PROMOCIJA ”GODINE PREDUZETNIŠTVA” U KNJAŽEVCU

U organizaciji Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, u Knjaževcu je predstavljena “Godina preduzetništva” – paket različitih programa koje sprovodi država u cilju da ojača preduzetničke snage, pomogne onima koji tek pokreću sopstveni posao, a onima koji su privatni biznis razvili do određene mere, da ga dodatno unaprede.

Država Srbija proglasila je 2016. “Godinom preduzetništva”. Čitav projekat vodi Ministarstvo privrede, a Razvojna agencija Srbije, u saradnji sa regionalnim razvojnim agencijama širom zemlje promoviše niz programa čiji je zajednički cilj da ojačaju preduzetnički sektor.

– Radi se o različitim projektima i različitim mogućnostima. Neki od njih su završeni, neki su u toku, a neki tek treba da počnu. Za razliku od prethodnih godina, ovoga puta sve je objedinjeno “pod kapom” Ministarstva privrede, a u celu priču uključeni su Fond za razvoj, Nacionalna služba za zapošljavanje, Privredna komora i Razvojna agencija Srbije, zajedno sa regionalnim razvojnim agencijama. Danas nam je cilj da ljudima damo najosnovnija uputstva kako da pretraže sve te programe, a da zatim u skladu sa svojim potrebama, odaberu ono što je za njih najprimerenije i najkorisnije – rekao je Boban Konstandinović, projekt menadžer RARIS-a.

Važno je naglasiti da su programi podrške namenjeni i onima koji tek nameravaju da pokrenu svoj biznis, kao i onima koji su već u preduzetničkim vodama i kojima država pomaže da unaprede posao. Svi oni koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju promociji “Godine preduzetništva” u Regionalnom centru za stručno usavršavanje, detaljne informacije mogu naći na sajtovima Ministarstva privrede, Razvojne agencije Srbije ili RARIS-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *