BEZ PROBLEMA SA KVORUMOM

Prošlomesečna 12.sednica Skupštine opštine Majdanpek, prekinuta zbog kvoruma, u sredu, 11.maja je uspešno privedena kraju. Odbornici su na sednici kojoj je prisustvovalo 26 od ukupno 31 odbornika usvojili Izveštaj o radu Centra za kulturu, a potom izmene i  dopune osnovačkog akta i Statuta Muzeja u Majdanpeku i JKP “Donji Milanovac”.

Nastavak 12.redovne sednice opštinskog parlamenta u Majdanpeku okupio je 26 od ukupno 31 odbornika, koji su za tek nešto više od sat vremena priveli kraju zasedanje koje je, podsetimo, poslednjeg radnog dana aprila prekinuto, kada se ispostavilo da je tokom rada ostalo bez kvoruma za rad i odlučivanje. Na početku, usvojen je izveštaj o radu Centra za kulturu Majdanpek za 2015.godinu, a potom i Godišnji Program zaštite i uređenja poljoprivrednog zemljišta. Odluka o izmeni osnivačkog akta JKP “Donji Milanovac”dopunom delokruga rada za  uslužne delatnosti u vodnom saobraćaju kako bi dobili status lučkog operatera, protekla je uz zamerke opozicije što nije dostavljen  materijal  o tačkama dnevnog reda koje su se kao dopuna našle na ovoj sednici, a potom i uz konstatacije da bi, aktuelnim zakonskim rešenjima, jedan od značajnih prihoda mesne zajednice Donji Milanovac praktično mogao da se prebaci republici, ali i donese niz drugih promena u upravljanju i funkcionisanju pristaništa, pri čemu bi interesi ove male sredine mogli da budu u drugom planu. I dopuna statuta JKP “Donji Milanovac”, uslovljena prethodnom izmenom bila je prilika da se iz odborničke grupe DS zatraži objašnjenje kada već nema materijala.  Iz opozicionih redova je istaknuta želja da se radi odgovorno i kvalitetno, ali i naglašeno da im je nedostavljanjem materijala uskraćeno to pravo i u okviru rasprave o Izmenama i dopunama osnivačkog akta Muzeja u Majdanpeku, u skladu sa Zakonom o kulturnim dobrima. Kada je reč o aktima ove ustanove, izmenjen je i deo koji se odnosi na izbor organa upravljanja.  Bez primedbi usvojen je Zahtev za korišćenje imena grada u nazivu fudbalskog kluba.

U okviru kadrovskih pitanja, Centar za kulturu Majdanpek je na osnovu rezultat konkursa, dobio  direktora. Tu odgovornu dužnost obavljaće Suzana Zdravković. Inače, sam  predlog kadrovske komisije, bio je prilika da par odbornika ukaže na rezultate i zasluge dosadašnjeg vd, kao i direktora koji je ovu ustanovu vodio do 2013.godine i tokom kojih je Majdanpek dobio manifestacije koje ime ovog grada pronose izvan granica zemlje. Nove članove dobilo je više školskih odbora

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *