PUNIJA KASA NAREDNE GODINE

majdanpek-2Javna rasprava o predloženom rebalansu opštinskog budžeta za ovu i predlogu budžeta za narednu godinu, organizovana u utorak u Majdanpeku protekla je bez velikog interesovanja korisnika budžetskih sredstava, a u znaku informacije da bi prihodi budžeta u narednoj godini trebalo da budu upola veći od ovogodišnjih.

Umanjeni prihodi i potreba da se u skladu sa takvim prilivom usklade izdaci praktično su glavni razlozi za predlog izmena i dopuna odluke o budžetu opštine Majdanpek za ovu godinu. Na osnovu ostvarenja prihoda za period januar-oktobar, korigovani su prihodi na iznos od 600 miliona, a rashodi na 612,7 miliona dinara, tako da će deficit od oko 12,5 miliona dinara biti pokriven iz neraspoređenih sredstava iz prethodnih godina.

Predlog odluke o budžetu za narednu godinu zasnovan je, kako je istakao Miroslav Todorović, šef Odeljenja za finansije, budžet i trezor, na realnim predviđanjima i proceni da bi ukupni prihodi trebalo da budu 921,6 miliona dinara, a rashodi od 958,6 miliona, pri čemu bi budžetski deficit bio 37 miliona dinara koliko i neto finansiranje, odnosno, primarna zaduživanja od 4,5 miliona, neutrošena sredstva na kraju godine od 35 miliona dinara i izdaci za otplatu glavnice dugova oko 2,5 miliona dinara.

Prema Nacrtu odluke o lokalnim komunalnim taksama, firmarine bi u narednoj godini trebalo da budu uvećane za 3,24 odsto, a na bazi visine prosečne zarade u opštini Majdanpek u ovoj godini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *