PRIJAVLJIVANJE DO KRAJA JUNA

majdanartUdruženje za umetnost, kulturu i turizam “MajdanArt”odnosno, Organizacioni odbor istoimene organizacije raspisao je konkurs za ovogodišnju VIII Međunarodnu izložbu „Umetnost u minijaturi“ MajdanArt 2017. Konkurs je otvoren od početka januara do 30. juna 2017. godine.

Kada je reč o manifestaciji koja iz godine u godinu raste i dobija na kvalitetu, pored ostalog i zbog stalnog nastojanja organizatora da je novim sadržajima bogati i jača, treba reći da su predviđene četiri umetničke kategorije i to Dvodimenzionalni umetnički radovi, odnosno, slikarstvo, crtež, grafika, foto digital art, kombinovana tehnika, zatim, Trodimenzionalni umetnički radovi, odnosno, skulptura, umetnički objekat, a onda i

Primenjena umetnost – keramika, staklo, porcelan, umetnički nakit i Multidisciplinarni umetnički radovi koji podrazumevaju performans, video, mix medije, poeziju, interaktivne video igre i drugo. Plaćanje kotizacije je obavezno, a predviđene su nagrade za najbolje u svakoj od kategorija. Nagrade podrazumevaju novčani deo, suvenir, sertifikat, skulpturu izložbe.

Kako se u konkursu ističe, biće dodeljena Velika nagrada izložbe Grand prix, četiri ravnopravne prve kategorije, po jedna za svaku od predviđenih kategorija, kao i jedna izuzetna nagrada izložbe, a pored njih i četiri pohvale žirija.

Jasno su precizirani i drugi rokovi, pa se zna da će odluka žirija biti objavljena do 20. jula, a izložba biti organizovana u periodu od  2. septembra do 2.oktobra 2017.godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *