DODELJENA PRIZNANJA GOLUBARIMA

golubariNa godišnjoj skupštini Opštinskog saveza odgajivača srpskih golubova visokoletača u Knjaževcu okupili su se članovi četiri udruženja iz Knjaževca i jednog udruženja iz Svrljiga, kako bi zajedno sumirali rezultate i podelili priznanja najboljim golubarima.

Po već ustaljenoj tradiciji knjaževački golubari se na kraju kalendarske godine okupljaju na godišnjoj skupštini gde sumiraju postignute takmičarske rezultate i dodeljuju priznanja najuspešnijim pojedincima. Organizovano golubarstvo u Knjaževcu postoji više od 30 godina, a 2016. je jedna od najgorih godina za takmičenje zbog izuzetno loših vremenskih uslova. I pored toga Miljan Vidojković, član udruženja SRB 788 “Stara čaršija” ostvario je odlične rezultate. Za 2016. godinu je prvak udruženja, prvak opštine i njegov golub pojedinac proglašen je najboljim.

Specijalni gosti Skupštine bili su Dragan Purešević, predsednik Međuokružnog saveza Srbije i Radoje Marković, predsednik Balkanskog saveza, koji su iznenađeni kvalitetom golubova u Knjaževcu i postignutim rezultatima uprkos lošem vremenu.

Kako se čulo, u narednom periodu radiće se na omasovljenju sporta, dok se knjaževački odgajivači srpskog visokoletača nadaju da će u 2017. godini imati povoljnije vremenske uslove i da će nastaviti da postižu dobre rezultate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *