ZA ŠKOLE U NEGOTINU IZDVOJENO 122,7 MILIONA DINARA

Nakon višegodišnjih problema sa grejanjem Tehnička škola u Negotinu dobila je novi kotao, vredan preko 1,5 miliona dinara. Novi kotao, snage 550 kilovati, proizvođača “Šukom” zagrevaće oko 4.000 kvadratnih metara ove vaspitno obrazovne ustanove, a kupljen je sredstvima koje je Tehničkoj školi za ove namene odobrilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u visini od 1.566.206 dinara.

-Posle 15 godina dobili smo novi kotao, budući da nam je dosadašnji poslednje dve godine pravio probleme, koje smo, srećom, otklanjali uz pomoć HE “Đerdap dva” i Javnog komunalnog preduzeća “Badnjevo”. Konkurisali smo kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja projektom za nabavku novog kotla i sredstva su nam odobrena i konačno smo nabavkom kotla taj problem rešili – kaže Saša Nikolić, direktor Tehničke škole.

Lokalna samouprava je ove godine za Tehničku školu izdvojila 6,3 miliona dinara, od 28,8 miliona koliko je opredeljeno za srednjoškolsko obrazovanje.

Opština Negotin je finansirala i radove na sanaciji krova u Osnovnoj školi “Vera Radosavljević”. Reč je o drugoj fazi rekonstrukcije krovne konstrukcije za šta je utrošeno 5,3 miliona dinara.

-Na našoj školi završena je sanacija krova što je i bilo najalarmantije. Količina uloženih sredstava je velika i uređenjem najlošijeg dela krova obezbeđeni su bolji uslovi za rad učenika i prosvetnih radnika u našoj školi – kaže Jasmina Luković, vršilac dužnosti direktora OŠ “Vera Radosavljević”.

Obe ove vaspitno obrazovne ustanove nedavno je u pratnji Slobodana Dinulovića, člana Opštinskog veća zaduženog za obrazovanje obišao i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

– U Tehničkoj školi je instaliran novi kotao nabavljen sredstvima resornog ministarstva, i ja se ovom prilikom zahvaljujem Ministarstvu prosvete i Vladi Republike Srbije. U OŠ „Vera Radosavljević“ završena je druga faza rekonstrukcije krova zgrade u površini od 1.146 kvadrata. Prvi deo krova rekonstruisan je 2015, a ove godine smo iz opštinskog budžeta obezbedili 5.306.000 dinara sa PDV-om, za nastavak radova. Radovi su završeni i protekli kako treba i možemo da konstatujemo da su ove dve škole dobile bolje uslove za dalji rad – istakao je Veličković.

Lokalna samouprava, inače, za osnovnoškolsko obrazovanje izdvojila je ove godine iz budžeta 93,9 miliona dinara, od kojih je za ovu negotinsku osnovnu školu opredeljeno 14,4 miliona.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *