LETNJI GIMNASTIČKI KAMP U NEGOTINU

Negotin, Letnji gimnasticki kamp (2)Mladost i talenat krasili su ovogodišnji, treći po redu, letnji gimnastički kamp u organizaciji GK “Hajduk Veljko”. Pod budnim okom Ane Ranđelović, idejnog tvorca ovog mladog, ali sve trofejnijeg kluba, kao i njenih saradnika, grupe trenera, devojčice uzrasta od šest do 15 godina, tokom deset dana trajanja ovog kampa pokazale su svu raskošnost svog talenta i rešenost da u ovom sportu pruže svoj maksimum.

-Grupa trenera je intenzivno radila sa decom na razvoju njihovih motoričkih sposobnosti kroz raznolike treninge u vidu poligona, stanica, treninga snage na otvorenoj teretani Koka-Kole, trambolina trening, pešačenja do obližnjih izletišta Bukovo i Badnjevo, ali i testiranja i takmičenja, na različitim lokacijama u gradu, na otvorenim travnatim površinama i na gradskom bazenu – kaže Ana Ranđelović.

Ovogodišnji kamp krasili su, pre svega, dečiji osmesi, kojima su talentovane gimnastičarke, nesebično rešavale sve izazove, bilo da su na otvorenom vežbale zahtevne koreografije, testirale svoju snagu, plivale, pokazivale svoju gipkost i eleganciju pokreta na svakom koraku…

  -Ove godine smo organizovali i kreativne sportsko-umetničke radionice, a pečat Kampu dala su i finalna testiranja i takmičenja – ističe Ana Ranđelović, profesor sporta i trener.

Učesnice kampa su tako u okviru radionica koje su, pored Ranđelovićeve, vodile učiteljica Danijela Nikolić i profesor muzike Ružica Rajković imale priliku da pokažu koliko poznaju sebe i svoje sposobnosti, koliko poznaju i vole gimnastiku, kao i da nauče o ritmu i taktu kao osnovnom segmentu u ovom sportu. Ono što je najbitnije, mlade negotinske gimnastičarke, predvođene svojim trenerima, na pravi način su započele svoj letnji raspust radeći i trenirajući ono što vole – gimnastiku, u kojoj će, nema sumnje, pokazati koliko su dominantne u regionu. Nagrade za njihove više nego zavidne rezultate, verujemo, neće izostati ni u narednoj sezoni.

Projekat „Negotin na putu transparentnog, ekonomskog, infrastrukturnog i stabilnog razvoja“ sufinansira Opština Negotin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *