POSAO ZA LEKARE I MEDICINSKE SESTRE

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 13 miliona dinara za upošljavanje četiri doktora i osam medicinskih sestara u borskom Domu zdravlja sa ciljem poboljšanja rada ove medicinske ustanove.

– Ove godine smo obezbedili sredstva za upošljavanje četiri lekara u službi Hitne pomoći i osam medicinskih sredstava kako bi omogućili nesmetan rad ambulanti po selima. U predlogu budžeta za narednu godinu, predvideli smo upošljavanje još dva doktora i isto toliko medicinskih sestara, tako da će ukupno raditi  šest lekara i 10 sestara,  na period od po godinu dana – kazao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik grada Bora.

On je naglasio da je cilj poboljšanje rada svih službi u Domu zdravlja.

-Želimo da smanjimo red  po čekaonicama i kao grad učestvujemo u radu ove zdravstvene ustanove. Za rad lekara i sestara ove godine je izdvojeno iz budžeta 13 miliona a za 2019. godinu je u planu 20 miliona dinara. Obaveza menadžmenta je da se smanji gužvu ispred čekaonica i da se uradi reorganizacija kada su u pitanju pregledi – dodao je Milikić.

Direktorica Doma zdravlja Vesna Radosavljević naglasila je da nedostaje  četiri lekara za rad u Službi zbrinjavanja odraslog stanovništva.

– Što se tiče Hitne medicinske pomoći problem nam je jedna mobilna ekipa i u saglasnosti smo sa Ministarstvom zdravlja, određeno je da na ovaj broj stanovnika jedna ekipa bude realizovana. Radimo na tome da zbog ovdašnjeg ali i otvaranja još jednog novog rudnika dobijemo još jednu ekipu i čekamo na saglasnost Ministarstva. Nedostaje nam za sada još četiri lekara za rad u Službi zbrinjavanja odraslog stanovništva. Što se tiče Hitne službe, sa jednom ekipom smo zbrinuti ali ukoliko dobijemo saglasnost za još jedan mobilni tim Službe Hitne medicinske pomoći, onda će nam trebati još dva doktora – kazala je Radosavljevićeva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *