U BORU NAGRAĐENI NAJBOLJI SPORTISTI

prva-fotkaU sali Skupštine opštine Bor juče je Sportski savez opštine Bor dodelio  priznanja najboljim borskim sportistima, za ostvarene rezultate u 2016. godini.

– Čestitam svim klubovima i sportistima koji su ostvarili dobre rezultate kao i onim manje uspešnim koji će, siguran sam,  nastojati svojim radom da budu sve bolji. Opština Bor će sufinansirati sport i naredne godine i verujem da će sportski rezultati u 2017. godini biti mnogo uspešniji  – rekao je Saša Vukadinović, zamenik predsednika opštine Bor.

drugaaa-fotkaOdlukom komisije  najbolja sportska organizacija je Ženski juniorski rukometni klub Bor RTB, kao i Bodi Bilding Klub „Partizan“Bor i  Fudbalski Klub “Šarbanovac“. Najuspešnija sportistkinja 2016. godine je strelkinja Bobana Veličković, džudistkinja Anđela Mladenović i rukometašica Emilija Veoković. Najuspešniji sportista je  Srboslav Lazić, Milivoj Đenadić, član kluba malog fudbala i rukometaš Stefan Andrijević .

– Volim sport i džudo treniram osam godina. Ova nagrada mi puno znači jer sam oduvek  sanjala da budem najuspešnija sportiskinja. Na državnom prvenstvu u februaru nadams e da ću osvojiti medalju i biti što uspešnija u budućnosti – kazala je džudistkinja Anđela Mladenović(15), osvajač 120 medalja sa raznih prvenstava, od kojih 20 zlatnih.

Milivoje Janošević, predsednik Saveza sportova opštine Bor, naglasio je da će se naredne godine pažnja posvetiti i uređenju sportskih igrališta.

– Verujem da Savez sportova može da se vrati na neka bolja vremena, i sve činimo u tom pravcu. Moramo da uredimo sportske terene u gradu i selima  i imam obećanje da će deo novca iz opštinskog budžeta biti opredeljen baš za tu namenu. Čeka nas mnogo posla i verujem da mnoge stvari uz pomoć lokalne samouprave možemo uraditi na dobrobit svih sportista– kazao je Janošević.

Za najuspešnijeg trenera izabran je Zoran Barbulović, trener Ženskog juniorskog rukometnog kluba Bor RTB. Među trenerima su nagrađeni i Marko Terzić, fudbalski trener mlađih ekipa i Dejan Madić, trener Kuglaškog kluba “Bakar” Bor. Za najuspešnijeg društveno sportskog radnika nagradu je primila profesorica Sonja Kiš, kao i Nenad Paunović, ispred kluba za sport i rekreaciju invalida Bor i kuglaškog kluba Bakar Bor i Vukomir Perić, ispred Opštinskog fudbalskog saveza.

Najuspešnija sportska organizacija u obalsti masovne, fizičke kulture, školskog i invalidskog sporta, saveza i strukovnih udruženja je Savez za školski sport opštine Bor, a slede ga Opštinski fudbalski savez i Rukometni savez opštine.

Za dugogodišnji rad u sportu plaketu je primio Nebojša Manić, sudija, Hakija Rovčanin, trener fudbalskih klubova a jedna plaketa je dodeljena i posthumno Ivica Pavlović.

treca-fotkaMeđu perspektivnim mladim sportistima nagrađeni su mladi fudbaleri Viktor Stanković i Jasin Nuredini,  Uroš Kopilović, džudista, Matija Jankov, karatista i Mihajlo Miletić, košarkaš.

-Puno mi znači nagrada. Volim fudbal i želeo  bih kad porastem da igram kao Mesi i Ronaldo – kaže sedmogodišnji Viktor Stanković.

Nagrađene su i perspektivne mlade sportiskinje: Ena Marjanović, karatiskinja, Marina Karabašević, fudbalerka, Staša Mladenović, džudistkinja, karatistkinja Irina Jankov i atletičarka Anastasija Jovanović.

-Veoma sam se obradovala nagradi. Treniram atletiku i san mi je da budem uspešna kao Ivana Španović – kaže šestogodišnja Anastasija Jovanović.

cetvrta-fotkaNajuspešnijima su dodeljeni pehari, plakete, sportska oprema i novčana nagrada u visini od devet hiljada dinara.

Dodeljene su i specijalne nagrade za doprinos i razvoju sporta u opštini Bor generalnom direktoru RTB Blagoju Spaskovskom, predsedniku opštine Bor Živoradu Petroviću, njegovom zameniku Saši Vukadinoviću, predsedniku SO Bor Vidoju Adamoviću,  načelnici Opštinske uprave Ljubinki Jelić, načelnici Odeljenja za finansije Danijeli Jovanović i članu Opštisnkog veća zaduženom za sport Marku Nikolovskom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *