NEMA VIŠE PRAŠINE I BLATA

Posle pola veka meštani ulice Borisa Kidriča u prigradskom naselju Kladušnica dočekali su da umesto po prašnjavom i blatnjavoom sokaku hodaju asfaltiranom ulicom. Radnici zaječarskog preduzeća za puteve ” Štrabag ” asfaltirali su 300 metara ulice koju meštani zovu i Grobljanska jer ih vodi do seoskog groblja. Asfaltiranju su  prethodili   radovi na izmeštanju  dela vodovodne i izgradnji kanalizacione mreže.

– Našim mukama konačno je došao kraj. Zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave jednim potezom rešili smo tri problema- u glas govore stanari novoasfaltirane ulice.

Uređenje  ulice Borisa Kidrča,  važno je za poboljšanje  stanja putne infrastruktue u tom naselju. Širina asfalta  je četiri metra, ugrađeno je 208 tona asfaltne mase, a radove je finansirala hidroelektrana Đerdap.

– To je deo iz obaveza EPS-a prema naseljima u dunavskom priobalju. Naša je orjentacija da meštanima sela obezbedimo približno iste uslove za život koje imaju stanovnici u gradu. Potreba je mnogo, novca je malo ali se trudimo da rešavamo prioritete i u tome uspevamo. Dugo su meštani Kladušnice bili strpljivi i  njihovim nedaćama je najzad  došao kraj-kazao je  dr Dragan  Budujkić, predsednik opštine Kladovo,  koji je obišao završne radove u tom naselju.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *