POŠTA MEŠTANIMA NA DAR

U mesnoj zajednici Velika Vrbica,  Milan Krkobabić direktor JP “Pošta Srbije”pustio je nedavno,  u rad  Poštansku poslovnicu  čije će usluge koristiti  više od 900 domaćinstava tog naselja, ali i meštani Male Vrbice i Rtkova u kojima živi oko 2400 stanovnika.

Inicijativu za otvaranje pošte u tom Dunavskom naselju  pokrenuli su članovi Saveta MZ  i meštani  kako više  ne bi  morali da putuju desdetak  kilometara do najbliže pošte. To je deo projekta “52 pošte za 52 nedelje” JP “Pošta Srbije “.

– Pošta je poklon meštanima Velike Vrbice jer  sada ne moraju da putuju do grada kako bi platili račune, podigli penziju, poslali paket. Poseban dar pre svega omladini i penzionerima, jeste besplatan  interet kutak u pošti, a poštanski službenici će im pružati  potrebnu edukaciju i podršku.To je još jedna potvrda da Pošta Srbije mora da bude tamo gde su građani i da im pravovremeno pruži uslugu. Prepoznali smo molbu lokalne zajednice i otvorili smo poštu- kazao je Milan Krkobabić direktor JP “Pošta Srbije”.

Lokalna samouprava i mesna zajednica ustupili su prostor za rad nove pošte, pod krovom gde se nalaze još i mesna kancelarija, seoska prodavnica  i ambulanta.

– Nova pošta će olakšati svakodnevicu stanovnika Velike Vrbice, ali i okolnih sela u Donjem Ključu. Ovu ispostavu smo otvorili za kratko vreme  zahvaljujući aktivnostima ljudi iz JP “Pošta Srbije”, a to je pomglo da zajedničkim angažovanjem  rešimo  veliki problem sa kojim su se meštani suočavali godinama. Poslovni prostor za kratko vreme je uređen po meri novog vremena i mnogo znači meštanima Velike Vrbice – poručio je dr Radisav Čučulanović menadžer opštine Kladovo.

U novotvorenoj pošti  novac će moći da preuzme  oko 400 primalaca poljoprivrenih i zemljoradničkih penzija. Osim toga korisnici mogu da računaju na sve poštanske  i usluge platnog prometa, najvišeg kvaliteta a po najnižoj ceni i to od ponedeljka do petka od 8 do 15 časova.

Pošta u Velikoj Vrbici dvadeseta je  u akciji „52 pošte za 52 nedelje”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *