ČUČULANOVIĆ: ĐACI SU NAŠ PONOS

NAJBOLJI DjACIU reprezentativnoj vili “Ruža” na Dunavskom keju u Kladovu predsednik te podunavske opštine  Radisav Čučulanović   primio je  najbolje  osnovce i srednjoškolce, učenike generacije iz pet osmogodišnjih i dve srednje škole . Novčane nagrade dobilo je  37 đaka , sedam učenika generacije, 11 osvajača priznanja na Republičkim školskim takmičenjima kao i 19 dobitnika  Vukove diplome, ali i 11 prosvetara mentora. U osnovnoj školi “Vuk Karadžić” , kao i u dve srednje škole đaci su bili marljivi, za  angažovanje nisu izostala priznanja, a epitet učenika generacije poneli su Teodora Jovanović, Biljana Kelić i Marko Skrlatović.

– Podrška roditelja, nastavnika i kontinuiran rad doprineli su da budemo najbolji među najboljima. Rezultat tog angažovanja je da smo upisali željene škole i fakultete- zajednička je poruka učenika generacije.

Sa osnovcima su bili direktori škola  i njihovi nastavnici i profesori koji su s ponosom govorili o uspesima svojih učenika.

– Svaka generacija učenika poseduje kvalitet, možda je poslednja za nijansu bolja od prethodnih,i to je jedan od parametara koji je presudio da deca dobiju zaslužene nagrade – govori  Gordana Jovanović direktorka gradske OŠ “Vuk Karadžić.

Značajne rezultate tokom školovanja zabeležili su i srednjoškolci iz Tehničke i srednje škole “Sveti Sava”.

– Od 50 maturanata većina je upisala željeni fakultet, a polovina  je na budžetu. To je potvrda kvaliteta 50 generacije Kladovskih maturanata  – istakao je  Miloš Radonjić direktor SŠ “Sveti Sava” .

Prvi put lokalna samouprava nagradila je najbolje đake i iz seoskih sredina, reč je o osmacima koji su školovanje završili u naseljima Podvrška, Tekija, Korbovo i Brza Palanka.

– Školarci u našem kraju su nas navikli na  kontinuitet uspeha i dostojno Kladovo predstavljaju širom Srbije. To nas obavezuje da im se za uloženi trud  zahvalimo. Đaci su naš ponos i budućnost opštine Kladovo- istakao je predsednik opštine Radisav Čučulanović .

Učenici generacije upisali su željene srednje škole i fakultete i stekli su pravo na zasluženi odmor.  Za izuzetne rezultate tokom školovanja nagradila ih je lokalna samouprava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *