GASE SE DIREKCIJA ZA IZGRADNJU BORA I BORSKI TURISTIČKI CENTAR

dsc_0517Na današnjoj sednici Skupštine opštine Bor odbornici su usvojili predloge odluka o pokretanju postupka likvidacije JP „Borski turistički centar“ i JP „Direkcija za izgradnju Bora“. Predviđeno je da 27 zaposlenih iz Direkcije za izgradnju Bora putem internog konkursa bude raspoređeno u Opštinsku upravu, dok će iz Borskog turističkog centra šest radnika  biti primljeno u Turističku organizaciju  a preostalih 11 u Sportski centar.

Na sednici je usvojen i rebalans budžeta. Mirjani Mitrović , produžen je mandat direktora Centra za socijalni rad u Boru, a usvojen je i predlog rešenja o razrešenju v.d. i imenovanju direktora Centra za kulturu Daniela Čorbolokovića.

Odbornici su izglasali da umesto Zlate Marković, za direktora Doma zdravlja bude postavljena Vesna Radosavljević , a umesto Bore Stankovića na mesto v.d. direktora Turističke organizacije imenovana je Aleksandra Stojanović Čulinović.

Između ostalog, usvojen je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluke nadzornih odbora javnog i javno komunalnih preduzeća za davanje sredstava obezbeđenja za kreditno zaduženje Javnog preduzeća za stambene usluge Bor kod poslovne banke za potrebe JKP „Toplana“ u cilju plaćanja energenata za grejnu sezonu 2015/16 i 2016/17. godinu u visini od 200 miliona dinara sa rokom vraćanja od 24 mesečne rate uz grejs period od tri meseca, kao i predlog odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017. godinu na teritoriji opštine Bor.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *