GREJNA SEZONA POČELA NA VREME U KLADOVU

Zahvaljujući uspešno završenom servisiranju opreme i postrojenja grejna sezona u Kladovu i u Brzoj Palanci počela je na vreme. U skladu sa Uredbom  Javno preduzeće  ” Jedinstvo” aktiviralo je sisteme daljinskog grejanja u tri toplane tako da su radijatori u prostorijama vlasnika stanova i poslovnog prostora tokom jutra topli. Isporuka toplotne energije se tokom dana prekida jer su temperature vazduha iznad prosečnih vrednosti za ovaj period godine.

– Zbog visokih temperatura grejanje će biti sa dnevnim prekidima onda kada temperatura bude 15 stepeni – kaže Saša Savić, v.d direktora u JP ” Jedinstvo”.

On ističe da su za rad kotlovskih postrojenja u Kladovu i u Brzoj Palanci nabavljene dovoljne količine energenata.

– Nabavljeno je 520  tona kolubarskog uglja za rad toplana na čvrsto gorivo  i 300 tona mazuta za rad toplane “Centar” u gradu. To je dovoljno za mesec dana rada, a rezerve energenata dopunjavaće se po potrebi tokom grejne sezone – objašnjava Savić.

Iz tri kotlarnice Javno preduzeće  ” Jedinstvo” toplovodnom mrežom dugom osam kilometara  zagreva 1950 stanova povšine oko 97.500 kvadrata i oko 41.000 metara kvadratnih  poslovnog prostora. Uprkos brojnim upozorenjima preduzeće  od pravnih i fizičkih lica za usporučenu toplotnu energiju potražuju 71 milion dinara. Ta dugovanja opterećuju poslovanje JP ” Jedinstvo” koje korisnicima usluga nudi reprogram duga, odnosno uplatu nagomilanih obaveza na više mesečnih rata.To je najbolji model da se reši problem neplaćenih računa smatraju u tom preduzeću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *