ISIDOR KRSTIĆ NOVI PREDSEDNIK OPŠTINE SOKOBANJA

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine (SO) Sokobanja razrešeni su dužnosti dosadašnji predsednik SO  kao i sekretar SO i postavljeni novi. Na predlog odborničke grupe SNS za novog sekretara SO Sokobanja izabrana je Tatijana Kolonja Bogdanović a novi predsednik SO je Dragoljub Jevtić, takođe član SNS. Odmah nakon preuzimanja dužnosti novoizabrani predsednik SO Dragoljub Jevtić zakazao je prvu sednicu lokalnog parlamenta u novom sazivu, koja je održana istog dana.

Na dnevnom redu prve sednice SO u novom sazivu našlo se osam tačaka, između ostalog: Predlaganje kandidata za predsednika opštine Sokobanja  i članova Opstinskog. Na predlog skupštinske većine koju čine 15 odbornika SNS, tri odbornika Ujednjene seljacke stranke i dvojice odbornika Vladice Milojevića izabranog na listi SPS i Bojana Milisavljevića sa liste DS koji nastupaju samostalno u Skupštini, za novog predsednika opštine predložen je Isidor Krstić (SNS) što je većinom glasova usvojeno. Za njegovog zamenika izabran je Vladimir Milovanović (SNS).

Šefovi odborničkih grupa SPS i DS Snežana Radovanović i Tanja Nikolić su poželele puno sreće u radu novoj skupštinskoj većini ali se i osvrnule na činjenicu da njihove odborničke grupe u novi saziv ulaze sa okrnjenim sastavom jer su dva, po jedan odbornik iz ove dve odborničke grupe, rešili da nastupaju samostalno i podrže skupštinsku većinu protivno odluci opštinskih odbora ove dve  stranke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *