ULIČNI GIMNASTIČARI ZA ANĐELU

Grupa mladića koja se bavi uličnom gimnastikom, pokrenula je inicijativu za organizaciju humanitarnog događaja na prostoru teretane na otvorenom u Knjaževcu. Pravim performansom, koji je bio kombinacija gimnastike i akrobatike, pozvali su vršnjake da novčanim sredstvima pomognu lečenje Anđele Mudrić (19), devojke koja boluje od tumora kičme.

Sportske terene na garskom keju ispunili su mladi ljudi, koji i inače na ovom prostoru često borave, ali ih je sada tu dovela sasvim posebna prilika. Udruženi, želeli su da i novcem, koliko je ko mogao, a i samim prisustvom pruže podršku svojoj drugarici u najvažnijoj bici u životu – bici za život.

– Imam tumor kičme, radila sam kontrolni magnet kičme i nije dobro. Možda imam još jednu operaciju. Hvala puno drugarima, sada mi je najviše potrebna njihova podrška –  kazala nam je Anđela.

Vežbe, koje su svojevrsna kombinacija gimnastike i akrobatike osvojile su publiku.

– Čuli smo da je devojka u internatu u kolicima i odlučili smo da izađemo u susret. Nadam se da smo učinili dobro delo. Ja sam malo iskusniji, a moji drugari se ovim bave tek dva meseca, ali su puno postigli. Formirali smo klub i želimo da se ovim bavimo ozbiljnije –  rekao je Marko Veselinović, jedan od gimnastičara.

Žutu kutiju mladići i devojke ispunili su dobrovoljnim prilozima, u nadi da će Anđela uskoro   na druženje sa njima bez invalidskih kolica. Humani Knjaževčani, koji žele da pomognu njeno izlečenje, mogu to učiniti preko žiro računa koji ima broj: 205 900100614159471.

“Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *