REKONSTRUKCIJA SISTEMA JAVNE RASVETE

U okviru realizacije projekta “Rekonstrukcija i implementacija nove led rasvete” kroz javno-privatno partnestvo  na više lokacija u gradu i u naseljenim mestima u opštini Kladovo u toku je zamena starih novim led svetiljkama. Ta podunavska opština spada u one  lokalne samouprave  u Srbiji koje su se s razlogom opredelile za rekonstrukciju i održavanje sistema javne rasvete kroz javno privatno partnerstvo.

– Zamenu starih lampi, svetiljkama koje koriste LED tehnologiju, sa rokom održavanja u narednih 13 godina, finansira privatni partner, a nakon završetka posla ušteda u troškovima javne rasvete biće 82 odsto. Novu rasvetu dobiće sva naseljena mesta u opštini Kladovo, a do sada je montirano više od 1000 svetiljki-naglasio je Bojan Božanović, član Nadzornog odbora konzorcijuma izvođača radova.

Plan je da se kompletan posao završi do polovine decembra, jer je na više lokacija na terenu radno angažovano šest ekipa koje menjaju svetiljke.

–  Tokom modernizacije sistema javne rasvete u naseljenim mestima u opštini Kladovo  biće ugrađeno 4849 led sijalica. Zadovoljni smo dinamikom radova i uveren sam da će posao biti završen u planiranom roku-naglasio je Mladen Jankov, tehnički rukovodilac radova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *