DEFIBRILATOR ZA ZDRAVSTVENI CENTAR U KNJAŽEVCU

Automatski defibrilator, aparat neophodan za spašavanje života kod iznenadnog srčanog zastoja, Zdravstvenom centru u Knjaževcu donirala je kompanija Knez Petrol. Srđan Knežević, direktor kompanije Knez Petrol uručio je Zdravstvenom centru u Knjaževcu automatski defibrilator.

–  Nama, kao maloj ustanovi, ovakav aparat puno znači, a značiće i našim pacijentima, kojima je potrebna hitna medicinska pomoć. Velika zahvalnost gospodinu Knježeviću i Knez Petrolu na donaciji, koja će nam, kao malom zdravstvenom centru puno značiti, pre svega našim pacijentima, kojima je neophodna hitna medicinska pomoć. Voleo bih da ima više ovakvih domaćih firmi društveno odgovornih i uspešnih- kazao je tom prilikom Rakić, direktor  Zdravstvenog centra.

Knez Petrol će i ubuduće izlaziti u susret potrebama građana Knjaževca, naglašavaju u ovoj kompaniji.

– Knez Petrol će nastaviti sa društveno odgovornim akcijama, doniranjem i pomoći građanima koliko god budemo mogli izlazićemo u susret svakoj novoj akciji, jer smo, pre svega, prijatelji- istakao je Ratko Gustovarac , direktor maloprodaje.

Primoperedaji je prisustvovao i predsednik opštine Milan Đokić.

-Iskazujemo veliku zahvalnost gospodinu Kneževiću i njegovoj kompaniji, koji su pokazali visok stepen društvene odgovornosti. Nadamo se da ovaj aparat nikada i nikome neće zatrebati, ali on će biti na raspolaganju našim internistima i hitnoj službi – kazao je Đokić.

Iznenadni srčani zastoj je uzrok smrti broj jedan u svetu.  Smrt, kažu lekari, nastupa za nekoliko minuta, ukoliko se normalni srčani ritam ne obnovi tehnikom defibrilacije.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *