IMENOVANA KOMISIJA ZA SPROVOĐENJE POLJOPRIVREDNE POLITIKE

Opštinsko veće u Majdanpeku u ponedeljak je održalo 35. redovnu  sednicu i donelo niz odluka iz delokruga svog rada, a pored ostalog i o nizu tačaka o kojima će konačan stav biti zauzet odlukama na predstojećoj sednici opštinskog parlamenta koja bi, kako se čulo, trebalo da bude održana do kraja ovog meseca.

Opštinsko veće prihvatilo je  Nacrt završnog računa budžeta opštine za prošlu godinu, a posebnim rešenjem imenovalo Komisiju za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja opštine za ovu godinu. Ovom prilikom podržan je zahtev da fudbalski stadion u Majdanpeku, najčešće nazivan stadionom pod Staricom, ubuduće nosi ime Nikole Paska, legende majdanpečkog fudbala. Pred Opštinskim većem našao se zahtev više stotina Majdanpečana izražen kroz peticiju, a pošto su obezbeđene potrebne saglasnosti predlog će se naći i pred članovima opštinskog parlamenta.

Doneto je i više odluka vezano za otuđenje građevinskog zemljišta, a kroz zahteve o kojima se ovom prilikom raspravljalo, odlučeno je da se i u narednoj školskoj godini OŠ “Velimir Markićević“ omogući održavanje kućne nastave, da se od nadležnih u Predškolskoj ustanovi “Marija Munćan”zatraži da iznađu mogućnost da predškolska grupa radi i u objektu u gornjem delu grada.

Bilo je reči i o rešavanju problema pasa lutalica koji uprkos izuzetno velikim izdacima iz budžeta nisu smanjeni, a takođe, čulo da se čine napori kako bi gradski bazen u ovom gradu proradio početkom jula.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *