DRUGAČIJI OBRAČUN DALJINSKOG GREJANJA

ov 3001Opštinsko veće u Majdanpeku je nakon protesta korisnika daljinskog grejanja zbog razlika u kvalitetu, uvećanih i nelogičnih računa nakon primene tarifnog sistema, kao i nepotpisanih ugovora o pružanju ove usluge, odlučilo da se obračun potrošnje do kraja grejne sezone radi po specifičnoj potrošnji.

Pri tom, obračun će se raditi na osnovu potrošnje očitane na kalorimetru, a najviše do specifične potrošnje  koja za stambeni prostor iznosi 22,1 kilovatčas po kvadratnom metru, a cena će iznositi 99,42 dinara sa PDV-om, od čega je fiksni deo 28,46 dinara, a za utrošenu energiju 70,96 dinara. U istom periodu prošle godine cena je bila 105,24 dinara, pa su na ovaj način uvaženi zahtevi korisnika do stvaranja uslova da se nakon potpisanih ugovora precizno primenjuje tarifni sistem, što je zakonska obaveza, a ne samovolja pojedinaca.

Na dnevnom redu ove sednice našao se i predlog pojedinačnih odluka o dodeli učeničkih i studentskih stipendija kojim će na stipendije moći da računa 26 kandidata, kao i Nacrt odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za prošlu godinu. Data je saglasnost na program Doma zdravlja “Dr Veroljub Cakić”o stvaranju uslova za bolju dostupnost i pristupačnost u korišćenju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine za ovu godinu oslonjeno na 19 miliona dinara budžetskih sredstava.

Odlučeno je i da se raspiše konkurs za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine za ovu godinu, a u skladu sa budžetom opštine i na osnovu odluke o raspodeli sredstava u ovoj oblasti predviđenih million i po dinara rasporediće se tako što će 300 hiljada dinara biti usmereno za štampane medije, a za elektronske, odnosno, radio i televizijske 1,13 miliona dinara. Za sekretara Komisije koja će ocenjivati projekte za raspoređivanje tih sredstava imenovan je Dejan Škorić.

 

Članovi Opštinskog veća usvojili su i  izmene Pravilnika o kategorizaciji budžetskih sredstava namenjenih sportskim organizacijama i klubovima, a bilo je reči i o izmeštanju objekta fekalne pumpne stanice koji se nalazi u krugu Rudnika bakra Majdanpek.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *