DOBILI ASFALT POSLE POLA VEKA

Zaposleni u preduzeću za puteve “Štrabag” asfaltirali su tri ulice u kladovskom naselju Dedinje. Ukupna dužina pristupnih saobraćajnica koje su dobile novi izgled u toj gradskoj zoni je oko 550 metara, a u njihovu rehabilitaciju ugrađeno je 250 tona asfaltne mase debljine šest centimetara. Reč je o radovima koji će kvalitet života meštana podići na viši nivo s obzirom da u tom delu  grada u saobraćajnu infrastrukturu nije investirano više od pola, tako da su meštani konačno dočekali da ne gaze po prašini i blatu. Zadovoljstvo sa sugrađanima sa  Dedinja ove jeseni podelili su i stanovnici još nekoliko ulica u gradu i na gradskoj periferiji jer i oni sada koračaju  po novom asfaltu.

– Reč je o rubnim delovima grada u kojima se nije investiralo u poboljšanje saobraćajne infrastrukture. Obećali smo meštanima da će ti problemi biti rešeni i obećanje smo ispunili. S obzirom da je završena procedura oko javnih nabavki iako se sezona građevinskih radova bliži kraju nastavićemo asfaltiranje još nekoliko ulica, jer smatramo da svi meštani u opštini Kladovo treba da imaju jednake uslove za život.To je naša orjentacija od koje nećemo odstupiti-kazao je Saša Nikolić, član Privremenog organa opštine Kladovo.

U prvoj fazi rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture asfaltirano je više od kilometar ulica u gradu jer je samo  za tu namenu iz budžeta za 2018. godinu opština Kladovo opredelila 10 miliona dinara. Nova javna nabavka predviđa uređenje još nekoliko ulica za čiju sanaciju je opredeljeno dodatnih 15 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *