SANACIJA POTPORNOG ZIDA

Potporni zid, koji se, zbog kiša i snegova, srušio u knjaževačkoj ulici Lole Ribara, biće saniran do početka zime, ukoliko budu rešeni imovinski odnosi, čulo se u ovom kraju grada, u naselju na kaličinskom putu. Sa problemom koji treba rešavati meštani su upoznali predsednika Opštine i stučnjake Preduzeća za razvoj i ”Standarda”.

Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić u društvu sa saradnicima iz javnih preduzeća, obišao je naselje na kaličinskom putu. Zid, pravljen pre tridesetak godina, pao je u jedno od dvorišta, gde se sada slivaju sve atmosferske padavine, kažu meštani.

– Usled atmosferskih naleta vode i snega, zimus je pao potporni zid, koji se obrušio u komšijsko dvorište. Taj zid je bio iznad nivoa puta i voda je išla svojim tokom u kanale, a sad sva voda ide kod komšije u dvorište – rekao je Nenad Milojković, stanovnik Lole Ribara.

Problem nije nerešiv, ako prethodno rešimo imovinske odnose, s obzirom da se radi o privatnoj svojini, kazao je Mladen Radosavljević, direktor Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju.

– Celo ovo naselje je u privatnom vlasništvu, a mi kao opština i preduzeće ne možemo da ulažemo sredstva u privatnu imovinu, već samo u javne objekte. Dogovorili smo se da rešimo imovinski deo i da onda napravimo projektno rešenje i sa našim komunalnim preduzećem uradimo ovaj potporni zid- rekao je Radosavljević.

Ako sve bude teklo po planu, potporni zid u ulici Lole Ribara biće saniran do početka zime.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *