GUSENIČAR ZA CENTAR ZA SOCIJALNI RAD

Centru za socijalni rad u Boru dostavljen je danas guseničar za invalidska kolica kako bi se osobama sa inavliditetom omogućio prilaz ovoj ustanovi.

– Grad Bor je obezbedio sredstva za kupovinu  guseničara za Centar za socijalni rad. Uređaj je namenjen osobama sa invaliditetom i svim osobama slabije pokretljivosti i na ovaj način im je je omogućen nesmetan pristup zgradi Centra, gde oni ravnopravno kao i svi ostali građani mogu da uđu u objekat i ostvaruju usluge iz oblasti socijalne zaštite. Iz tehničkih razloga nije bilo moguće da se izgradi rampa pa je odlučeno da se nabavi guseničar. Po zakonu svi javni objekti moraju da obzebede uslove za pristup osobama sa invaliditetom – kazala je Mirjana Mitrović, direktorica borskog Centra za socijalni rad.

Vrednost guseničara je 500 hiljada dinara i on je nabavljen u sklopu projekta „Pomoć osobama sa invaliditetom“. U okviru ovog projekta, vrednog 3,5 miliona dinara, pored kupovine guseničara, urađena je rampa kod Doma zdravlja i ozvučavanje semafora u gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *