ZLATNOM GOLMANU TITULA POČASNOG GRAĐANINA

Povodom 12.maja, Dana opštine Negotin, u spomen na dan kada je ovaj kraj Srbije, 1833. oslobođen od turskog feudalizma, lokalna samouprava je na svečanoj sednici za postignute rezultate u 2015. dodelila i tradicionalna priznanja. Najbolji golman sveta, Predrag Rajković, kapiten omladinske reprezentacije Srbije, laureat „Zlatne rukavice“, sada golman Makabija iz Tel Aviva proglašen je za počasnog građanina Negotina.

– Priznanje koje mi je dodeljeno je velika čast, jer verujem da za sve što sam do sada postigao u karijeri, Negotin nosi velike zasluge. Ovo priznanje je i velika obaveza, a ja ću učiniti sve da u budućnosti moji Negotinci budu još ponosniji na mene- poručio je iz Tel Aviva zlatni negotinski dečko u čije je ime plaketu i ključ Negotina primio otac Saša Rajković, legendarni negotinski branilac mreže.

Majske nagrade, koje uz diplomu predviđaju i novčana sredstva u visini od 91.740 dinara, Jovan Milovanović, predsednik opštine Negotin uručio je: Mlađanu Nedeljkoviću, pripadniku Stanice pogranične policije u Dušanovcu, vicešampionu u bodibildingu i fitnesu na lane održanom Svetskom prvenstvu u Kopru, Dušanu Mandiću, treneru Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko” zahvaljujući kojem negotinski mladi sportisti ostvaruju zavidne rezultate, DOO “Nikolić prevoz” iz Samarinovca, SZPMR “Matalj” za značajan doprinos u oblasti privrede, a posthumno je dodeljena i jednom od najtrofejnijih profesora negotinske Muzičke škole, Miletu Paunoviću, osnivaču odseka trube u ovoj školi.

-Naš grad i opština imaju čime da se podiče. Znamenitim sugrađanima, uspešnim pojedincima, vinu koje je upravo dobilo oznaku geografskog porekla „Negotinska Krajina“, sportistima, stonoteniserima, gimnastičarkama, košarkašima, uspešnim đacima, poljoprivrednicima, preduzetnicima. Naš zadatak je da stvorimo uslove kako bi se ostvarivali još bolji rezultati u svim oblastima. Težak je to zadatak ali ćemo zajedno, verujući u napredak to najbolje uraditi – rekao je, tom prilikom, Milosavljević.

Majske povelje i novčanu nagradu u visini od 45.870 dinara za rezultate ostvarene u raznim oblastima obrazovanja, dr medicine Ljubisav Božilović, predsednik Skupštine opštine Negotin uručio je: Mladenu Stankoviću, maturantu gimnazije za filmsko stvaralaštvo, Ana Mariji Danilović, maturantu muzičke škole, državnoj prvakinji u sviranju trube, studentu Medicinskog fakulteta Davidu Matejeviću koji u dosadašnjem školovanju ne zna za ocene manje od desetke, Nikoli Đurđiću, učeniku prvog razreda gimnazije, dobitniku brojnih nagrada iz matematike, fizike, biologije, hemije, engleskog jezika, programiranja i šaha, kao i Aleksi Damnjanoviću koji je na republičkoj smotri najuspešnijih pismenih zadataka osvojio drugu nagradu.

-Želja nam je da opštinu Negotinu vratimo na mesto koje joj pripada na mapi Srbije, a da bismo to i ostvarili, moramo svi da se uključimo i damo svoj doprinos. Opština Negotin, podstiče, uvažava i nagrađuje vredne rezultate ljudi koji danas, na razne načine, pomažu svoj grad, doprinose njegovom ugledu i  imenu – istakao je dr Božilović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *