ZAJEČAR DOBITNIK PRIZNANJA KROSA RTS-a

Osnivač  Krosa RTS-a, Stevan Kovačević, uručio je juče gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću zlatno priznanje i povelju Dobrile Dobrić za učešće u Krosu RTS-a, najmasovnijoj sportskoj manifestaciji u Srbiji. Ovo značajno priznanje za učešće u organizaciji  Krosa dobili su i Dragan Stojanović, Milan Stanković, Saša Vojnović i Dragana Todorović.

-Priznanja su manje važna, važno je sve ono što radimo za decu i mlade ljude koji se bave sportom. Nadam se da će ideja oko Krosa i lige RTS-a da zaživi malo drugačije i da se omasovi i meni je zaista žao što se sve ovo svelo samo na par gradova u Srbiji. Trebalo bi da se uključe, jer ne vidim nijedan razlog, pa čak ni finansijski  koji  muči sve nas. Zaječar je dokaz da kada je bio u najvećoj finansijskoj krizi, od kad ja pamtim, smogao snage da organizuje sve to,  samo treba da postoji dobra volja. Nadam se da će i Ministarstvo omladine i sporta pronaći interes da se pored RTS-a malo ozbiljnije uključi u Kros seriju. Da to ne bude više samo Kros, već da postane jedna Liga u kojoj će od maja do oktobra nadmetati naši najbolji atletičari Srbije, pa da proširimo sa našim partnerima i iz Bugarske i Rumunije, što da ne-istakao je Ničić.

Osnivač Krosa RTS-a Stevan Kovačević naglasio je da je 11.maja ove godine u jednom danu kroz cilj prošlo 485 140 predškolaca i učenika, što je rekordnih 62 odsto te populacije.

– Grad Zaječar je pokrenuo atletiku sa mrtve tačke. Prvi put kad smo došli ovde, nismo ni znali da postoji Atletski klub “Mladost“. A sada je taj klub dobro prepornatljiv ne samo u našoj zemlji već i na Balkanu, ima čak i reprezentativce. Ove godine smo blagodareći  Zaječaru, Somboru, Valjevu,  Novom Pazaru i Beogradu organizovali i pridodali i šesti krug, odnosno obrazovni deo.  To znači da deca koja ovde uče francuski, uz pomoć nove tehnologije, svojim vršnjacima u Francuskoj prikažu u pravom svetlu raskoš srpskog jezika. Sa druge strane, naša deca koja su praktično tamo rođena na izvornom francuskom uče decu ovde francuski jezik. Gradonačelnik Zaječara, sa svojim timom je predložio da se, kada je Zaječar u pitanju, obrazovni krug proširi i na italijanski jezik, što nije slučajno, jer je saradnja jednog grada u Italiji i grada Zaječara podignuta na najviši mogući nivo-smatra Kovačević.

Na prijemu je između ostalog  istaknuto da ova sportska manifestacija u takmičarskom delu ne bi mogla da se zamisli bez dva grada, a to su Zaječar i Šabac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *