NOVI KRUG POPISA NEKRETNINA

opstina a (1)Majdanpek je jedan od  10-tak gradova u Srbiji u kojem je počeo novi krug popisa nekretnina koji se praktično svodi na sređivanje, odnosno upoređivanje realnog stanja na terenu sa evidencijom lokalne poreske uprave. To predstavlja veliki posao koji se odvija uz pomoć Nemačke organizacije GIZ.

Kako je ovaj projekat ranije objasnio Aleksander Grunauer, šef projekta u toj organizaciji, popisivači će proveravati i upisivati kakvo je realno stanje nekretnina, kao i koliko svaki objekat ima kvadrata.

U opštini Majdanpek taj posao obavlja četiri popisivača, koji su angažovani od 1.septembra i koji pozivaju građane da se sa kompletnom dokumentacijom pojave i u prostorijama lokalne poreske administracije u zgradi opštine, na samom ulazu, kako bi dopunili svoju poresku prijavu, u skladu sa dokumentacijom o nekretnini koju poseduju.

Osim Majdanpeka, još 10 gradova u Srbiji počelo je sa ovim krugom popisa nekretnina – Negotin, Veliko Gradište, Sokobanja, Zaječar, Golubac, Užice, Knjaževac, Požarevac, Mionica i Varvarin.

U tim gradovima i opštinama sada će biti popisivani objekti koji nisu bili obuhvaćeni u prvom krugu, kontrolisaće se podnete prijave iz pozivnih pisama, ali i usaglašavati poreske prijave sa zahtevima za legalizaciju objekata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *