TEKIJANKA DONIRALA STOMATOLOŠKU STOLICU I KLIMU

Tekijanka, Donacija za stomatologiju, dr Dusica Josifovic i Danijela CaranovicKompanija Tekijanka kao društveno odgovorna firma već godinama je inicijator, pokretač i realizator brojnih humanitarnih akcija. Ovaj kolektiv je među prvima, u svakoj nevolji, priskakao u pomoć ne samo meštanima opština Kladovo i Negotin, već i širom Srbije.  U okviru akcije pomoći zdravstvenim ustanovama na području Negotinske i Timočke Krajine, stomatološkoj službi Doma zdravlja u Negotinu „Tekijanka“ je donirala stomatološku stolicu, vrednu oko 3.000 evra i klima uređaj.

-Prošle godine smo započeli akciju donacije posteljina bolnicama, ali smo videli da je Negotinu potrebnija stomatološka stolica. Ovom donacijom smo pokušali da pomognemo ljudima koji rade ovde, da olakšamo rad stomatologa na ovom odeljenju. Koliko je to značajna donacija nikada ne pričamo. Pričamo o osećaju da je lepo da se pomogne drugim ljudima, ne samo da im olakšamo rad nego jednostavno da ulepšamo život pacijenata. U ovom trenutku je to jedan lep dečiji osmeh i to je za nas jako značajno – kaže Danijela Caranović, PR menadžer kompanije “Tekijanka”.

 Ovo trgovinsko preduzeće je akciju pomoći zdravstvenim ustanovama započeo prošle godine, pa su tako Zdravstvenim centrima u Boru i Kladovu uručili po 100 kompleta posteljine, a uskoro će isti paket dobiti i zdravstvena ustanova u Majdanpeku. Stomatološku stolicu dobilo je dečije odeljenje negotinskog Doma zdravlja, a klimu odeljenje oralne hirurgije. Donaciju je Doma zdravlja u Negotinu primila dr Dušica Josifović, v.d. direktorka.

-Kompanija “Tekijanka” je prepoznala naš problem, koji je zausta veliki, jer pedeset godina kako stomatologija postoji na ovim prostorima, niko nije ulagao u nju. Ovom prilikom mogu da kažem da će služba stomatologije početi da se obnavlja ovom donacijom “Tekijanke” jer je ova stomatološka mašina namenjena dečijem odeljenju i naši najmlađi pacijenti imaće zadovoljstvo da se leče sa adekvatnom opremom koju zaslužuju – istakla je dr Josifović.

Projekat „Negotin na putu transparentnog, ekonomskog, infrastrukturnog i stabilnog razvoja“ sufinansira Opština Negotin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *