SMEŠNA BAJKA ODUŠEVILA BEOGRADSKU PUBLIKU

Dramski studio za decu Ustanove „Centar za kulturu opštine Bor“ gostovao je  u beogradskom  pozorištu “Dadov” i oduševio poklonike scenske umetnosti glavnog grada. Talentovani mladi glumci  predstavili  su se beogradskoj publici komadom „Smešna bajka“. Bio je to prvi nastup jedne borske pozorišne trupe u istoriji grada bakra u prestoničkom pozorištu. Smešna bajka dobro je zagrejala dlanove publike u prepunoj sali “Dadova”, a dobar glas vrlo brzo je izmamio simpatije posetilaca ali i rukovodstva najstarijeg omladinskog pozorišta u Srbiji.

Sem scenskog nastupa, prisutni su bili oduševljeni i raskošnim kostimima. U publici je bio i veliki broj ljudi poreklom iz Bora, koji nisu krili oduševljenje i ponos zbog odličnog nastupa talentovanih glumaca na daskama koje život znače.

 Kao uvertira zapaženom nastupu borske pozorišne trupe bila je poseta Pozorištu na Terazijama i Narodnom pozorištu. Polaznike Dramskog studija ugostili su  poznati glumac Vladan Savić, direktor Baleta Konstantin Kostjukov i producent Baleta Gojko Davidović. U društvu velikana, kojima izražavamo neizmernu zahvalnost, imali su priliku da prošetaju holom nacionalnog teatra, vide malu i veliku scenu, probu baletskih igrača, horsku salu, kao i radionice za izradu kostima i obuće, u kojima nastupaju prvaci srpskog glumišta. Za sve njih ovo je bila prva poseta najpopularnijim teatrima u Srbiji, a za neke od najmlađih i prvi odlazak u Beograd.

Predstava Smešna bajka nastala je pre nepunih godinu dana. U predstavi Smešna bajka nastupa petnaestoro glumaca.

Prvo naredno predstavljanje borska publika može da očekuje uoči Nove godine. Biće to nastup najmlađe grupe s predstavom Potraga za Deda Mrazom.

Tekst i foto: Centar za kulturu Bor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *