ZA ZAPOŠLJAVANJE 3,2 MILIONA DINARA

OPSTINSKO VECE KLADOVO 2017.Na 22. sednici Opštinskog veća jednoglasnu podršku dobio je Program lokalnog akcionog plana zapošljavanja u opštini Kladovo za 2017. godinu. Tim dokumentom definisani su prioriteti politike zapošljavanja na lokalu prvenstveno lica  sa evidencije Ispostave NSZ kroz dva programa aktivne politike zapošljavanja.

Reč je o programu Stručna praksa koji će biti finansiran sredstvima lokalne samouprave i sufinansiran od države, kao i Programu subvencionisanja zapošljavanja nezaposlenih lica  iz kategorije teže zapošljivih. Za te programe iz budžeta opštine Kladovo opredeljen je iznos od 3,2 miliona dinara i to 2,1 milion  za stručnu praksu , odnosno 1,1 milion dinara za zapošljavanje  nezaposlenih lica  iz kategorije teže zapošljivih.

Jednoglasnu podršku većnika dobio je i i predlog Odluke o raspisivanju javnog  konkursa za dodelu sredstava  iz  budžeta opštine Kladovo za 2017. godinu za realizaciju programa  udruženja građana sa lokala .Na sednici veća Dragan Novaković zamenik predsednika opštine Kladovo imenovan je u Upravni odbor Apotekarske ustanove Bor koja je iskazala gubitak u iznosu od 469 miliona dinara. Ideja da manjak nadomeste lokalne samouprave nema podršku opštine Kladovo.

– Mi nećemo parcipitirati taj gubitak jer kao lokalna samouprava nismo učestvovali u njegovoj realizaciji. Spremni smo da preuzmemo brigu o zaposlenima u gradskoj apoteci i to je sve kada je ta tema u pitanju- kazao je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

Članovi Veća usvojili su i objedinjeni predlog programa  u oblasti   sporta koji će se ovoj  u godini finansirati  ili sufinansirati iz budžeta opštine Kladovo .Za tu namenu izdvojeno je ukupno 19,7 miliona dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *