GRCI GRADE HLADNJAČU U KLADOVU

sastanakPredsednik opštine Kladovo Radisav Čučulanović sa saradnicima, razgovarao je sa grčko-rumunskom privrednom delegacijom na temu investicionih ulaganja zainteresovanih kompanija  u nove privredne subjekte u opštini Kladovo. Uslovi postoje, dobra volja je prisutna, lokalna samouprava nudi povoljne uslove i to su preduslovi za otvaranje pogona u industrijskoj zoni Davidovac , stav je privrednika iz Grčke i Rumunije.

-Veoma mi je drago što sam u Srbiji zemlji sa kojom Grčka ima odličnu saradnju.To je razlog  što sam u Kladovu, gradu koji ambiciozno nudi odlične uslove za investiranje. Moja je obaveza da informacije prenesem  potencijalim investitorima i objasnim im sve pogodnosti koje se nude za otvaranje privrednih subjekata što je preduslov za početak biznisa-kazao je Kurnjakos Panajotis, privrednik iz Soluna.

Osim grčkih za investiciona ulaganja su zainteresovani i rumunskih privrednici koji uspešno sarađuju sa kolegama iz Evropske unije.

– Pokušaćemo  da saradnju koju  Turnu Severin ima sa  sa gradom Festina  centrom biznisa koji je u neposrednoj blizini Atine iskoristimo kao  mogućnost za privrednu saradnju sa opštinom Kladovo. Reč je o gradu koji je proglašen za evropski centar culture od 2020-2024 godine, sa razvijenom privredom. Turnu Severin i Festina su bratimljeni gradovi i to nam je omogućilo brojne benefite, od kulturnih do privrednih. Naša je namera da se ekonomska saradnja uspostavi s obe strane Dunava- obećao je   Liviju Nikoliče, član Privredne komore Rumunije.

Privlačenje investitora je prioritet lokalne samouprave, ali taj proces se ne odvija  lako i brzo i potrebno je mnogo znanja i argumenata da neko dođe da investira u opštinu Kladovo, ističe predsednik opštine Kladovo Radisav Čučulanović.

– Svesni smo toga da je naša opština područje gde potencijalni investitori teško dolaze jer smo dislocirani  od najfrekventnijih  saobraćajnica. Zato nudimo najbolje uslove za otvaranje privrednih pogona. Na sastanku sa privrednicima iz Grčke i Rumunije definisali smo konkretne  predloge u tom pravcu.Biznismen iz Grčke je obećao  da će u Kladovu sagraditi hladnjaču za izvoz vođa  na rusko tržište.To je za Kladovljane vest dana- kazao je prvi čovek Kladova.

Razgovor privrednika protekao je u radnoj i konstruktivnoj atmosferi. Načinjeni su prvi koraci  i definisani su pravci narednih aktivnosti. Sledeći skup na zadatu temu zakazan je za 5. decembar u ambasadi Grčke u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *