“TEKIJANKA” ORGANIZOVALA BROJNE AKCIJE

tekijanka 1 ispravnoU Opštoj bolnici u Majdanpeku u petak su predstavnici kompanije „Tekijanka“ donirali TV i 50 kompleta posteljina. „Tekijanka“, vodeći trgovinski lanac u Timočkoj krajini, poznata po humanosti i društveno odgovornom poslovanju, tokom decembra prošle godine organizovala je i mnoge druge akcije u korist svojih potrošača,  a nisu izostali ni novogodišnji paketići, pokloni za prvorođene bebe u Kladovu, Majdanpeku, Boru i Negotinu i podela česnica u pravoslavnim hramovima u tim mestima, a organizovana je i besplatna kupovina za soijalno ugrožene porodice.

tekijanka 6Akcija „Dani crvenih cena“ koju je „Tekijanka“ organizovala u decembru prošle godine, pružila je kupcima mogućnost da veliki broj artikala pronađu po veoma povoljnim cenama i tako ostvare značajnu uštedu kućnog budžeta. U Kladovu, Negotinu, Majdanpeku i Boru, više od 300 mališana dobilo je novogodišnje paketiće, a posebno ih je obradovalo druženje sa Deda Mrazom i dobrim vilama.  Na spisku se nisu našla samo deca slabijeg materijalnog stanja, već i deca iz mnogih udruženja i ustanova: Hraniteljsko udruženje “Vučica Martija” iz Bora, specijalne škole “12. septembar” iz Negotina i “Vidovdan” iz Bora, MZ “3. oktobar” u Boru, ZOO vrt Bor, Udruženje gluvih i nagluvih lica u Negotinu, OŠ “Svetozar Radić” iz Tekije, Dečiji hor “Vivak” iz Negotina. Zahvaljujući „Tekijanki“,  Deda Mraz je obišao i Predškolsku ustanovu “Neven” u Kladovu, gde je doniran televizor,  a deci na dečijem odeljenju Opšte bolnice u Boru slatki paketi. Paketiće je dobilo i oko 200 deteta radnika ove kompanije, tako da je Deda Mraz na kraju 2016. godine obradovao 500 mališana, podarivši im nadu, ljubav i osećaj sigurnosti da još neko  brine o njima.

Osim paketića za decu radnika firme, svakom radniku je  pored plate u decembru isplaćen i bonus od 20.000 dinara, za šta je kompanija ukupno izdvojila osam miliona dinara.  Ovo je još jedan dokaz da je privilegija raditi u firmi u kojoj se ceni trud svakog pojedinca gde se radnici poštuju i uvažavaju.

tekijanka 13Akcije su nastavljene i u januaru ove godine. Prvorođene bebe u Kladovu, Negotinu, Majdanpeku i Boru nagrađene su novčanim iznosom u vrednosti od po 30.000 dinara, dok su ostale bebe koje su  tih dana bile  u porodilištima, dobile bebi pakete.

tekijanka 15A na najradosniji hrišćanski praznik Božić ,  Tekijanka je bila u krugu porodice – među decom i građane. Tom prilikom je crkvama darivala česnicu sa zlatnikom u četiri grada u kojima ima prodajne objekte. Najlepši obred i običaj ima samo jedan smisao, da Boga umolimo da sačuva i uveća porodicu i učvrsti ukućane u međusobnoj ljubavi.

One comment on ““TEKIJANKA” ORGANIZOVALA BROJNE AKCIJE

  1. Nikita kaže:

    Svaka čast Tekijanki!

    Humanost je pojam koji polako napušta naš svakodnevni govor i ovakvi gestovi su danas prava retkost. Postupak Tekijanke budi neka lepa sećanja u svakom od nas; sećanja na vreme kada čovek čoveku nije bio ni konkurent ni vuk već bližnji tj. brat. Lepo je videti da neko razume da nije sve u tenisu ili pink zvezdicama već da postoji neki drugi, realniji aspekt života koji je mnogo bliži ideji Tvorca. I ne zove se to „odgovorno poslovanje” (još jedna glupa fraza ugurana u naš jezik) već poštovanje osnovnih hrišćanskih principa. Ova donacija Tekijanke budi nadu u bolje sutra.

    Svaka čast Tekijanki!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *