„USPON NA STARICU – MEMORIJAL DR MILAN ZLATANOVIĆ“

pohodDruga planinarsko-brdska biciklistička trka „Uspon na Staricu – Memorijal dr Milan Zlatanović“  održana je juče u organizaciji Planinarskog udruženja“Starica“, uz saradnju opštine Majdanpek, Turističke organizacije opštine i Centra za kulturu Majdanpek, kao i Planinarskog saveza Timočkog regiona, a sve u znak sećanja na jednog od osnivača PU „Starica“ i velikog ljubitelja prirode dr Zlatanovića.

Prema planu organizatora nakon okupljanja učesnika akcije na platou ispred Rajkove pećine i prigodnog kulturno zabavnog programa, usledilo je otvaranje akcije u 10 sati, da bi nakon toga u 10,30 krenuli na stazu i na vrh Starice stigli u podne, a potom su se kroz gustu bukovu šumu i nakon posete prerasta reke Rađena, Ponor i Paskove reke, našli na prirodnom amfiteatru, Radenkovoj bini, a onda  oko 17 časova ponovo ispred Rajkove pećine.

Tu  ih je sačekao ručak, a nakon malog druženja i posete Rajkovoj pećini,  upriličena je idodela zahvalnica i zatvaranje akcije. Sama staza duga je 16 kilometara, a ukupan uspon je 500 metara pri čemu se najniža tačka nalazi na 440, a najviša na 798 metara.

Učesnici akcije  osim dobre rekreacije imali su priliku i da uživaju u najlepšem izdanju mesta koja su u neposrednoj blizini grada, a mnogima još uvek malo poznata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *