ZLATO ZA VINARIJU “MATALJ“

Na 14. Međunarodnom takmičenju “Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme” održanom nedavno u Bergamu (Italija) kaberne „Kremen“ iz 2016. godine, negotinske Vinarije „Matalj“ osvojio je zlatnu medalju sa 86,667 poena.

Ovogodišnja selekcija merloa i kabernea u Bergamu, okupila je učesnike iz čak 25 zemalja sveta od Argentine, Australije, Kanade, Kine, Čilea, preko Španije, Francuske, Nemačke, SAD, Južne Afrike, ali i Izraela, Italije, Hrvatske i Srbije, koji su na ocenjivanje poslali svoja vina berbe 2012. do 2017.

Čak 82 enologa i stručnjaka iz Italije i 32 zemlje sveta ocenjivali su 251 vino, koliko ih je stiglo na ovo prestižno takmičenje, među njima i uzorke iz šest srpskih vinarija, među kojima je i negotinska Vinarija „Matalj“ sa svojim nadaleko poznatim kaberne sovinjonom „Kremen“, berbe 2016.

Ovo vino, zagasite rubin boje, poniklo od najboljih grozdova ubranih u Tamniču, u vinogradu „Kremenjača“ porodice Mladenović, stručni žiri  14. Međunarodnog takmičenja “Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme” ocenio je sa 86,667 poena i zlatnom medaljom.

Vinarija porodice Mladenović novim nagradama za svoja vina iz ovog dela istočne Srbije, poznatom i po najvećem broju sunčanih dana, domu internacionalnih i autohtonih sorti, na velika vrata vraća Negotinsku krajinu na vinsku kartu sveta, gde joj je od vajkada i mesto.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.”

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *