ODOBRENA POMOĆ

opstina a (1)Nedavno održana sednica Opštinskog veća u Majdanpeku protekla je u znaku analize i rešavanja određenih zahteva udruženja građana, službi i preduzeća sa područja opštine, te u tom smislu predstavljala dobar uvod za sednicu opštinskog parlamenta koja bi uskoro trebalo da bude održana.

RFK Majdanpek se članovima opštinske vlade obratio za dodelu dodatnih sredstava nakon plasmana u viši rang takmičenja i većih troškova koji ih po tom osnovu očekuju. Kako je obrazloženo, ta sredstva nisu mogla biti tražena u vreme realizacije konkursa za dodelu i tokom same raspodele sredstava sportskim klubovima, jer je reč o promeni koja je nastala na polovini godine, odnosno,  po okončanju takmičarske sezone i njenog prolećnog dela. Opštinsko veće uvažilo je opravdanost zahteva ovog kluba i dodelilo 1,5 miliona dinara dodatnih finansijskih sredstava koja će biti isplaćene u tri rate.

Opštinskom veću stigao je i zahtev Društva za borbu protiv šećerne bolesti Majdanpek koje za nešto duže od godinu dana postojanja ima zapažene rezultate, a pored ostalog i sprovodeći akcije besplatne kontrole šećera u krvi. One su pokazale punu opravdanost budući da ni jedna nije protekla, a da makar nekom od učesnika nije ukazano na potrebu da zbog povišenog ili sniženog, šećer u krvi kontrolišu redovno, pa i zatraže lekarsku pomoć. Za nešto više od godinu dana postojanja ovog Društva registrovano je više od hiljadu lica sa ovim zdravstvenim problemom. Kako su do sada članovi za svoj rad i okupljanja koristilili neadekvatan prostor Doma zdravlja Majdanpek, zatražen je nov prostor sa kvalitetnijim uslovima za rad, u čemu je Opštinsko veće posredovalo da se iznađe adekvatno rešenje.

Pri ustupanju putničkog vozila “Dacia logan aster” Policijskoj stanici Majdanpek na korišćenje, odnosno, odeljenju Saobraćajne policije, članovi Opštinskog veća bili su vođeni potrebom da se stvore uslovi za realizaciju Programa unapređenja bezbednosti u saobraćaju na području opštine, za šta su sredstva bila već opredeljena.

Takođe, data je saglasnost Rudniku bakra Majdanpek za korišćenje određenih parcela, odnosno, zemljišta koje se nalazi u javnoj svojini na području opštine, a u cilju ostvarivanja potrebe RBM-a, za dobijanjem potrebnih dozvola i saglasnosti od strane Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije, neophodnih za obavljanje redovnih aktivnosti i delatnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *