DRAGAN ŽIKIĆ ZATRAŽIO ODGOVORNOST ŽIVORADA PETROVIĆA

dsc_0010Na današnjoj sednici Skupštine opštine Bor, Dragan Žikić, predsednik odborničke grupe SPS , diskutujući o predlogu rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP “Toplana” za ovu godinu, zatražio je odgovornost i pokretanje postupka protiv Živorada Petrovića (SNS), sadašnjeg predsednika opštine Bor, koji je 2010 godine bio na mestu direktora JKP ”Toplana”, zbog sudske presude da se nadoknadi šteta Draganu Nikoliću, usled nezakonitog prestanka radnog odnosa, u iznosu od 8.872.000,00 dinara.

dsc_0110

Dragan Žikić

–  Kroz svoj dopunjeni program poslovanja, “Toplana” prima odgovarajući broj radnika a sa druge strane plaća odgovarajuće štete učinjene neprofesionalnim i protivzakonitim odlukama bivših direktora. Ko sebi sme da daje za pravo da krši zakon i da otpušta ljude. Naneta je velika štetu preduzeću i lokalnoj samoupravi i takav direktor mora da odgovara. Tražim da se povede odgovarajući postupak protiv tog direktora koji je protivzakonito dao otkaz  radniku  –kazao je Žikić.

Živorad Petrović

Živorad Petrović

Živorad Petrović  je odgovorio da direktor u preduzeću ne daje otkaz, već to čini kadrovska služba.

–  Ja sam bio direktor 2010 godine kada je Dragan Nikolić dobio otkaz, i ništa nije bilo neregularno. Zašto je sud tako presudio neću da zalazim u to. U dokumentu koji je  8.12.2010 godine  Dragan Nikolić poslao direktoru “Toplane”, između ostalog se kaže “u prilogu vam dostavljam doznake o zaključenom bolovanju na današnji dan 8. decembra 2010 godine i tražim raskid ugovora o radu”. Posle toga se on nije pojavljivao na posao, pa mu je kadrovska služba posle šest uzastopnih dana dala raskid ugovora o radu. To kaže Zakon o radu, i šta hoćete da se ne poštuje statut preduzeća i zakon pa da svako dođe i ode kad hoće sa posla.  To što je sud dosudio da ga vrati na posao,  neću da komentarišem. Taj gospodin je juna 2010 na televiziji objavio da se ljudi snalaze kako znaju, jer grejne sezone neće biti. Ne bi je ni bilo ali sam ja došao u “Toplanu” avgusta 2010 kada su svi računi bili na nuli. Od četiri izmenjivača nijedan nije bio u funkciji. Izmenjivače koje sam ja ugradio trajali su šest godina. Tražite odgovornost direktora koji je “Toplanu” “stavio na noge” – odgovorio je Petrović.

Žikić je ponovio da je najvažnije da je velika šteta naneta JKP “Toplana”.

–  U materijalu nije pisalo nijedno ime i prezime, ni direktora ni radnika  i ne interesuju me imena. Ne interesuje mi da li je Dragan Nikolić dobro ili loše radio, bitna je šteta koja je naneta ovom preduzeću. Ko prima radnike i daje otkaze u firmi? Nemojte da ljudima bacamo prašinu u oči. Zna se ko je prvi čovek, kako firma funkcioniše,  i ko snosi najveću odgovornost – dodao je Žikić.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i predlog zaključka o usvajanju Izveštaja o izvršenju budžeta opštine Bor za period januar-jun 2016. godine, predloge odluka o usklađivanju poslovanja JKP „Vodovod“, „Toplana“, „3.oktobar“, JP za stambene usluge, „zoološki vrt“, i „Bogovina“ sa Zakonom o javnim preduzećima, kao i predlog Operativnog plana odbrane od poplava voda II reda na teritoriji opštine Bor za ovu godinu.

Usvojen je i predlog odluke o izradi izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Bora, a pored predloga rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP “Toplana za 2016 godinu, usvojen je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na program o izmenama i dopunama programa poslovanja JKP„3. oktobar“ Bor za ovu godinu.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *