MILIKIĆ: ULAGANJE U OBRAZOVANJE JE INVESTICIJA ZA BUDUĆNOST

Najbolji osnovci, srednjoškolci, nosioci Vukove diplome, učenici generacije i đaci koji su osvojili nagrade na takmičenjima, kao i njihovi mentori dobitnici su nagrada, koje su im  uručili predstavnici grada Bora na svečanosti u sali Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“, koja je održana protekle nedelje. Lokalna samouprava je za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojila 700 hiljada dinara.

– Ove godine smo otišli korak dalje iz  razloga što smo uvećali finansijska sredstva za nagrađivanje najboljih učenika i profesora. Grad Bor to svakako i zaslužuje, kao intelektualna sredina, koja ima veliki broj osnovnih i srednjih škola, fakultet, institut i RTB Bor, treba da ulaže u obrazovanje i omladinu, jer to je investicija za budućnost-istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Tamara Paunović, član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja naglasila je da je ova, sada već tradicionalna dodela nagrada od velikog značaja, jer svaka pažnja koju gradsko rukovodstvo pokaže prema svojim đacima je njihova motivacija i podstrek za dalje školovanje.

– U odnosu na prošlu školsku godinu imamo mnogo bolje rezultate na takmičenjima, kao i veći broj Vukovaca. U osnovnim školama njih je za 10 više, dok je u srednjim školama taj broj za 20 veći nego godinu dana ranije. Ove godine je iz osnovnih škola nagrađeno 42 Vukovca, dok je u srednjim školama njih 34. Nagrađeno je 53 osnovaca i 21 srednjoškolac koji su osvojili neko od prva tri mesta na takmičenjima, a svakako pažnju treba posvetiti i mentorima koji su zaduženi za te rezultate,  43 nastavnika u osnovnim školama i 20 profesora u srednjim školama-kaže Paunovićka.

Bobana Živković učenica je generacije u OŠ „Branko Radičević“.

-Nagrada mi  puno znači zbog svog truda, vremena za dodatne časove i mnogih drugih odricanja. Svi smo mi podjednaki, niko nije previše loš. Učestvovala sam na takmičenjima iz matematike, geografije i bilogije-rekla je Bobana.

Una Fuštar, jedna je od nagrađenih učenica iz OŠ „3.oktobar“.

-Po meni je najbitnije to što sada kada upisujemo srednju školu, ne dobijamo poene za takmičenja, tako da deca nemaju motivaciju za takmičenja. Tako da je dobijanje ove nagrade mnogo bitno, jer je veća motivacija za  učenje-smatra Una.

Novčane nagrade u iznosu od 3000 dinara pripale su učenicima koji su na takmičenjima osvojili treće mesto, 3500 dinara za drugo i 4000 dinara za prvoplasirane. Pobednici međunarodnih takmičenja nagrađeni su sa 6000 dinara, mentori sa 3000 dinara, dok su đaci sa svim peticama dobili po 3500 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *