  na prezentaciji održanoj u JP “Jedinstvo” Miroljub Mihajlović, direktor
niške firme “Dukamam”  koja u distribuciji preciznih  mernih uređaja ima  iskustvo od 30 godina.

U JP “Jedinstvo” aktivno se zalažu za  unapređenja sistema za distribuciju vode za piće. Cilj je pre svega da se smanje nepotrebni gubici na mreži.

– Mi raspolažemo sa 10 vodosistema ukupne dužine oko 250 kilometara i stalno osavremenjujemo proizvodnju i distribuciju vode za piće. U periodu od 2005. do 2014. godine potrošnja sa gubicima vode za piće, smanjena je sa 3,2 na 2,1 milion kubika godišnje. Tome doprinose stalne inovacije, a sada je došlo vreme za primenu novih tehnologija- kaže Zoran Petrović, zamenik direktora.

Iz tog razloga JP “Jedinstvo” je kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Republike Srbije konkurisalo s projektom  vrednim 1,2 miliona evra kako bi se sa novom tehnologijom poboljšalo vodosnabdevanje bez nepotrebnih gubitaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *