VATROGASNO VOZILO

Vatrogasci iz Bad Sodena donirali su Negotincima vatrogasno vozilo, kapaciteta 5.000 litara vode. Ovo polovno vozilo iz Nemačke spada u red multifunkcionalnih, jer osim za gašenje požara vodom ili penom, može da koristi i u slučaju poplava, a zbog pogona je naročito pogodno za brdsko-planinski reon, gde i inače ima najviše intervencija.

– Očekujemo da pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Negotin ubuduće još efikasnije intervenišu u slučaju požara i tako štite građane od ove, ali i drugih elementarnih nepogoda – rekao je prilikom primopredaje vozila predsednik Opštine Negotin Jovan Milovanović.

Ključeve vatrogasnog kamiona, testiranog i na pokaznoj vežbi na hidroelektrani “Đerdap dva” u ime sedmočlane delegacije iz Bad Sodena predao je opštinskim zvaničnicima Sven Grize, komandir Vatrogasne jedinice u ovom nemačkom gradu, petnaestak kilometara udaljenog od Frankfurta na Majni. Donacija i poseta nemačkih vatrogasaca Negotinu rezultat je saradnje Negotinca Bratislava Pajića, koji je vatrogascima u Bad Sodenu predložio da ovo polovno vozilo, koje je tokom karijere prešlo 14.000 kilometara, pošalju u Negotin

-Daleko od toga da je to najmodernije vozilo, ali će našem gradu mnogo koristiti jer ovdašnji vatrogasci nemaju vozilo sa tako velikim kapacitetom – istakao je Pajić.

Opština Negotin je, inače, finansirala proceduru oko preuzimanja i registracije vozila.Pozakonu o donacijama ovo vozilo će biti u vlasništvu lokalne samouprave naredne tri godine, a koristiće ga Vatrogasno-spasilačka jedinica Negotin. Ceremoniji primopredaje, osim nemačkih i negotinskih vatrogasaca, prisustvovali su i Perica Brložanović, komandant bataljona Odeljenja za vanredne situacije u Boru i njegov zamenik Ivan Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *